Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

adzienka86

USG 4G SZCZECIN- gdzie najlepiej zrobic?

Polecane posty

Witam, gdzie w szczecinie jest najlepiej zrobić usg 4d? Takie żeby był film i zdjęcia a lekarz wszystko fajnie wytłumaczył, w miarę przystępnej cenie :)

Robiłam w klinice na Felczaka - polecam. Nie polecam natomiast szpitala na Unii.W obu miejscach byłam prywatnie a różnica kolosalna (zarówno jakośc sprzętu jak i nastawienie lekarza).

A jak to wygląda cenowo na Felczaka? Możesz napisać coś więcej? Ile zdjęć,jaka długość filmu... itd.

Wiesz co, ceny Ci nie podam, bo robiłam prawie 2 lata temu (może nieco więcej jak półtora roku temu) i nie pamiętam zwyczajnie. nic a nic.Zdjęć nie dostałam, mimo, że pani prbowała bardzo długo. tam jest zwyczaj, że próbują ile wlezie, tak samo z płcią. Przede mną babka była 1,5 godziny (!!!) bo maluch tak sie ustawiał, że nie chciał pokazać kim jest. W końcu się ujawnił ;)U mnie próbowała zobaczyć twarz ale Mała strasznie się zakrywała, po 40 minutach - udało się. Teraz robi często podobne miny do tych z obrazw :) Niestety za krótko się odsłaniała, babka nie zdażyła zrobić ani jednego zdjęcia, dlatego nie policzyła mnie w ogóle za 3d, zapłaciłam jak za 2d (ale wszystko mam na filmiku). Nagrywa od początku. Długość badania to nie mniej jak 20-30 minut. wszystko po kolei lekarz tłumaczy, nie ma konieczności wypytywania się o nic.Za to na Unii - szkoda słów. Jak poprosiłam o jedną rzecz - potwierdzenie płci to powiedział facet, że jak miałam powiedziane na połówkowym, to tak jest. Wszystko musiałam wyciągać - czy łożysko prawidłowe, ktry stopień, jak z przepływami, co z sercem.

Gość szczecinianka 23
ja tez robilam na felczaka, jest przemila pani doktor lezysz sobie na kozetce i masz nad soba duzy monitor i wszystko widzisz ona ci wszystko objasnia i w tym czasie wszystko sie zapisuje na plytke, moje nagranie ma dobre 20 minut do tego gruba "książka" ze zdjęciami i wszystkimi pomiarami;-) sprawdza rowniez szyjke macicy. polecam ja w styczniu tego roku placilam 200zł moja przyjaciolka robila w darmedzie na bogurodzicy i jest zachwycona, ale co i jak to dokladnie nie wiem, sprawdz sama http://www.darmed.net a w ktorym szpitalu zamierzasz rodzic?

A pamiętasz może nazwisko tej pani doktor z Felczaka? W którym tyg robiłaś? Ja planuje iść w 22tc. Po Twoim opisie już wiem,ze mogę mieć problemy ze zdjęciami,bo dzieciaczek jest bardzo ruchliwy czym zadziwia nawet mojego lekarza :)

Gość szczecinianka 23
Dr Małgorzata Jasiek byłam dokładnie w 21tc i 4 dni;-) wszystko pieknie widac

Pamiętam, to była dr. Jasiek.przyjmowała w zastepstwie Węgrzynowskiego do ktrego się zapisałam ale wtedy nie dotarł do kliniki. Nie żałuję. Super babka ;)

Jestem z Lublina i tam będę chciała rodzic. Badanie 4d będę robić jednak w Szczecinie,bo mieszkam tu chwilowo z mężem i chciałabym żebyśmy byli razem w tracie badania :)

Gość szczecinianka 23
my tez bylismy razem, pamietam jak podsunela mezowi krzesło zeby usiadł i podcza sbadania rozmawiala ze mna i z nim równie sympatycznie;-)

Robiłam w 25 tc. Lekarz mwił bym szła między 22 a 26 z naciskiem, że lepiej 26 bo wtedy o wiele lepiej buzię widać a w 22 może nie złapać wyraźnie.

