Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość no musiałam to napisać

Zrobiłam likier śmietankowy

Polecane posty

i chyba się spiję, jest pyszny :) jest tu taki ludzik mniami mniami???

Gość WCIAGNALbymGOzTOBAmniam
zbieraj PUNKTY odbieraj NAGRODY www.zaproszenialockerz.eu Odbierz ZAPROSZENIE i Zobacz jakie to PROSTE! Nie wierzysz? Wejdź i sie przekonaj!

Gość a dlaczego zaraz
poproszę o przepis, ino wartko bo zaraz wychodzę z neta .

sperma+śmietana+spirytus

Gość a dlaczego zaraz
czy można pominąc składnik ze zdobyciem którego mogą byc problemy jakieś? :D

ale przecież ze spirytusem teraz problemów nie ma

bardzo śmieszne podszywaczu :P daję przepis prawdziwy 0,5l spirytusu 1l słodkiej śmietanki 30% (kremówka) 30 dkg cukru duży cukier waniliowy śmietanę z cukrem i cukrem waniliowym ubijać mikserem i uważać, żeby się nie ubiła na sztywno, ciągle mieszając wlewać spirytus Rozlać do butelek i trzymać w lodówce :)

Gość no to chlup

Gość kokosowy jest pyszny
:)

Gość dawaj przepis

Gość a dlaczego zaraz
zrobię na weekend, dzięki :)

Gość kokosowy jest pyszny
15 dkg wiórków kokosowych 250 ml spirytusu 1 puszka mleka skondensowanego niesłodzonego 1 puszka mleka skondensowanego słodzonego Wiórki kokosowe wsypać do dość dużego słoika i zalać spirytusem. Pozostawić na 3-4 dni. Po oczekiwanym czasie wiórka odcedzić by w spirytusie one nie pozostały. Spirytus przelać do garnka i dodać po jednej puszce mleka skondensowanego zwykłego i słodkiego. Zmiksować, przelać do butelki np. 0,7l i schłodzić. PYCHA :)

dzięki za przepis :) ja wylizałam trzy kielonki i mnie zemdliło ale pychotka to to jest :)

ja planuje advokata zrobić, ale olbrzymie ilości wychodzą z pół litra spirytusu. Teraz wiem, zrobię advokata i śmietankowy. I kupię piękne kieliszki do likieru: małe na wysokiej nóżce. Lecę na allegro. Dzięki za pomysł👄

nie tak łatwo kupić takie kieliszki z których mozna wylizać likier do czysta :) jak znajdziesz na allegro, to wrzuć linka, też chętnie kupię, bo zostały mi tylko cztery takie kieliszki-lizawki :)

nie szukam do lizania, tylko do ładnego wyglądania. Ale masz rację z tym lizaniem. Mam na allegro takie szerokie, jest jednak jeden komplet. Co teraz?:D

CYTRYNÓWKA 1/2 litra spirytusu 1/2 kg cytryn szklanka cukru (nie do końca pełna) 1/2 litra wody Cytryny umyć,wycisnąć z nich sok (najszybciej przy użyciu wyciskarki do cytrusów).Przecedzić przez b.gęste sitko lub przez gazę. Wodę z cukrem zagotować,wyłączyć palnik,powoli wlać spirytus,zapalić i zaraz przykryć pokrywką. Uwaga ! Trzeba to robić szybko,sprawnie,trzymając w jednej ręce przygotowaną pokrywkę,a w drugiej zapałkę. Po przykryciu spirytus przestaje się palić ,wtedy odkryć i ostudzić. Do wystudzonego spirytusu dodać sok z cytryn,wymieszać,jeszcze raz przecedzić,rozlać do butelek. Na końcu do każdej butelki dać kawałek skórki z cytryny.Zostawić na parę dni,wyjąć skórkę i degustować. Ta cytrynówka wychodzi zawsze,stali goście szybko się od niej uzależniają

masz pierwszeństwo, kupuj tylko daj linka, żebym mogła zobaczyć co straciłam :D

cytrynówkę też warto zrobić, ja robię zawsze na sylwka,bo jest to wódka w 100% bezkacowa :)

sorki ale ja nie kapuje ttego: Uwaga ! Trzeba to robić szybko,sprawnie,trzymając w jednej ręce przygotowaną pokrywkę,a w drugiej zapałkę. Po przykryciu spirytus przestaje się palić ,wtedy odkryć i ostudzić.

po wlaniu spirytusu do wrzątku zapalasz zapałkę i spirytus zaczyna płonąć, wtedy natychmiast musisz przykryć garnek, żeby zgasić ogień

sam spirytus się nie zapali, musisz to zrobić zapałką jak wlejesz spirytus do przegotowanej wody z cukrem i natychmiast przykryć, żeby zgasić płomień

proszę bardzo :) zrób ją bo jest naprawdę dobra, w mojej rodzinie przetestowana już przez gości na dziesiątkach imprez :)

Gość cytrynówka jest pyszna