Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Kometaaa

Wkurzają mnie baby z wózkami,wchodzące na pasach wprost pod koła samochodu.

Polecane posty

Gość boooooo
No ale jak to jest jak ktos stoi przy pasach i chcialby przejsc na 2 strone ulicy to nie ma pierwszenstwa???

Gość teoretycznie ma
jak juz znajduje sie na pasach, teoretycznie bo droga hamowania to nie jest ZERO, tylko jak ktos ma IQ takie jak rozmiar buta to nie wie co to jest droga hamowania.

niezły iloraz ma pieszy który nie wie ze przed przejściem przez jezdnię trzeba się obejrzeć czy nie jedzie samochód...Boshe...mnie tego nauczyli przed pójściem do zerówki...

Gość banda debili....
Jakbyś w nią uderzyła na pasach to według polskiego prawa to twoja wina. Więc to Ty masz uważać na pieszych. Z drugiej strony nie mówię że tak matka jest kumata jak wchodzi pod koła, ale jeśli robi to na pasach to ma do tego prawo(czy ci się to podoba czy nie). Jak byłem w Skandynawii to nawet stojąc przed przejściem dla pieszych na kompletnym zadupiu samochody się zatrzymywały. Nawet jeśli to był jedyny samochód(w promieniu kilku kilometrów) i uznałem że mogę chwilę poczekać by nie musiał stawać, to bez wyjątku kierowcy się zatrzymywali. W Polsce jest inaczej.

Gość Test ciażowy
nie no to logiczne:) mamy w Polsce zjebane prawo:) tak samo jak takie:złodziej ci się włamie do domu z nożem lub bronią,twój pies go pogryzie, ty odpowiadasz za niedopilnowanie zwierzęcia... Mnie tylko zastanawia jedno- co wnosi do społeczeństwa, matka, głupsza od przeciętnego psa...

Gość ma ma ma
oczywiście , że ma , a kierujący już z odległościi 50 metrów lub więcej powinien uważnie obserwować przejście i jego okolice no i co najważniejsze ZACHOWAĆ SZCZEGÓLNĄ OSTROŻNOŚĆ ZAMIAST PITOLIĆ GŁUPOTY -zresztą w swoim interesie

Gość a mnie wkurwiaja mamuski na
macierzynskimmajace full czasu i ładujace sie grupowo z wielgachnymi wozkami w godzinach szczytu do metra i innych srodkow komunikacji. jakby nie mogly sie wladowac jak ludzie z pracy wroca bezmozgi

Gość cmentarze są usiane
tymi co mieli pierwszeństwo na pasach i liczyli na wzmożoną ostrożność kierowców 😴🖐️

Gość Test ciażowy
oczywiście , że ma , a kierujący już z odległościi 50 metrów lub więcej powinien uważnie obserwować przejście i jego okolice no i co najważniejsze ZACHOWAĆ SZCZEGÓLNĄ OSTROŻNOŚĆ ZAMIAST PITOLIĆ GŁUPOTY -zresztą w swoim interesie No bo w każdej chwili na przejście może wkroczyć jakaś dumna mamusia głupsza niż pospolity kundel...Ale błagam... ty rozumiesz jak jakaś ci wbiega na przejście PRZED MASKA czy jesteś na poziomie tych mamuś i nie potrafisz przeczytać???...Albo jak ci stoi krówsko przed przejściem, poczeka aż podjedziesz na kilka metrów przed nią i dopiero rusza?? Jak można byc taką idiotką????

