Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość jak żyć bez pieniędzy

nie mam pieniędzy na życie...

Polecane posty

nie, nie jestem bezrobotną, która leży do góry brzuchem i czeka na jałmużnę... pracuję, na pełen etat. płaca - 1700 na rękę. i wszystko byłoby super, gdyby te pieniądze znalazły się w końcu na moim koncie, a nie tylko na "pasku"... od 3 miesięcy nie dostaliśmy wypłaty. a zaraz koniec następnego miesiąca. z gadki szefa wiemy tylko tyle, że komornik zajął wszystkie konta i "NIE DA RADY"... TO JAK JA MAM KURWA ŻYĆ?!

Gość vvvvvvvvvvvv
podać szefa do sądu

Gość pytasz o rade bezrobotnych
leżących do góry brzuchem? Skąd mamy to wiedzieć.

Gość poszukaj innej pracy on jest
bankrutem, im wcześniej tym lepiej

Gość Ale na internet to masz

szef już był sądzony, dostał 3-letni zakaz prowadzenia działalności. prezesem zrobili jego syna - idiotę i cyrk trwa nadal. a ja nawet nie mam za co auta zatankować, by do tej jebanej pracy dojechać! chyba już będzie lepiej, jak złożę wypowiedzenie z artykułu 55, pójdę na kuroniówkę i będę jedną z tych bezrobotnych, co nic nie robią, a na kasę czekają.

Gość Ich-liebie-alkohol
Uważam ze w życiu każdy powinien robic to co mu wychodzi najlepiej. Więc ja pije! Lubie to i jestem najlepszy! Weekendy imprezki te sprawy zawsze dobrze mi to wychodziło. Trenuje aby być jeszcze lepszym, jak mówią trening czyni mistrza! Nikt mnie nie przepije :). Dodam, że nie jestem alkoholikiem. Po prostu mam do tego talent.

ja non stop szukam nowej pracy, ale nic nie ma! dawałam ogłoszenia do gazety, wysyłałam CV wszędzie, nawet tam gdzie z góry wiadomo było, że nic z tego, bo wogóle nie mój przedział... tutaj u nas bezrobocie jest okrutne.

Gość skąd jesteś jeśli wolno spytać

z dolnośląskiego

w domu już oszczędzam jak się da, do sklepu chodzę już praktycznie tylko po chleb, najtańsze parówki z biedronki, mleko i żarcie dla psa... w piecu rozpalam dopiero na wieczór, chociaż w dzień pizga masakrycznie... oszczędzam na wszystkim. ale nawet przy takim oszczędzaniu, jak nie będzie wypłaty, to niedługo nie będę miała za co nawet papieru do dupy kupić.

jak żyć bez pieniędzy, 1. skorzystaj z art. 55 kp, 2. zarejestruj się jako bezrobotna i pobieraj zasiłek ile się da a w tym czasie myśl nad własnym biznesem, 3. gdy skończy Ci się zasiłek chapnij 18.000 grantu z UP i zacznij działać na własny rachunek. W międzuczasie ścigaj pracodawcę o zaległe wynagrodzenie, osatecznie wypłaci Ci Fundusz Gwarantowanych Świadczeń Pracowniczych. Tłumaczenie niewypłacania wynagrodzeń zajęciem wierzytelności z rachunków bankowych jest niepoważne bo na podstawie listy płac zwalnia się z zajęcia stosowne kwoty na wynagrodzenia.

tak, zwalnia się konto na rzecz wynagrodzenia, ale jeśli na tym koncie są zgromadzone potrzebne do tego środki w dniu wynagrodzenia. jak nie ma - pozamiatane. i w ten sposób już trzeci miesiąc nie mam wypłaty.

no ale chyba jest jakiś sposób na to, bym w koncu kiedyś te wynagrodzenie odzyskała, tak?

