Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Polecane posty

Witajcie jestem z majówek Urodziłam wcześniaka z waga 1860 i 50cm synek został bardzo późno zdiagnozowany bo w po 6miesiacu okazało się jest opóźniony ruchowo 2miesiace do tyłu ma niedorozwinięty układ nerwowy jak i pokarmowy przy czym okropnie ulewa zyga musi być rehabilitowany metoda bobath oraz vojty rehabilitacja jest dosyć kosztowna poniewaz płacimy 35zł40zl za jedna wizytę ale tylko metoda bobath na vojty musimy jeździć 40km od nas i wychodzi tyle samo za dojazdy jeżdżę z mężem bo sama bym sobie nie poradziła ja obecnie nie pracuje poniewaz syn musi być rehabilitowany przez ok 1 rok potrafi leżeć ...i czasem jak mu wyjdzie przekręci się na jeden bok ma napięcie mięśniowe ciągle zaciśnięte raczki ćwiczymy w domku tez ok 4x ale nie zawsze nam to wychodzi chciałam się zwrócić do was mamy o pomoc w formie mleka kosmetyków pieluch ciuszków w rozmiarze 74-80cm... potrzebuje również spacerówki oraz maty edukacyjnej potrzebna nam jest ona żeby tymus wyciągał i łapał zabawki na pałąkach..mężowi umarł szef obiecali mu góry teraz dorabia na czarno a miął mieć umowę wszystko się nam zwaliło na głowę za okazana pomoc z góry wszystkim bardzo dziękuje:-)mama Tymusia

Gość przykro miwszystkiego dobrego

ja niestety nie posiaam takich rzeczy, ale na stronie www.gumtree.pl jest taki dzial oddam za darmo - i tam czesto sa rzeczy dla dzieci, mozesz takich stron wiecej poszukac

Gość taka jedna co wygrała
skąd jesteś? jakiej pomocy oczekujesz?

Gość taka jedna co wygrała
sorki nie doczytałam

wiem co przechodzisz bo sama byłam kilka miesięcy temu w podobnej sytuacji. nie macie gdzieś w okolicy czegos w rodzaju osrodka wczesnej interwencji? tam idzie sie ze skierowaniem od neurologa i wszystkie wizyty u lekarzy i rehabilitacja sa darmowe. wszystkie rzeczy po moim dziecku juz oddałam niestety. cos w rodzaju maty edukacynej mozna zrobis wieszajac zabawki nad łóżeczkiem

alonuszka ja właśnie mam skierowanie z wczesnej interwencji i tam jesteśmy zapisani orientacyjne na luty2010 państwowo na rehabilitacje ale to jest odległy termin tymek będzie miał 11miesiecy a po 6miesiacu dziecko utrwala sobie pewne rzeczy wiec dlatego musimy chodzic prywatnie jestem po dwóch poronieniach tymek jest z 3ciazy i chciałabym mieć zdrowe dziecko...jestem ze stargardu pomoc jest nam potrzebna kazda-opisałam na paczatku

teraz w piątek idziemy na komisje lekarska w sprawie orzeczenia o niepełnosprawność wiec najprawdopodobniej będę miał zasiłek pielęgnacyjny i dodatek rehabilitacyjny do zasiłku rodzinnego wiec na rehabilitacje już troszkę będzie ale to i tak kropla w morzu... alonuszka dostaliśmy skierowanie z ośrodka rehabilitacyjnego wczesnej interwencji z ul Kasprowicza od dr,Błaszczyk a na rehabilitacje metoda bobatch jeździmy na pogodna do rehabilitantki Magdaleny Czajkowskiej a na vojty do Szczecina do ośrodka rehabilitacyjnego tęcza..

Rozalko, wyślij mi swoje namiary na annais@tlen.pl Przygotuję coś dla Twojego Tymusia:)

Jak jesteś ze Stargardu, to na bank jeździsz w różnych sprawach do Szczecina, w którym mieszkam. Mogłabyś odebrać to, co przygotuję osobiście i nie musiałabym targać nic na pocztę:)

jeżeli mogę coś polecić- nie znam tej rehabilitantki ale my z tęczy uciekliśmy bo nam się trafiła kiepska. swietny osrodek wczesnej interwencji jest na rostockiej. jest tam dwoch rehabilitantow. jesli kierują do p. Gołąbek trzeba przy kolejnej wizycie postarać się przepisać do p. Piotra . człowiek jest genialny. jak dla mnie najlepszy w tym co robi

Gość wspolczuje ale .............
"My dostaliśmy kojec dla dziecka w prezencie i tam nie ma jak zabawek przywiązać trzeba by było mieć taki pałąk do kojca a my nie mamy dlatego ta mata jest nam niezbędna" czy nie mozna samemu postarac się o taki pałak ? a nie od razu mata edukacyjna ? poza tym , wystarczy jakis koc , jakies usztywnienia i mat agotowa , podowiwzywac zabawki i mata jak nowka troche wyobrzni nie zaszkodzi i w takich sytuacjach

Gość Rozalka wyślij mi namiary
na siebie na adres kamila.1984@wp.pl

Gość mama szymonka i kasi
przykro mi co cie spotkalo sama mam ciezko ale wierze ze dziewczyny pomoga pozdrawiam

Gość podnosiciel....
up up

Gość czy mozesz podac meila
Proszę napisz maila do siebie, to będzie kontakt.Pozdrawiam

Gość ile dzidzius teraz ma

Gość kornelaaa
Witam :) jest taka strona gratyzchaty.pl tam czesto sa jakies paczki dla dzieci i jest to calkowicie darmowo. Oplacasz tylko przesylke. Co do dzidzi to bardzo wspolczuje. Moja ciocia ma bardzo podobnie z mala. Urodzila sie chora ale lekarze dopiero to stwierdzili po 3 miesiacach. Teraz ma 4 latka nadal nie chodzi i ledwo mowi. Najpierw byly cwiczenia wojty teraz sa boba bo okazalo sie ze tamte nic nie daja. Mala sama siedzi jest madra ale nie chodzi i nie mowi. Miesiecznie wszystko kosztuje ich okolo 400 zł wiec wyobrazam sobie jak tobie musi byc ciezko.

Gość hallllllllllllllllllooooooooo
a jakie mleko pije? i jaki kosmetyki potrzebujesz?:)