Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Marina78

Tabletki anty

Polecane posty

Gość Marina78

Odradzam tabletki anty, w skutkach ubocznych piszę ze jest mozliwość powstawania nowotworów ja właśnie takiego sie nabawiłam stosując te tabletki

Niewiedza ludzka w temacie nowotworów mnie przeraża.Niedługo ktoś napisze, że można zarazić się rakiem pijąc z jednej szklanki.

Gość Marina 87
Poczytajcie ulotke na necie mikrogynon21

Gość Marina78
Stosowałam te tabletki 3 miesiace zaczeły sie bóle głowy odstawiłam i co teraz nabawiłam sie nowotworu hormonozaleznego.

mogłas miec juz predyspozycje do nowotworu. i wogóle od kiedy nowotwór rozwija sie w 3 miesiące??? u ludzi z przerzutami pól roku to mega tempo...

Gość Marina78
mi lekarka napisała te tabletki w czasie połogu

Gość Marina 78
guz ma 4mm

Gość marina 78
rezonans miałam rok po zaprzestaniu brania

jak dla mnie to ta lekarka troche niedouczona,watpie ze to po tabletkach.lekarze sa rózni,czasem bardzo dziwni.w każdym razie przykro mi ze jesteś chora,mam nadzieje że szybko wyjdziesz z tego...

Gość Marina 78
Tak, wczoraj rozmawiałam z lekarzem i on zapytał czy brałam antykoncepcyjne tabletki i stwierdził że to spowodowało ten nowotwór. Skrytykował moja lekarke bo która daje 5 tygodni po porodzie tabletki anty i bromergon

Gość Marina 78
Mi tez przykro i dlatego chciałabym ustrzec niektóre osoby

Oczywisce tabletki maja wiele skutkow ubocznych, ale nie przesadzajmy, ze tak szybko rozwinal sie w Tobie nowotwor ... Moze wczesniej lekarka go po porstu nie zauwazyla ... A dzieki tabletkom, stal sie bardziej widoczny ... Nie wazne, ja uwazam, ze os. decydujace sie na tabletki, powinny wczesniej przejsc odpowiednie badania. I jesli ktos ma zamiar brac je dlugo to powinien je czasem odstawic ;/ Z reszta ja nie jestem zwolenniczka antykoncepcji w takowy sposob- niestety ale to swionstwo potrafi narobic klopotow .

Gość Marina 78
ja nie mialam zadnych badań lekarka stwierdziła ze sama ich uzywa i sa dobre. Tak jest to swiństwo, które robi z organizmem kobiety więcej złego niz dobrego :(

ale to nie tak...jeżeli miałaś już w sobie nowotwór cyz tam predyspozycje,to rozwinął sie on przez burzę hormonalną,prawdopodobnie przez ciąze a nie tabletki...nie ma żadnych badan które dowodzą że tabletki powodują raka.

wyżej ktoś napisał dobrze - to ciąza powoduje dużo większą huśtawkę hormonalną niż pigułki antykoncepcyjne biorę pigułki od 15 lat i nie mam (tfu tfu) żadnego nowortworu, moja siostra pigułek nie brała nigdy a nowotwór miała, więc tu nie ma żadnej reguły oczywiście, pewne rodzaje nowotworów przy pewnych skłonnościach (również dziedzicznych, genetycznych) organizmu moga sie uaktywnić przy okazji zaburzeń hormonalnych, jakie powodują źle dobrane hormony (pigułki), tak samo jak np. 30 innych czynników

Gość Marina 87
Przeczytajcie w necie skutki uboczne zażywania antykoncepcyjnych tabletek. W ciazy jest mnustwo kobiet i jakoś nie zapadaja na nowotwory bo cviaza jest dla organizmu naturalna, a hormony czyli tabletki nie

to jest akurat prawda ze anty moga powodowac raka.... moga zahamowac powstawanie raka jajników ale piersi juz nie, przeciez wtedy sie podwyzszaja zenskie hormony....a im jest ich wiecej tym bardziej mozna zachorowac, dlaczego im wiekszy tzytz tym wieksze prawdopodobienstwo wystapienia raka?? he? pustaczki? takie jak Artefakt_Diabła czy OstraSiostra (dalej nie czytalam) to sa dopiero zacofane bezmozgi.... dlaczego ginekolodzy wychwalaja wszem i wobec jakie to anty sa zdrowe a jakie suuuper a jakie nowej generacji a ze chronią przed wszystkimi nowtoworami i na bank nie szkodza...... a dlaczego normalni lekarze odradzaja anty?? pomyslcie troche samozwańcze alfy i omegi 🖐️