Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość buuuuu77788

Krzywe jedynki-jakie rozwiązanie?

Polecane posty

Gość buuuuu77788

Moja sytuacja wygląda następująco... W wyniku pewnego wypadku w dzieciństwie moje dwójki górne oraz jedynka są martwe... Ciemnieją:( Ale to nie wszystko... Górna szczęka jest wysunięta do przodu i Mam bardzo krzywe górne jedynki.. Dosyć, że sa grube i długie (rozszerzają sie ku dołowi) to są bardzo krzywe... Mam 24 lata i mój dentysta twierdzi, że w moim przypadku aparat to nie jest dobry pomysł, bo problem w sumie jest tylko z tymi jedynkami (no i 2 ciemnieją bo są martwe). Mówił tez że przy tylu martwych ząbkach aparat to duże ryzyko..I że naciagną mnie na kase a na sam koniec i tak bede musia cos zrobić z tymi jedynkami... Ale mądrala w sumie nie zaproponował mi innego mądrego rozwiazania.... Jestem w kropce, sama nie wiem co robić :( Czy istnieją jaies metody poprawy kształtu zęba? Czy ktos pomoże?

Gość ja bym ich nie ruszała
póki nic oprócz ciemnienia nic się z nimi nie dzieje. Jednak co swoje zęby to swoje. A jak się zaczną łamać to zrobiłabym korony na wkładzie (o ile korzenie są zdrowe). Ponieważ korona jest sztuczna to jej kształt można dopasować.

Gość buuuuu77788
No własnie co swoje to swoje.. Ale za 2 lata slub i nie wyobrazam sobie takeigo usmiechu ;( Na prawdę nie wygląda to dobrze...

Gość ja bym ich nie ruszała
jeśli 1 i 2 są martwe to aparat raczej je złamie niż wyprostuje. Można zrobić korony na wkładach ale Twoje będą już tylko korzenie. Sama mam jednego martwego zęba, w dodatku bardzo zniszczonego ale nie mam zamiaru go ruszać.

Gość buuuuu77788
Bardzo mnie to martwi ostatnio, bo wszystkie te zabiegi nie są tanie, a z trwałością tez różnie... Gdyby to tak xle nie wyglądało pewne bym nie ruszała, ale czuje się z tym coraz gorzej :(

Gość a nie można
tego zamaskować jakoś np licówkami? też mam 2 martwe zęby, z tym że z tyłu, ale wcale nie ciemnieją

Gość buuuuu77788
Mnie się robią takie szare :( Ale to na prawdę nie jest największy problem... Te wystające krzywe jedynki, to dopiro porazka :(

Gość Anna_Mucha
up

Gość Olga88
Hmm z twoim problemem trzeba koniecznie wbrać się do dobrego specjalisty!Na twoim miejscu wybrałabym się do dr Iwony Gnach-Olejniczak z Unident Union Dental Spa!!Bardzo fajna i kompetentna pani doktor ;) Ja dzięki temu że podjeła się mojego leczenia w końcu mogę śmiało się uśmiechać!!

Gość gość
Jeżeli masz pieniądze to można wiele zrobić Ja mam 21 lat i też miałem dwie jedynki martwe i były brzydkie i szare. dopiero 3miesiące temu zrobiłem korony pełnoceramiczne i wygląda to pięknie. wcale nie widać że sztuczne. Ogólnie szukałem przez miesiąc dobrego stomatologa i polecam klinike kwiatek w Poznaniu. Nie dość że pełen profesjonalizm to jeszcze najtaniej korona pełnoceramiczna 1000zł kosztuje przy czym w innych miejscach jest to 1200-2000zł

Gość gość
A jak się nie ma dużo pieniędzy i trzeba zrobić całą szczękę? Rozumiem, że to i tak duży wydatek, ale może są sposoby, żeby zaoszczędzić?