Gość I am so sorry for you
w UK wszyscy zatrzymuja sie przed przejsciami dla pieszych i nie ma dyskusji na ten temat. Pieszy ma pierwszenstwo i juz. Tak samo jest w Stanach i innych cywilizowanych krajach. No ale Polska cywilizacja nie grzeszy wiec czego tu oczekiwac. Na kursie prawa jazdy nie uczyli, ze pieszy na pasach ma zawsze pierwszenstwo?? :o

Gość a pieszych w zerówce nie
uczyli ,że przed pasami rozgladamy się w lewo i prawo a nie wbiegamy na pasy rzucając się na maski samochodów :o 🖐️

Gość banda debili....
Jak mówiłem banda debili chcecie usłyszeć tylko jedna prawdę iż możecie mieć w dupie pieszych na pasach a tak przynajmniej nie powinno być. W necie można się kłócić i tak każdy olewa drugiego. Prawo jest jakie jest i należy go przestrzegać. A wymyślanie jakiś mało prawdopodobnych sytuacji niczego nie potwierdza.

ha bo ktos ci sie rzuca specjalnie pod kola:o jak nie ma jak przejsc bo banda kretynow nawet nie pomysli, ze moglaby sie zatrzymac laskawie i przepuscic pieszego to nikt by sie na sile nie pchal. Ale taka kultura polskich kierowcow. Mozna kwitnac i dwie godziny na przejsciu ale zaden balwan sie nie zatrzyma

łał to może wyprowadzka do tych lepszych krajów :D zawsze mnie śmieszy gadanie jakie to wspaniałe zachodnie kraje są :D "Prawo jest jakie jest i należy go przestrzegać." a ty to chyba w innym kraju żyjesz :D🖐️

juz zyje w innym kraju na szczescie...chamstwa polskich kierowcow nie przebije nic

o kierowcach z Lublina.....Aleje Raclawickie, bardzo ruchliwa ulica no i oczywiscie przejscie bez swiatel... ja z 2-latka w wozku i doczepionym 4 letnim bratankiem, nigdy na ulice sie nie wpychalam, wychodze z zalozenia ze bezpiecznij poczekac...i wiecie co? zawsze nam sie ktos zatrzymal zebysmy mogli przejsc!!!!!chce podziekowac wszystkim kierowcom w Lublinie.... oby wiecej takich z glowa

to całe szczęście , jednego mniej. jeszcze pozostaje przesiadywać na obcych forach :classic_cool: cóż to cię ściąga tutaj na to parszywe polskie forum ?

Gość jak ktos wejdzie to pal licho
Ale jak idzie po pasach z gracją baletnicy i szybkością 100 letniego dziadka ślepego na jedno oko i kulawego na obie nogi to już lekkie przegięcie. Wygląda to tak idiotycznie że czlowiekowi nerwy przechodzą odrazu.

Gość banda debili....
hehe wiecie co od dzisiaj zwalniam kroku na przejściu. xD W sumie was to pewnie nie dotknie ale przynajmniej pokaże wam że jestem prawdziwym Polakiem czyt. " A ch.. mnie inni obchodzą". ;]

Gość manna30
a może by tak pomyślec, że na terenie zabudowanym to powinno się jechać nie więcej niż 60km/h, a przed pasami jest obowiązek zwalniania, właśnie po to by baby z wózkami i babcie i dziadkowie i małe dzieci mogły sobie przejść. pasy są jak ustąp pierwszeństwa. dlaczego przed skrzyżowaniem potraficie zwalniać, a przed pasami ciężko?? no tak, bo na skrzyżowaniu wy możecie być ofiarą, a na pasach jesteście wygranym?? założe się, że Ci w tirach czują się też tak bezpiecznie jak wy wobec pieszych i klną na osobówki na czym świat stoi. proponuję odświeżyć pamięć o znakach i przepisach drogowych a potem krzyczeć

Gość wystrzelac pieszych
W zyciu sie nie zatrzymam dla jednego kretyna nie bede robic korków. Jak mi wlaza i musze stac to specjalnie podgazowuje na luzie, od razu im sie na dzwiek silnika ruchy przyspieszaja:D kierowcy placa podatki a piesi nic, zero. jebane swiete krowy, wszycy sie maja zatrzymac bo jasnie ksiaze chce przejsc. A w dupie cie mam, ja chce jechac zlamasie. A Szwecja to poroniony kraj z ekoterrorystami.

