Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość LadyPretensja

Czy szczepić dziecko na rotawirusy???

Polecane posty

Gość LadyPretensja

Dwa tyg temu urodzilam córeczke i nie wiem czy taka szczepionka jest bezpieczna.Mam jeszcze miesiąc czasu na podjecie decyzji bo pierwsze szczepienie powinno sie wykonać nie pózniej niż w 6 tyg życia.Wiem że rotawirus może byc groźny dla maluszka bo miesiąc temu moja dwuletnia córka leżala przez niego cztery dni w szpitalu pod kroplówką. Nie wiem czy tą mlodszą zaszczepić czy nie:( Czy któraś z Was miala ten sam dylemat?

Gość tylko nie jonson
na rotawirusy szczepiłam moją małą, oczywiście, powikłania związane z odwodnieniem małego dziecka są straszne, a występują bardzo często przy wirusówkach, tylko nie polecam szczepionek skojarzonych, pomimo ze oczywiście mniej ukłuć...bez przesady normalne szczepienia są bezpieczniejsze i nawet sami lekarze pediatrzy własne dzieci wolą takimi szczepić bo bezpieczniej

Gość LadyPretensja
W punkcie szczepień zaproponowano mi szczepionke na rotawirusy w 3 dawkach-jedna dawka 200 zl. A co do szczepien skojarzonych to chodzi Tobie o te szczepienia obowiazkowe?Ja starsza corke szczepie szczepionkami 5 w 1 za 110 zl bo wtedy jest mniej kluć...

Gość tylko nie jonson
rotawirusy są w 2 dawkach ja jednak nie jestem za tymi skojarzonymi 5w1 :( wybieram te stanadrowe

Gość co do szczepień skojarzonych
Jestem lekarzem i z pełnym przekonaniem szczepiłam swojego synka Infanrixem czyli szczepionką skojarzoną. Obecnie jestem w ciąży i też zdecyduję sie na skojarzone szczepienie. Ale zasada jest taka i tak mówie rodzicom żeby szczepili tymi szczepionkami do których mają przekonanie.

Gość co do szczepień skojarzonych
a co do rotawirusów to w zależności od preparatu ( rotarix lub roteteq) są 2 lub 3 dawki

Gość mama klaudii
ja zaszczepiłam swoja corke i nie żałuję

moja corcia przechodzila rotawirusa zaraz po urodzeniu. Wyglądało to strasznie. Luźne zielone kupki, wieczne bóle brzuszka i chlustające wymioty. Leżałysmy na piediatrii 10 dni. Powinno sie szczepic, ale znam kilka przypadkow gdzie pomimo szczepionki dziecko sie zarazilo.