Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Kachna12345

Ile trzymają się Wasze tipsy?

Polecane posty

Gość Kachna12345

Cześć dziewczyny. mam problem. Robię tipsy od ponad dwóch lat. Ale nie udało mi się jeszcze zrobić takich,ktore bez problemu będą trzymały się ponad miesiąc. Ro0bię na dobrej marce, Bardzo dobrze odtłuszczam płytkę paznokcia. Najciekawsze jest to,że powietrze nihdzie nie podchodzi az do samego odpadniecia tipsa. To wygląda tak,jakbym uzywala zlego kleju,ale zmieniam co jakis czas w poszukiwaniu lepszych. I nic:( Nie mam pojecia co mogę robic zle? Czy to,że nie uzywam primera moze byc powodem mojej klęski? Jeszcze jedno-tipsy odpadają od ztrony tipsa-czyli wlasnie tak,jakbym zle go przyklejala,bądź uzywala zlego kleju. Ale co do kwestii kleju,to juz ustalilam. A co do złego przyklejenia, to uzywam przewaznie tipsow szklanych,wiec widzialabym pęcherze powietrza pod przyklejonym tipsem,a nie ma ich. Wsyztsko robię teoretycznie dobrze,więc w czym problem? Dziś kupilam primer,zobaczymy efekty za miesiąc,ale nie wiem,czy primer zwiąksza przyczepnopsc tipsa, czy żelu do paznokcia... juz nic nie wiem, zgłupialam. Kiedy zrobię tipsy,ktore będ trzymaly się 5-6tygodni? :( Pomózcie proszę

Gość Alles
Primer nic ci nie da tylko przyspieszy odpadanie tipsa bo pimera nie mozna dawac na tipsa.daje sie go tylko na naturalny paznokiec i zwieksza przyczepnosc zelu

Gość Kachna12345
ale ja nie mówię o tym,że chce dawac primer na tipsa bo pęknie! to to ja wiem:/ ale chodzi o to,czy tips nie będzie lepiej trzymal,jesli wczesniej płytke paznokcia posmaruje primerem? pomożcie!!!!!!!!

Gość asicaG
zobacz sama co wynika z twojej wypowiedzi "o to,czy tips nie będzie lepiej trzymal,jesli wczesniej płytke paznokcia posmaruje primerem? " tips to tips:O miałaś chyba na myśl masę żelową albo akrylową czyż nie? a może ja już nic z tego nie rozumiem? jeśli pod masą czyli na części naturalnej płytki wszystko się trzyma i tak jak piszesz nie ma powietrza to tak wnioskuję....

Gość naucz się przedłużania
paznokcia na formie, tipsy to szajs i bardzo niszczą paznokcie

Jeżeli ktoś nie wie co robi, to owszem zniszczy paznokcie i to nie tylko przy tipsie, ale formie również. Napisz krok po kroku jak przygotowujesz paznokieć do przyklejenia tipsa. Jeżeli chodzi o primer, to nakładasz go tylko na naturalną płytkę jak masz już przyklejony i opracowany tips. Wklej też jeżeli może zdjęcie pierwszego lepszego paznokcia od boku.

Gość 0kasia10
Paznokcie przedłużane na formie również je niszczą..nie wymyślono jeszcze złotego środka na to żeby nasz naturalny paznokieć nie odczuł uszczerbku po zetknięciu z żelem. Pozdrawiam.

Gość tipsy lubią się łamać
poza tym traktuje się paznokieć klejem, teraz przedłużam paznokcie na formie i nie zdarzyła mi się żadna awaria, gdyby nie odrost to chodziłabym do kosmetyczki co 3 miesiące

Gość Kachna12345
dzieki Hally, twoja odpowiedz jest najsensowniejsza . Wiec nie moze to byc wina braku primera,skoro nie daje sie go na caly paznokiec przed nalozeniem tipsa, a jedynie na paznokiec po przyklejeniu tipsa. Ostatnio zorientowalam sie,ze najwiekszy nacisk klade na piłowanie paznokcia od trony skorek, bo tam najczesciej podchodzi powoetrze, a od zewnątrz nie piluje tak duzo. moze dlatego tips nie chce sie trzymac? jesli chodzi o kolejnosc,to najpierw przygotowuje paznokiec-piluje go (ale tak jak wspominalam najbardziej od strony skórek, ,musze zaczac pilowac caly:/) pozniej dobieram tips,przemywam cleanerem, przyklejam tips, piluje,by wyrownac z powierzchnia naturalnej plytki, zel ,do lampy, zel odzoby itd zDJECIA PAZNOKCIA Z BOKU NIE MAM ALE TU SĄ MOJE PRACE GDYBYS CHCIALA OBEJRZEC www.garnek.pl/makijaz pozdrawiam i z gory dzieki za odpowiedz

Gość Alles
a tipsa dobrze opiłowujesz? bo czasem jak sie za bardzo wypiluje to wtedy odpada

Gość Kachna12345
spiłowuje tylko tyle, by wyrównać różnicę miedzy tipsem,a paznokciem. A może Wy tez macie ten problem z tipsami firmy She-Nails? Już sama nie wiem,co mam myśleć. Bardzo proszę o odpowiedzi,jeśli tylko przyjdzie wam do głowy co moze jeszcze byc przyczyną mojej klęski :( Pozdrawiam

chwileczkę Kachna... przedłużasz na tipsie.ok.naklejasz,musisz go opracowac,później nakładasz żel....nosisz paznokcie i co dokładnie się z nimi dzieje? nie ma powietrza przy skórkach tak?czyli masa trzyma się dobrze płytki.. coś ci pęka?czy nagle widzisz,że nie ma paznokcia a zostaje żel,który był na naturalnej części?