102-bo u nas w Lublinie kultura nie?:) Ktoś tu chyba myli pojęcia, co innego pierwszeństwo na pasach co innego wlatywanie wprost przed maskę-może to trudne do uwierzenia ale ja nawet nie podejrzewałabym niektórych matek z wózkami o tak skończony imbecylizm żeby wlatywać na ulicę bez ówczesnego obejrzenia się...Mam do cudownych pieszych prośbę-może wejdźcie tak z raz na pasach pod koło rozpędzonego tira??? Bo jako że czasem też jestem pieszą,zauważyłam że jak jedzie tir to żadna nie włazi na pasy, ba nawet dają krok dalej od jezdni..

A mnie wkurzają idioci, którzy nie zatrzymuja się przed pasami i kobieta z wózkiem, żeby przejsc musi czekac 15 minut. Więc co robi...... ocenia predkośc nadjeżdżajaćego samochodu.. jak jedzie wolno to wysuwa dwa kóła na jezdnię ale na tyle by w razie czego cofnąc, a mądrzejsza kobieta ustawia się tak, że ciągnie za soba wózek i kładzie jedna stopę na jezdnię, wtedy jest szansa, że uda się jej przejśc........... Najprawdopodobniej auto atku nalezy do tych kierowców co to mnie wkurzają, bo się nie zatrzymuje, przed pasami

złotowłosa tirowi ciezej sie zatrzymać niż osobowemu przy tej samej prędkosci, a żadna matka nie chce zabic swojego dziecka wiec nie będzie ryzykowała, ale k.......a musi w końcu kiedys przejśc a nie czekac na litośc "kierowców panów świata"

to k....a to przecinek a nie okreslenie takiej mamy, chociaż co poniektórzy kierowcy co to dla nich kazdy pieszy to zakała ludzkości pewnie tak myślą

Gość straszne_niedouki_kierowcy
Zamiast wylewać swoje frustracje na necie poczytaj sobie kodeks drogowy, bo widzę, że mocno ci tej lektury brakuje. Jak masz gościu prawo jazdy, to powinieneś wiedzieć, że jak zbliżasz się do przejścia dla pieszych - o czym wiesz, bo widziałeś znak - masz ZWOLNIĆ, żeby zdązyć wyhamować gdyby ci ktoś nage wszedł. I masz w ogóle uważać, czy ci jakieś dziecko nie wyskoczy nagle pod koła na terenie zamieszkałym, zwłaszcza przy szkołach, osiedlch itp. Jak tego nie wiesz, to się doucz, bo będziesz zawsze takim chamowatym frustratem. Pierwszeństwo ma pieszy KTÓRY JUŻ ROZPOCZĄŁ PRZECHODZENIE. Jeśli postawił stopę na asfalcie, to rozpoczął. Nie znaczy, że masz hamować z piskiem. Nie wolno WYMUSZAĆ pierwszeństwa, czyli jechać na chama i wymuszać zatrzymania się pieszego. Jesli dasz radę przejechać tak, aby nie musiał się zatrzymywać, to jedziesz przepisowo. Tak samo przy pieszym, który schodzi z chodnika - nie musisz się zatrzymywać, jeśli wasze drogi się nie zakłócają - jedziesz prawym pasem, a gość jest w połowie lewego. Nawet na egzaminie to jest poprawny przejazd. A na koniec taka uwaga: sory, panowie i panie rozwalający się w klimatyzowanych samochodzikach, ale naprawdę nie szkodzi trochę zrozumienia dla rodziców szarpiących się z wózkami w naszej rzeczywistości kompletnie do wózków nieprzystosowanej. Za kilka lat to będzie Wasze doświadczenie i to Wy będziecie przechodzić z wózkiem przez ulicę pełną samochodów, których kierowcy muszą natychmiast jechać i absolutnie nie przyhamują przed pasami - a Wy będziecie czekać, czekać, czekać - w skwarze w lecie, w deszczu, wietrze czy śniegu. Trochę zrozumienia, nie boli.