Gość znajdziesz a na razie
może możesz sobie póki co dorobić np. szyciem, sprzątaniem, robieniem zastrzyków, korepetycjami, przepisywaniem tekstów na kompie, wyprowadzaniem psów, opieką nad dziećmi, tłumaczeniami, myciem samochodów nawet itp. Staraj się o wczorajszy chleb w piekarniach, żywność tuż przed upływem terminu ważności, może w Twoim mieście jest bank żywności. Możesz hodować własne zioła w doniczkach, którymi doprawisz najtańsze jedzenie (np. ziemniaki) na różne sposoby.

Gość podoba mi się pomysł
z ziołami w doniczce...czy to aby legalne jest?

Gość NA NIEKTÓRYCH ZIOŁACH
można sporo zarobić

Gość tam podobno dobre warunki
maja, wiec... zyc nie umierac :)

Gość dobra koniec z czarnym
humorem na tym powaznym topiku

Gość znajdziesz a na razie
zapomniałam dopisać że na sprzedaży ziół można sporo zarobić, jeśli w twoim mieście jest skup ziół. Chodzi o takie normalne, legalne zioła oczywiście :), np. za kilogram suszonej jasnoty można zarobić czasem kilkaset złotych, ale zimą raczej ciężko coś znaleźć, nie mówiąc o tym że suszenie trwa, więc to nie jest szybka kasa.

Gość załanana chyba juz nie damRADY
mam podoobny problem do Ciebie, bardyo Ci wspolcyuje musicie isc do sadu pracy, moze razem cos zdzialacie pozdrawiam

Gość Loreal_Paris
jest także opcja wyjazdu za granicę:D, 3 miesiące bez wypłaty i dalej pracujesz, to do kogo ty masz pretensję, że taka naiwna jestes. Masz internet, tak wiec poszukaj sobie czegoś za granicą. Ja byłem zarobiłem i mam zamiar dalej wyjeżdzać, bo ta cholerna Polska nas tylko ogranicza!!

Gość gość
Proponuje ci zgłosić się do fachowców z http://www.pozyczkanatak.pl/ - mnie uratowali przed bankructwem, wybrali najbardziej odpowiednią pożyczkę gotówkową dla mnie w tamtym okresie dzięki czemu mogłam jakoś przetrwałam

Gość gość
Zeby podac kogos do sadu to trzeba miec pieniadze a i tak dostaniesz z tego polowe i wiecej stracisz wez sie zastanow chodzby nad najgorsza praca rozumiem ze to niesprawiedliwe ale takie zycie

Gość gość
Pożyczka na Dowód bez Zaświadczeń http://www.kredytyk.net.pl od 100zł do 200.000zł Odbierz pieniądze! - Pożyczki na Dowód - kredyty dla Firm - Kredyt na mieszkanie/hipotekę - Kredyt Samochodowy Wypełnij krótki wniosek a my do Ciebie bezpłatnie oddzwonimy i przestawimy najlepszą ofertę dla Ciebie!

Gość gość
Tu u mnie w USA kobiety czesto decyduja sie na zycie bez dziecka i maja duzo szczesliwesze i bardziej spelnione zycie i maja kariere i hobby i wolnosc i podroze… 333 www.youtube.com/watch?v=i7qW3FUz_Eo

Gość gość
Loreal_Paris 2011.06.22 jest także opcja wyjazdu za granicęsmiech.gif , 3 miesiące bez wypłaty i dalej pracujesz, to do kogo ty masz pretensję, że taka naiwna jestes. Masz internet, tak wiec poszukaj sobie czegoś za granicą. Ja byłem zarobiłem i mam zamiar dalej wyjeżdzać, bo ta cholerna Polska nas tylko ogranicza!! Xxx No wlasnie,tez nie rozumiem takich ludzi wyplaty nie dostaje a do pracy idzie. Po co? Nie wiem czy zalowac czy sie smiac z takich osob. Nikomu zle nie zycze ale niektorzy to sami na siebie bat krecą