Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ktos studiuje to co ja

Kto studiuje pielęgniarstwo??

Polecane posty

Gość lella83
Ja właśnie zaczynam te studia w Tomaszowie Mazowieckim, trochę się boję. Dużo tych zajęć. Dodam że jestem opiekunem medycznym i pracuje w szpitalu. Mam nadzieję, że dam radę. A swoją drogą czy ktoś też tam podjął studia i jest z Łodzi lub okolic?

Gość gość
studiowanie pielęgniarstwa a później praca w Polsce się nie opłaca. Głupota galopująca. Uczyć się tyle lat, tyle kasy w to wkładać żeby później mieć 200zł więcej niż najniższa krajowa. Przez 10 lat pracy Wam się te studia nie zwrócą. Pomijam fakt, że są one ciężkie jak medycyna. Chyba oczywiste, że lepiej wybrać medycynę. Odpowiedzialność w pracy podobna a kasa dużo lepsza, o szacunku nie wspomnę.

Gość gość
Co do zarobków... Wszystko zależy od szpitala, a raczej hierarchii szpitalnej, jako placówka. Rejonowe (najniżej położne w tej hierarchii) mają najniższą płacę, natomiast jakieś kliniki, niekoniecznie prywatne, usadowione w większych miastach wyrabiają nawet po 3500zł na rękę jesli chodzi o pielęgniarkę. Nie należy wrzucać wszystkich do jednego worka, a po prostu poszukać takiego szpitala, który będzie spełniał nasze wymagania finansowe ;)

Gość gość
Dla porównania proszę sobie wziąć na tapetę pierwszy lepszy szpital rejonowy a np taką klinikę chorób serca w Zabrzu :)

Gość gość
ja od pół roku studiuje na Wyższej Szkole Mazowieckiej → wsmw.edu.pl. W zasadzie moj pierwszy wybor i nie żaluje. Kadra spoko, poziom konkretny - 1 sesja zweryfikowała poziom, ludzie też spoko. Mamy też miły dziekanat, spoko lokalizację i super pracownie.

Gość gość
Ja też rozważam Wyższą Szkołę Mazowiecką. Pasuje mi nawet lokalizacja tej uczelni. No i ma jakąś już renomę, bo prawie półorej dekady naucza, ważna sprawa to też jest to, że rekomendowała mi ją znajoma absolwentka.

Gość Bienka9
Ja studiowałam pielęgniarstwo w Częstochowie na Akademii Polonijnej. Mam magistra i dobrze płatną pracę w prywatnej klinice. Jak dla mnie rewelacja. Studia wspominam bardzo dobrze, przyjaźnie, dobry poziom kształcenia. Ważne jest aby się nie załamywać chodzącymi plotkami o braku pracy pieniędzy itd. Wystarczy chcieć i dobrze poszukać.

Gość elaelatu
Ja studiuję, jestem na drugim roku na UMED w Łodzi i jestem zadowolona. Wykładowcy są fajni, zajęcia ciekawe, studenci spoko:) Jak ktoś czuje, że ma powołanie to warto spróbować.

Gość gość
Kto studiuje pielegniarstwo.na śum? Jak wygladaj wykłady, praktyki, stosunek uczelni do studentów?

Gość gość
Odkopuję ponownie Też jestem ciekawa jak wygląda to na ŚUM-ie w Katowicach, ile godzin praktyk, kiedy da się je robić?

Gość gość
A jest ktoś kto studiuje w Łodzi ? Jak jest z zajęciami i praktykami na tym uniwersytecie medycznym?

Gość gość
ja studiuję pielęgniarstwo na wyższej Szkole Mazowieckiej.

Gość gość
A studiowal ktos lub studiuje w Pińczowie??

Gość Mariac
Ja w Częstochowie na Akademii Polonijnej, ogólnie to dobry kierunek studiów. Nasza gospodarka potrzebuje dobrych pielęgniarek.

