Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

raczej tak

PODSTWAOWE PYTANIE DO ATEISTÓW!!!

Polecane posty

Skoro twierdzicie że Bogów nie ma i jesteście tacy mądrzy to odpowiedzcie mi na pytanie skąd do cholery się wziął świat!? Tylko nie pierdolcie farmazonów o wielkim wybuchu bo to każdy zna! Macie mi powiedzieć skąd się wziął ten wielki wybuch z którego się świat wziął! Czekam na wasze odpowiedzi "mądrzy" i "racjonalni" ateiści! Co było przed wielkim wybuchem?

Gość 24.11.2009 2310 raczej tak
i ban ban ban

23:15 [zgłoś do usunięcia] 24.11.2009 2310 raczej tak i ban ban ban Czy nie masz nic mądrzejszego do powiedzenia w temacie?

Gość z polaczenia odpowiednich
atomow, poczekaj za jakis czas powiedza dokladne o tym naukowcy z Wielkiego Zderzacza Hadronow

Gość pomaranczowsza
nikt nie wie, skad wzial sie swiat. ale czy to powod, zeby wymyslac bajki o bogach? nie mozesz po prostu dac se na luz i przyjac to, ze swiat istnieje bez nachalnego wymyslania jego poczatkow?

23:17 [zgłoś do usunięcia] z polaczenia odpowiednich atomow, poczekaj za jakis czas powiedza dokladne o tym naukowcy z Wielkiego Zderzacza Hadronow SKĄD SIĘ WZIĘŁY TE ATOMY!?

Gość idz na chemie czy fizyke
to sie dowiesz

Gość bananananananana
i ban ban ban

Gość stworzyl je bog ale potem prze
widzial istnienie glupcow takich jak ty i dal se spokoj

Gość Ja nie jestem ateitą z
pewnością. Raczej Agnostykie - Teistą. I powiem Ci dziecko, że mimo to itak twierdze że wielki wybuch jednak był :D (wypowiedział się fizyk)

Gość htrxcccccccccccccccccccccccccc
Bardzo niewiele osób w Polsce potrafi dobrze zrobic laske. Poza tym jest to czynnosc znacznie bardziej pracochlonna, niz sie powszechnie uwaza Jesli chcesz zrobic laske sobie - zastanów sie dwa razy. Pozwól raczej, zeby zrobil ci ja ktos inny. W gruncie rzeczy jedyny sens robienia laski lezy w ilosci - im wiecej, tym bardziej sie oplaca. Trudno jest jednak znaleec kogos, kto przyzna sie, ze z tego zyje. Nieliczni profesjonalisci zazdrosnie strzega szczególów robienia laski. Jesli i ty chcesz spróbowac, postepuj wedle ponizszych wskazówek. Tajemnica dobrej laski (podobnie jak np. dobrego loda), lezy w jakosci surowców. Dlatego powinienes zaczac od wizyty w tartaku, by wybrac odpowiednio sezonowane drewno, czyli drzewo sciete kilka miesiecy temu i wlasciwie magazynowane. Najlepiej bukowe. Etap drugi to ciecie drewna na dlugie, waskie kawalki. Zrobia to dla ciebie w tym samym tartaku. Z kawalków drewna na specjalnej maszynie (tzw. drazarce) uformuj kije. Drazarki, podobnie jak porzadnie zrobione laski, naleza juz do rzadkosci. Trudno je kupic, stad ich cena ma charakter wylacznie umowny. Na drazarce ustawia sie rozmiary laski. Maszyna zrobi ci kije o zadanej dlugosci i grubosci. Twarde kije poddaj nastepnie zmiekczaniu w parniku - podgrzewanym pojemniku z para wodna. Parowanie sprawia, ze kij staje sie elastyczny i mozna wygiac go w laske. Dlugosc parowania jest tajemnica zawodowa ludzi i instytucji zyjacych z robienia lasek. Bedziesz wiec musial poeksperymentowac, zeby wiedziec, kiedy kij wyjac. Giecie kija na gietarce to juz tylko formalnosc. O gietarke jest nieco latwiej niz o drazarke, ale i tak troche kosztuje. Mozna uznac, ze laska wygieta to wlasciwie juz laska zrobiona. Po wygieciu wlóz laske do pieca, zeby ja wysuszyc. Znów musisz sam wyczuc, kiedy laske wyjac. Nie ma nic gorszego niz zbyt sucha laska. Odpowiednio wysuszona laske poddaj zabiegom kosmetycznym - wygladzaniu na szlifierce i bejcowaniu na dowolny kolor. Wysuszywszy pomalowana laske, nadaj jej ostateczny polysk, zanurzajac w lakierze. Pamietaj, zeby nie przesadzic. Zbyt gruba warstwa lakieru na lasce wyglada obciachowo Wreszcie na koncówke laski zalóz gumke. Najbardziej trendowe sa, jak wiadomo, gumki czarne. Jesli jest to pierwsza laska, jaka zrobiles w zyciu, masz wylacznie powody do radosci - jakos to poszlo, nie bylo tak strasznie, a poza tym nastepne laski na pewno wyjda ci jeszcze lepiej.