Gość Kachna12345
dokładnie. żel trzyma, nawet nie podchodzi powietrze, ale po 3 tygodniach odpadają po kolei tipsy, ale żel na naturalnej części zostaje,wiec mam jedynie kawałki żelu na paznokciach. Wiem,że to dziwne,ale tak to wlasnie wygląda. Właśnie tak,jakbym uzywala złego kleju,ale tak dzieje się z kazdym klejem jakiego uzywam. wiec co jest źle?

Gość pazurki
hmm moje klientki nosza bez obaw 4-5 tyg uzywam zeli sun flowera oraz primer i odtluszczacz a tipsow activa klej NSI nic nie odpada moze za male tipsy zakladasz i odskakują od plytki lub za malo zelu albo za gleboko naklejasz kieszonke nie moze zajac wiecej niz polowe paznokcia. na formie tez robie ale jak jakas klientka ma tlusta plytke to potrafią leciec po 2,3 tyg bo to jednak sam zel ale wiekszosc nosi miesiac:) spokojnie jedno i drugie niszczy plytke bo paznokiec nie oddycha i staje sie miekki w obu metodach jest plytka tak samo przygotowana

Gość Kachna12345
uzywam wiekszych tipsow i spiłowuje zamiast uzyc zbyt małych,wiec ta opcja odpada. Z kieszonkami rowniez,bo uzywam tipsow bez kieszonki. Zbyt malo zelu nie daje,są wręcz grubsze (ale nie bez przesady). Tu są moje prace jesli jest ktos zainteresowany www.garnek.pl/makijaz jedyny mądry argument to to,że mam zły klej i poradzcie jakis naprawde bardzo dobry,bo juz długo pracuje na tym i moze to błąd. z gory dzieki :*

Gość pazurki
ja pracuje na NSI - 19- 20 zl moze sprobuj inne tipsy z kieszonką moze te bez kieszonki sie zle trzymaja ja na nich nigdy nie pracowalam ale przymierzam sie :)

Gość pazurki
widzilam prace fajne tez szpice peirwsze:) ja nie mialam przyjemnosci ich robić bo zadna klientka nie chce masz jakis sposob na french? tzn linie usmiechu? ze jest tak gleboka ja maluje go pedzelkiem skosnym zaczynaj od rogow ale dostaje szalu jak go maluje;/

Gość pazurki
co do NSI klej ten jest przezroczysty do kamieni super ale dluzej schnie niz bialy a z bialych super trzyma gabriell ale widac bialy slad po nim np przy kamieniach SV

Gość fajne te Twoje pazurki
a co do odpadania tipsa, mogę się mylić, ale być może jak pisałaś, że bierzesz wieksze i obrabiasz je pilnikiem, może poprostu za bardzo je spilowujesz, albo pod zlym kątem trzymasz pilnik podczas opilowywania, to też może być przyczyną, że one odpadają.

Gość NIE MAMY TIPSÓW
TIPSY SĄ DLA WIEŚNIAR :o:o:o:o 🖐️

Gość jak nie masz tipsow
to po co tu wlazisz i sie wypowiadasz, nie na temat zreszta :P

Gość Kachna12345
ja się nie męczę z frenchem, bo to dłużej trwa i w moim przypadku wychodzą grubsze. Kupuje gotowe tipsy french w she-nails. Swietna sprawa, robota o połowe krótsza. Spróbuje innego kleju,moze tego z nsi mam nadzieje,ze pomoze :/ jak macie jeszcze inne propozycje,to piszcie,przemyślę każdą,moze mi to pomóc. dzieki :*

Gość pazurki
tez o nich myslalam:) ale jak odnowe robisz a french idzie do gory to co robisZ? zaslaniesz linią ozdob ? czy sciagasz i nowe robisZ? rozumiem ze te z frenchem sa rowzniez bez kieszonek ale jak go zrownasz z plytką i zmatowisz to nie roznicy bieli?

Gość Kachna12345
jak je matowie,to nie ma żadnej rożnicy. Osobiście polecam,przynajmniej te z She-nails,bo innych nie próbowałam. jak jest odrost i french idzie do góry,to proponuję poprostu inny wzór, moje klientki nie potrafią długo chodzić z frenchem,więc ściągam i robimy zwykle brokaty. Tylko trza trochę dyplomacji,żeby taką nastawioną na french zniechęcić i zrobić coś odważniejszego:) kupywałam z kieszonkami białe,ale teraz kupuje bez,bo łatwiej się je nakłada w przypadku białych tipsów.

Gość pazurki
a gdzie je kupujesZ? o po ile? wyprobuje z checią ale chyba duzo pilowania jest zeby je zrownac z plytką bo jak nie maja kieszonki to dosc grube musza byc

Gość Kachna12345
kupuje w Jastrzębiu zdroju,ale nie wiem,czy sprzedają przez internet. kuopuje bardzo cienkie,wiec nie trzeba ich pilowac az tak,jedynie zmatowic.

Gość taa pewnie przeszłaś kurs
na płycie CD za 14,99 i masz wszystkie certyfikaty :P

Gość pazurki
no nie maja szkoda ale ja z activa jestem zadowolna :) to ich wyprobuje a ty moze sprobuj ich - activa - z dluga kieszonka i z gotowa krzywa c i tunelem szybciej sie na nich pracuje sa cienki i bardzo elastyczne

Gość Kachna12345
"taa pewnie przeszłaś kurs na płycie CD za 14,99 i masz wszystkie certyfikaty" a co cie to obchodzi kto jaki ma kurs? tobie robimy tipsy ze sie wtrącasz?