Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość no musiałam to napisać

Zrobiłam likier śmietankowy

Polecane posty

Gość no musiałam to napisać

i chyba się spiję, jest pyszny :) jest tu taki ludzik mniami mniami???

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość WCIAGNALbymGOzTOBAmniam
zbieraj PUNKTY odbieraj NAGRODY www.zaproszenialockerz.eu Odbierz ZAPROSZENIE i Zobacz jakie to PROSTE! Nie wierzysz? Wejdź i sie przekonaj!

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość a dlaczego zaraz
poproszę o przepis, ino wartko bo zaraz wychodzę z neta .

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość no musiałam to napisać
sperma+śmietana+spirytus

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość a dlaczego zaraz
czy można pominąc składnik ze zdobyciem którego mogą byc problemy jakieś? :D

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość no musiałam to napisać
ale przecież ze spirytusem teraz problemów nie ma

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość no musiałam to napisać
bardzo śmieszne podszywaczu :P daję przepis prawdziwy 0,5l spirytusu 1l słodkiej śmietanki 30% (kremówka) 30 dkg cukru duży cukier waniliowy śmietanę z cukrem i cukrem waniliowym ubijać mikserem i uważać, żeby się nie ubiła na sztywno, ciągle mieszając wlewać spirytus Rozlać do butelek i trzymać w lodówce :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość no to chlup

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość kokosowy jest pyszny
:)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość dawaj przepis

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość a dlaczego zaraz
zrobię na weekend, dzięki :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość kokosowy jest pyszny
15 dkg wiórków kokosowych 250 ml spirytusu 1 puszka mleka skondensowanego niesłodzonego 1 puszka mleka skondensowanego słodzonego Wiórki kokosowe wsypać do dość dużego słoika i zalać spirytusem. Pozostawić na 3-4 dni. Po oczekiwanym czasie wiórka odcedzić by w spirytusie one nie pozostały. Spirytus przelać do garnka i dodać po jednej puszce mleka skondensowanego zwykłego i słodkiego. Zmiksować, przelać do butelki np. 0,7l i schłodzić. PYCHA :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość no musiałam to napisać
dzięki za przepis :) ja wylizałam trzy kielonki i mnie zemdliło ale pychotka to to jest :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
ja planuje advokata zrobić, ale olbrzymie ilości wychodzą z pół litra spirytusu. Teraz wiem, zrobię advokata i śmietankowy. I kupię piękne kieliszki do likieru: małe na wysokiej nóżce. Lecę na allegro. Dzięki za pomysł👄

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość no musiałam to napisać
nie tak łatwo kupić takie kieliszki z których mozna wylizać likier do czysta :) jak znajdziesz na allegro, to wrzuć linka, też chętnie kupię, bo zostały mi tylko cztery takie kieliszki-lizawki :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
nie szukam do lizania, tylko do ładnego wyglądania. Ale masz rację z tym lizaniem. Mam na allegro takie szerokie, jest jednak jeden komplet. Co teraz?:D

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość no musiałam to napisać
CYTRYNÓWKA 1/2 litra spirytusu 1/2 kg cytryn szklanka cukru (nie do końca pełna) 1/2 litra wody Cytryny umyć,wycisnąć z nich sok (najszybciej przy użyciu wyciskarki do cytrusów).Przecedzić przez b.gęste sitko lub przez gazę. Wodę z cukrem zagotować,wyłączyć palnik,powoli wlać spirytus,zapalić i zaraz przykryć pokrywką. Uwaga ! Trzeba to robić szybko,sprawnie,trzymając w jednej ręce przygotowaną pokrywkę,a w drugiej zapałkę. Po przykryciu spirytus przestaje się palić ,wtedy odkryć i ostudzić. Do wystudzonego spirytusu dodać sok z cytryn,wymieszać,jeszcze raz przecedzić,rozlać do butelek. Na końcu do każdej butelki dać kawałek skórki z cytryny.Zostawić na parę dni,wyjąć skórkę i degustować. Ta cytrynówka wychodzi zawsze,stali goście szybko się od niej uzależniają

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość no musiałam to napisać
masz pierwszeństwo, kupuj tylko daj linka, żebym mogła zobaczyć co straciłam :D

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość no musiałam to napisać
cytrynówkę też warto zrobić, ja robię zawsze na sylwka,bo jest to wódka w 100% bezkacowa :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
sorki ale ja nie kapuje ttego: Uwaga ! Trzeba to robić szybko,sprawnie,trzymając w jednej ręce przygotowaną pokrywkę,a w drugiej zapałkę. Po przykryciu spirytus przestaje się palić ,wtedy odkryć i ostudzić.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość no musiałam to napisać
po wlaniu spirytusu do wrzątku zapalasz zapałkę i spirytus zaczyna płonąć, wtedy natychmiast musisz przykryć garnek, żeby zgasić ogień

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość no musiałam to napisać
sam spirytus się nie zapali, musisz to zrobić zapałką jak wlejesz spirytus do przegotowanej wody z cukrem i natychmiast przykryć, żeby zgasić płomień

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość no musiałam to napisać
proszę bardzo :) zrób ją bo jest naprawdę dobra, w mojej rodzinie przetestowana już przez gości na dziesiątkach imprez :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość cytrynówka jest pyszna

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

×