23:21 [zgłoś do usunięcia] Ja nie jestem ateitą z pewnością. Raczej Agnostykie - Teistą. I powiem Ci dziecko, że mimo to itak twierdze że wielki wybuch jednak był (wypowiedział się fizyk) Nie było żadnego wybuchu! Świętowit stworzył świat i koniec! A to że jakiś fizyk twierdzi inaczej to niczego nie dowodzi!

ŚwiAtowid! Światowid! Miał 4 głowy które spoglądały na 4 ŚWIATA strony, stąd nazwa.

Gość doo raczej tak
skąd się wzięły dinozaury?

23:25 [zgłoś do usunięcia] Ja nie jestem ateitą z ŚwiAtowid! Światowid! Miał 4 głowy które spoglądały na 4 ŚWIATA strony, stąd nazwa. Nie kompromituj się dziecko! ŚwiĘtowiT nie Światowid tylko Świętowit!

no i na tym kończymy dyskusję z tym lotnym umysłem :D 🖐️

Gość zacytuje
zacutuje mojego wykładowce filozofi + uprzedzam nie studiuje teologi ale germanistyke- ,,, znałem wielu zatwardziałych ateistow, i zawsze oni pod koniec zycia dziwnym trafem sie nawracali, spotykałem ich w kosciele co było wczesniej nie do pomyslenia , wielcyb słynni profesorowie ktorzy zawsze negowali istnienie BOGA. kazdy sam niech to przeanalizuje

Gość Zeus ponad wszystkich

23:27 [zgłoś do usunięcia] doo raczej tak skąd się wzięły dinozaury? To oczywiste! Zostały stworzone przez Świętowita!

Gość
jaka religie prowadzi swiętowit? moze sie przerekomenduje :classic_cool:;

Wszyscy jesteście tacy mądrzy ale NIKT! NIKT z was nie potrafi odpowiedzieć skąd się wziął świat! NIKT z was nie potrafi podać argumentów przeczący temu że świat został stworzony przez Świętowita!

Gość
a Ty nie podałes żadnego potwierdzajacego :classic_cool: na razie prowadzimy zero zero :classic_cool:

Gość ZEUS stworzył Swiętowita
KONIEC TEMATU.

23:33 [zgłoś do usunięcia] przerwa miedzy palcami 90 jaka religie prowadzi swiętowit? moze sie przerekomenduje ; Dobry wieczór szanowna Przerwo. Wiara w Świętowita to jedyna prawdziwa wiara! To wiara naszych przodków! Kiedyś nadejdzie dzień w którym gromy Peruna dosięgną zdrajców Jedynej Prawdziwej Wiary Słowiańskiej!

Gość qtqtqttarantinfanatyk
Sciezkę człowieka prawego ze wszech stron otacza niesprawiedliwość samolubnych i tyrania złych ludzi.Błogosławiony kto w imię miłości blizniego i dobrej woli prowadzi słabych przez dolinę ciemności bo prawdziwie strzeze on brata swego i odnajduje dziatki zaginione. I uderzę z wielką pomstą i zapalczywością na tych którzy braci mych otruć i zniszczyć prubują i poznacie że imię me Pan gdy uczynię pomstę moją nad wami Coś dla was truciciele mych braci

23:36 [zgłoś do usunięcia] ZEUS stworzył Swiętowita KONIEC TEMATU. Zeus? A kto to jest? Jakiś pajac z lekcji języka polskiego na której przerabiano mitologię gracką! Świętowit to najpotężniejszy Bóg! I on wszystko stworzył i koniec!

No ba zadajesz pytanie z serii co było pierwsze kura czy jajko?..............a tak naprawdę pierwszy był kogucik:D ps. temat jest de best