Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

straszny_kocur

pielęgnacja problemowej skóry niemowlaka

Polecane posty

bardziej doświadczone mamy, pomóżcie mi. U mojego 4-miesięczniaka zdiagnozowano skazę białkową. Ja wprowadziłam diete i czekam na efekty. Natomiast moje dziecko męczy się z alergiczna i suchą skórą głowy i twarzy (reszta ciała jest ok). Bardzo go swędzi skóra, a ja już nie wiem jak mu pomóc. Opiszę czym go pielęgnuje i proszę o rady co robię źle: na skórze głowy ma pozostałości ciemieniuchy - niestety nie mogę potraktować jej olejuszką gdyż ma zadrapania, więc łagodzę tylko oliwką kilka razy dziennie. Buzię smaruję Atopiclair'em - może zna ktoś jakąś dobrą, łagodzącą swędzenie i wysuszenie maść, która jest jednak tańsza niż atopiclair. Na noc zmiany smaruję maścią przygotowaną przez dermatologa - no tu akurat nie mogę nic zmienić.

jak tak czytam, to chyba znowu sobie taką kąpiel zafunduję, bo ostatnio mam nawrót i nie mogę sobie z tym poradzić :(

ok, zrobię mu taką kapiel - dzieki za rady. Chciałabym ograniczyć wszelkie kosmetyki do minimum i stosować tylko jeden krem/maść apteczny - minimum w składzie, może coś z wit E??