Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zaciekaiwona8787

kto z was pracuje przy kredytach to wazne!

Polecane posty

Gość zaciekaiwona8787

Gość ja a o co chodzi

Gość zaciekaiwona8787
słuchaj jak bank żad a żaswidczenia przed udzieleniem kredytu to co on znim robi?z tym żaświqdczeniem?bo ejst taak sparawa chce kredyt,ale musze sobe zawyzyc zarobki,

Gość zaciekaiwona8787
?????

Gość robi sie samolocik
i puszcza...

Gość pierwszy urząd skarbowy
bank sprawdzi u pracodawcy, albo w urzędzie skarbowym. Nie baw się w to, bo to się nie opłaca

Gość doradca kredytowy
"sobie zawyżyć..." po pierwsze dzwoni do zakładu lub innej właściwej instytucji i potwierdza prawdziwość danych. Jeśli dane są nieprawdziwe może zgłosić to jako próbę wyłudzenia w Banku i na Policję... A właściwie powinien a nie może... Przez takich jak Ty każdy klient jest dla mnie potencjalnym oszustem... :/

mylisz się. pracodawca nie potwierdzi informacji o zarobkach i bank robi doniesienie do prokuratury. Na żądanie prokuratury urzędy udzielają wszelakich informacji

Gość ja a o co chodzi
Zaświadczenie jest potrzebne do ocenienia zdolności kredytowej Razem ze złozonym przez Ciebie oświadczeniem stanowi podstawę do zbadaia Twojej sytuacji materialnej Jeśli pracodawca zawyzy Ci zarobki i po telefonie pracownika banku potwierdzi te zarobki to bedziesz oceniany na podstawie tegoz zaswiadczenia Ale niektórzy pracodawcy obawiają się takiego zawyżania nie chcac miec problemów z Urzedem Skarbowym Bank nie przesyła zgromadzonych informacji do US Ale złożenie przez Ciebie nieprawdziwego zaswiadczenia to próba wyłudzenia podlegająca karze :)Na pocieszenie moge dodac ze Banki rzadko az tak rygorystycznie podchodza do tego o ile nie starasz sie o jakies ogromne kwoty :)

blokers i ławkers --> lubie czytać Twoje wypowiedzi :) inteligentny facet to miła odmiana ;)

a... pracodawca potwierdzi fałszywe zaświadczenie o zarobkach - i temat też może wypłynąć przy jakiejś okazji. Potem prokuratura sprawdza temat w urzędzie skarbowym... Krótko i węzłowato - nie opłaca się.

Gość a jeśli ma się 2 umowy
jedna stała umowa o pracę, a druga umowa to tzw. zlecenie (umowa zawarta na 2,5 roku) obie umowy z tym samym pracodawcą. Czy zarobki wykazuje się z obu umów, czy tylko z tej umowy stałej?

Gość doradca kredytowy
nie każdy bank akceptuje dochód z tytułu umowy zlecenia - jeśli tak - to zazwyczaj wymagane jest podanie dochodu z dłuższego okresu niż w przypadku umowy o pracę (u mnie to jest pół roku). ale często można takie dochody łączyć

wykazujesz wszystko PIT 11 w garść i przepisujesz co tam naskrobali. Gorzej jeśli zlecenie jest poniżej 200 zł/m-c

Gość ja a o co chodzi
Dla CIEBIE najkorzystniejsza bedzie zsumowana kwota zarobków Niewazne ile i z kim masz umowy Liczy się Twój miesieczny dochód Mozesz przedstawic 10 zaswiadczen jesli masz 10 prac Im wyzszy miesieczny dochod tym wieksza zdolnosc kredytowa i tym samym szansa na otrzymanie kredytu Tylko pracodawca musi potwierdzic ze rzeczywiscie takie stanowiska zajmujesz i takie pieniadze zarabiasz

Gość analityk kredytowy
zależy od rodzaju i kwoty kredytu. Bank może cie sprawdzić u pracodawcy, sprawdzić twoje wyciągi z konta, zażądać dokumentu z urzedu skarbowego o podstawie wynagrodzenia od jakiej są odprowadzane składki i zweryfikować je. pamiętaj, że w razie czego podlegasz karze za oszustwo. A poza tym nie sądze,że twój pracodawca jest tak głupi, żer zgodzi się na wystawienie zaświadczenia z nieprawdziwymi danymi, bo on też wtedy podlega karze.

Gość a jeśli ma się 2 umowy
dzięki za podpowiedź

Blokers.. Jasne :D co do smaku można pójść na kompromis ;) i przepraszam autorkę za pisanie nie na temat 🌻

Gość ja a o co chodzi
Przykład : :)Niedawno udzielałam kredytu komuś "po znajomości" Ta osoba w praktyce ma bardzo duza zdolnosc kredytoa - niestety nieudokumentowana bo jest zarejestrowana na najnizsza krajowa.Mam pewnosc co do tej osoby Kredytu uzielałam na uproszczonej procedurze i mimo że pracodawca tej osoby wiedział ze nikt do niego w tej sprawienie zadzwoni nie zgodził sie na nieprawdziwe wpisanie zarobkow Dawałm słowo ze nie bedzie zadnego wnikania i liczy sie tylko apier który potem wyladuje wsegregatorze Nie dało rady :) ta osoba i tak dostała kredyt bo poradzilismy sobie inaczej -oczywiscie niezgodnie z prawem ale czasem trzeba Wystarczy miec tylko znajomosci :)Tak wiec nie jest niemozliwe co sie tak wydaje :)

Gość analityk kredytowy
a jak ta osoba nie będzie spłacać i dobierze się do niej windykacja i się wyda jak to udzieliłas kredytu, to cię wywalą i wpiszą jeszcze w papierach za co, gratuluję zaufania do ludzi.