Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kiedy do ginaaaa

kiedy do gina jak dwie kreski

Polecane posty

Gość kiedy do ginaaaa

kiedy mam isc do gina jak mam dwie kreski? tzn po ilu tygodniach on moze dzieki usg stwierdzic ciaze

Ja byłam 2 tyg po spodziewanym terminiw @ i okazało się ze jestem w 6-7 tydz .miałam zrobić zlecone badania i pokazać się za 2 tyg. i po tym czesie założył mi kartę ciąży i był to 9 tydz.

Do ginekologa należałoby iść już w 7-8 tygodniu od ostatniej miesiączki. Niektóre kobiety idą zaraz po spóźnionej miesiączce i pozytywnym teście ale prawda jest taka że lekarze wtedy nic nie zobaczą i zazwyczaj każą przyjść za dwa tygodnie. Mój lekarz mówił że spokojnie (gdy nie ma plamień i mocnych bóli brzucha) przyjść właśnie w 7,8 tygodniu.

Gość ssasa
a jakie dokladnie to sa mocne bóle brzucha?? dwa razy brzuch tak mnie zabola ze sie w nocy obudzilam, ale od tygodnia czuje delikatne skurcze.

Na pewno nie wcześniej niż w 6 tyg. ciąży, bo lekarz nic nie zobaczy.

ssasa bóle brzucha mogą świadczyć o rozciągającej się macicy ale też nie powinno boleć zbyt mocno. Myślę że zawsze kiedy masz wątpliwośći powinnaś iść do lekarza. Na pewno podejrzliwe są mocne bóle albo nawet średnio mocne z plamieniem. Jeżeli nie masz plamień i nie czujesz bóli w krzyżu to poprostu są to typowe bóle ciążowe (rozciągające się więzadła macicy) Spokojnie:)

Gość kakaowekakao
witam! ostatni @ był 27.10. trwał zawsze 28 dni. Robiłam dziś test i wyszła słaba cianka kreska czuje ze tym razem udało nam się . Mam bóle podbrzusza tak jakby skurcze i mdło mi sie robi jak mam cos zjesc. Czy ginekolog wykryje mi ciąże

Gość zjedz banana i wykryje
:D

Zrób betę! Sam lekarz za pomocą dopochwowego USG wykryje co najwyżej za dwa tygodnie. Gratuluję i powodzenia:)

Hmm ostatni okres w październiku jak dopiero doczytałam;D. No to pomyłka! Lekarz już na sto procent wykryje ciążę.

Zrób betę! Sam lekarz za pomocą dopochwowego USG wykryje co najwyżej za dwa tygodnie. Gratuluję i powodzenia:)

Gość malusienkaaaaaaaaaa
ostatni okres mialam 2 pazdziernika. tydzien temu bylam na usg dopochwowym i lekarz powiedzial, ze to nie ciaza. ale tak was czytam i glupieje, bo moze jej nie widzial jeszcze? czy moge byc spokojna?