Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

mara86

mam dosc polskiego rasizmu. inny nie znaczy gorszy.

Polecane posty

nie sadze ze ty szanujesz kogokolwiek. to ty masz kompleksy. jesli mial by byc taki jak ty to wole ze jest odmienny.

Gość Jak przyjechalam
Do Uk to stalam sie rasista szczegolnie jak Pakistancow widze nierobow pierdolonych,beneficiarzy i smierdzieli...a do tego oszustow!

Gość wyjedz z kraju
szanuje tylko tych co na szacunek zasluguja...

Gość hahahehe
tu nie chodzi o rasizm, kazdy kto byl w uk widzi ze zwiazek polka+obcokrajowiec=kurwa czy slusznie ? moim zdaniem tak wystarczy spojrzec na taki zwiazki z boku i kazdy juz ma wyrobiona opinie o takich paniach.

Gość dokladnie jak wyzej
warto jeszcze wspomniec jaka macie wyrobiona opinie u murzynow i ciapolach, spytaj sie o polke murzyna to ci odpowie: one dolar girl

Polscy mezczyzni goruja nad innymi? A niby w jakiej kwestii? Sa dokladnie tacy sami. Ani lepsi, ani gorsi. Buraki zdarzaja sie wsrod przedstawicieli kazdej nacji, podobnie sympatyczni faceci. Zeby nie bylo, jestem z Polakiem. Ale mam sporo znajomych, ktore sa z obcokrajowcami. I prawie kazda ma ten sam problem: szykany ze strony nietolerancyjnych jelopow. Najbardziej mnie bawia te komentarze odnosnie lamanej angielszczyzny. Skad ta pewnosc, ze wszyscy emigranci taka wlasnie angielszczyzna operuja, co?

Gość aleo
zainteresowane strony was nie szanuja to polacy maja was szanowac ? wczoraj mijalem taka jedna dziewczyne po solarze z murzynem ktory wygladal jak z getta (odpowiednik naszego zula) czyli ubrany jak loch kaptur na glowie i co normalny czlowiek ma sobie myslec o takiej kobiecie ? na mysl przychodzi tylko slowo na k zreszta uwazam ze takie zwiazki to fikcja bo jak mozna tworzyc z kims zwiazek ze znajomoscia jezyka w stpopniu nawet dobrym ? do odpowiedniej komunikacji jezyk musi byc perfect a zeby osiagnac taki poziom to trzeba spedzic pare lat w danym kraju...

Gość hahahehe
"Polscy mezczyzni goruja nad innymi? A niby w jakiej kwestii? Sa dokladnie tacy sami." mowisz chyba o europejczykach ? bo jezeli mowisz o murzynach i o ciapolach to nie mam pytan...

Randman: "Przecież polskim facetom poza brakiem kasy nic nie brakuje," no wlasnie...:)hehhehe

poza tym zal mi ciebie, skoro "odskoczyles" jak dotknela cie murzynka, zal mi ludzi rasistow, sa tak ograniczeni umyslowo , zamknieci w swoim malym swiatku ze szok

Gość I am so sorry for you
a mnie bawia ludzie, ktorzy maja tak ograniczone poglady i wrzucaja wszystkich do jednego wora. Bo jak Polak bije i zdradza to nikt nie widzi, ale jak ktoras jest szczesliwa z obcokrajowcem to kazdy ma cos do powiedzenia. Ktos tu napisal o patrzeniu z boku na taki zwiazek. A co ty mozesz idioto zobaczyc?? Mieszkasz z nimi?? Spisz?? Tacy co gowno wiedza zawsze maja najwiecej do powiedzenia.

Gość ta co dała się nabrać
Rasizm jest całkiem przystosowawczy. Uprzedzenie jak sama nazwa wskazuje uprzedza to co się może zdarzyć w przyszłości. Więc jeśli np. obiegowa opinia mówi że Murzyn albo Arab traktuje kobietę jak szmatę, to bardzo prawdopodobne że Ciebie też może tak potraktować. Oczywiscie na początku będzie dla ciebie milutki. Wręcz cudowny. Poprostu ideał faceta. I napewno szybko dojdziesz do wniosku że w Polsce takiego fajnego nie znajdziesz. Ze nie rozumiesz jak można nie lubić takich fajnych ludzi za sam fakt ich pochodzenia... Niestety ich pochodzenie niesie ze sobą pewne różnice kulturowe. Jeśli wiążesz się z osobą z takiej kultury musisz być świadoma, że jako kobieta będziesz musiała być mu bezwzględnie posłuszna. W większości spraw Twoje zdanie nie będzie sie liczyć, albo będzie czasem wyjątkowo brane pod uwagę. Ale to przyjdzie dopiero wtedy, kiedy będzie wiedział, ze już jesteś jego. Więc myślę że Tobie mara86 jeszcze to nie grozi na razie. Widzę że się narazie zastanawiasz czy z nim być. Więc jeszcze jakiś czas pewnie będziecie żyć sobie razem całkiem szczęśliwie, być może będziesz czuła sie jak w bajce. To dosłownie może być jak w bajce. Moja bajka okazała sie totalną fikcją. A życie stało się koszmarem. Uważaj na siebie! Nie popełniaj tych samych błędów. Oczywiście masz do tego prawo. Ale chociaż się zastanów. Ja już nie wierzę w bajki... teraz będę je opowiadać naszemu synkowi którego wychowam w Polsce, na szczęście bez taty...

Gość RUDE TO FAŁSZYWE