Gość szczecinianka 23
mowia ze kobiety ginekolog sa nie delikatne i to prawda ale ta pani jest na prawde wrazilwa i miła;-) u kogo teraz prowadzisz ciąze?

Ja już nie mogę się doczekać,bo nie znamy jeszcze płci dziecka i w ogóle jestem ciekawa jak wygląda nasze maleństwo. Mam nadzieje,ze w 22 tc będzie coś widać.To już się chyba kwestia indywidualna jak w tym okresie rośnie dziecko i co u którego widać :) Ponoć bywają tak wstydliwe,ze cały czas jak pisała ngLka :)

Z tego, co słyszałam, to tylko chłopcy chętnie twarz pokazują...bo ręce mają zajęte czymś innym(i jak dla mnie - tak im już zostaje :D)Pani dr od razu po asłoniętej długo twarzy w kółko gadała "na pewno będzie dziewucha" :)

Gość szczecinianka 23
ja byłam cały czas przekonana ze urodze coreczke, ale kiedy na 4d ujrzalam jaderka i ptaszka przekonanie mineło;-)

Gość szczecinianka 23
nglka a ty do jakiego ginka w sz-nie chodzisz?

Ja byłam przekonana, że noszę córkę i nosiłam crkę ;-)Do Niedzielskiego. "Przeszłam" przez kilku ginów i ten mi najbardziej odpowiada.

Ja tez jestem cały czas przekonana,ze to będzie dziewczynka...oj to chyba będą kłopoty z obejrzeniem buzi,bo będzie zasłonięta :P

Gość szczecinianka 23
;-) duzo slyszlama o tym panu ja od poczatku chodze tylko do jednego

A Ty do jakiego chodzisz, szczecinianko?No niestety Niedzielski jest dość oblegany. "Niestety" - bo są długie terminy. 2 tygodnie temu zapisałam się na pierwszy wolny - koniec stycznia :/ O tyle dobrze, że ciężarne bez kolejki terminowej, dzwonisz i idziesz ;)

Gość szczecinianka 23
Dr Włodzimierz Tudaj - przesympatyczny człowiek ja bynajmniej jestem bardzo zadowolona;-)

A jak Wasi Partnerzy zareagowali na widok dzidziusia? Ja pamiętam,ze na pierwszym badaniu usg w 13tc mój mąż bardzo się wzruszył atm nie bylo za wiele widać wiec już moge sobie wyobrazić jak to bedzie na usg 4d :)

Gość szczecinianka 23
to nasze pierwsze dzieciatko i nie zalezalo nam az tak bardzo na plci co na zdrowiu dziecka, ale wyszedl taki dumny z kliniki ze bedzie mail synka ze sie ledwo w przejsciu zmiescil tak go duma rozpierała;-) ja troszke podlamana ale szczesliwa, zaraz po badaniu kupilam piekne bodziaki z bobem budowniczym i granatowe trampeczki, no i w sumie moglam zamaiwac wozek w odpowiedniej kolorosytyce;-)

Tudaj - brzmi znajomo ale nie mogę sobie przypomnieć gdzie i w jakiej sytuacji słyszałam.Mój na widok twarzy małej uchwyconej na chwilę - aż wstał z krzesła i powiedział "o boże, to ja!".:)

Gość szczecinianka 23
nglka to takie wspaniale wrazenia, bezcenne jest co wspominac i bedzie przez dlugie lata.

Gość szczecinianka 23
ja tez tak sie niecierpliwiłam teraz z utęsknieniem wspominam ciaze, spalam kiedy chcialam jadlam co i kiedy i ile chcialam, teraz chodze niewyspana, musze uwazac co jem ale i tak kocham moje dziecko najbardziej na calym swiecie

Włodzimierz Tudaj przyjmował na świat moją córeczkę:) w tamtych latach pracował w szpitalu miejskim,tzn.jeszcze wtedy kolejowym.Wspaniały lekarz,miałam okazję poznać go dość dobrze bo lezałam w szpitalu ponad tydzień. Szczecinianka a gdzie on przyjmuje???