Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Zakochana1990

stan zapalny- PILNE

Polecane posty

Gość Zakochana1990

niedawno brałam antybiotyki. I mam stan zapalny pochwy. Byłam u ginekologa i przepisała mi Lactovaginal i Nysatyna dopochwowa. o Nystatynie mówiła ze mam brać na noc. tyle że nic nie powiedziała o Lactavaginal (a ja myślałam zę to jest maść jakaś a nie jakieś gałki dopochwowe). Strasznie zakręcona ta ginekolog była i teraz mam problem bo nie wiem jak mam to brać. czy jedne na noc a drugie rano? czy oba na noc W ulotce pisze że zaleca się brać rano lub wieczorem. Miał ktoś te kapsułki? I jak je stosował? Proszę o odpowiedz Jeśli był taki temat to przepraszam PILNE

Gość miałam przepisane te same leki
ja miałam zalecone branie tych leków tak: Nystatyna - na noc przez 20 dni po wybraniu tych 20 sztuk miałam zacząć stosować Lactovaginal też na noc. Tak miałam zalecone przez lekarza.

Gość Zakochana1990
Czyli ten Laa....(coś tam) powinnam brać dopiero po skończeniu Nystatyny? wtedy będę miała miesiaczke i nie wiem czy po miesiączce je brać czy nie? Nie bede znów leciec do gina :(

Gość Zakochana1990
Nikt nie odpowie?

Gość pistacjowaaa
nystatyne zwykle bierze sie razem wlasnie z antybiotykami przy grypie itp. ,ma taka funkcję ochronną,zeby ta antybiotyki nie zabijaly kwasu mlekowego,co powoduje potem grzybice.... a lactovaginal tez jest tak profilaktycznie,bez recepty, zawiera ten kwas mlekowy .moim zdaniem powinna byla Ci cos na recepte przepisac. sama bylam dzisiaj u lekarza gina na grzybice i dal mi lek na recepte ,6 sztuk globulek,ktory dziala przeciw grzybom ,bakteriom, itp. powodujacym stany zapalne...zawiera tez nystatyne

Gość pistacjowaaa
nystatyne bierz razem z lactovaginal,to nie koliduje..

Gość Zakochana1990
to nie powinnam tego Lactovaginal brać po skończonej kuracji nystatyna?