Gość gość
ja w ostatniej chwili zdecydowałam się na wsmw.edu.pl. Rok akademicki się zaczął, lekko to nie wygląda, ale nie żałuję złożenia papierów właśnie tutaj.

Gość gość
do tego zawodu trzeba mieć serce. Jeżeli chcesz zarabiać wysoką kasę, idz na informatykę. pielęgniarstwo to szczególny zawód, wymagający cierpliwości i poświęcenia drugiemu człowiekowi. Powiem tyle, że stanowisk pracy dla pielęgniarek jest bardzo dużo. Ja już na 4 roku pielęgniarstwa na Wyższej Szkole Mazowieckiej zaczęłam pracować w zawodzie w szpitalu.

Gość marqius     de sade
:D

Gość gość
oooooo, koleżanka z WSM :D Fajnie wiedzieć, że już na studiach można pracować. Ja jestem dopiero na 2 roku, więc chyba jeszcze za wcześnie, ale po 3 coś pomyślę :D Extra, że znalazłam to forum!

Gość gość
Skonczylam licencjat w 2010, mgr w 2014 i powiem o ile idac na licencjat nic nie wiedzialam o tym zawodzie to mgr byla wielka pomylka, teraz brne w to dalej bo robie specjalizacje. Lepiej wybrac inny zawod. Placa marna a ludzie traktuja nas jak sprzataczki.

Gość gość
Ja studiuje w Glasgow. Jestem po pierwszych praktykach ( 280 godzin w 7 tygodni) Nie wiem jeszcze czy mi sie podoba. Za 3 tygodnie nastepne praktyki, ale jeszcze nie wiem gdzie.

Gość jola_wecka
widzę, że sporo osób wybiera się lub studiowało w wyższej szkole mazowieckiej. Ja też byłam tam na kierunku fizjoterapia :) Warto dodać, że jakiś czas temu zmienili nazwę na Mazowiecka Uczelnia Medyczna, myślę, że to dość istotne info :)

Gość gość
jola_wecka a możesz coś więcej powiedzieć o Mazowieckiej Uczelni Medycznej? Jestem dopiero w 2 klasie liceum, ale już poważnie myślę nad studiowaniem tam, więc każda informacja się przyda ;)

Gość jola_wecka
Jak osoby powyżej, które już wypowiadały się na temat uczelni - polecam :) Zajęcia trzymają poziom, wykładowcy to też bardzo sympatyczni i często wyrozumiali ludzie :) Szkoła nowoczesna, dobrze wyposazona. Czesne też mega rozsądne. Na pewno warto rozważyć studiowanie tam :)

Gość bennka
ja skończyłam pielęgniastwo I stopnia też na MUM a teraz od pazdziernika wybieram się na studia II stopnia na tym samym kierunku ( rusza już w tym roku akademickim ). Po licencjacie wiem jedno - to najlepsza uczelnia w Warszawie. Jestem zachwycona poziomiem, wykładowcami i tym jak wiele można się nauczyć.

Gość gość
A ktoś studiuje/studiował w Poznaniu?

Gość gość
bennka jak na MUM wyglądają praktyki? Własnie za dwa tygodnie zaczynam studia i próbuję dowiedzieć się, jak najwięcej.

Gość Kropeczka

Ciekawie prowadzone są studia pielęgniarskie na Akademii Ekonomiczno Humanistycznej w Łodzi. Dużo praktyk i własne centrum symulacji medycznej. AHE współpracuje z największymi szpitalami w Łodzi, w tym z Centrum Zdrowia Matki Polki.

Ja studiowałam pielęgniarstwo na Wydziale Nauk o Zdrowiu na Warszawskim Uniwersytecie Medycznym i nie żałuję tego wyboru. Zajęcia odbywały się w super godzinach, dzięki czemu mogłam je połączyć z pracą, profesorowie bardzo wyrozumiali. Jeśli chcecie studiować pielęgniarstwo to nie ma lepszej uczelni!