Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

*campini*

słuchacie muzyki powaznej w ciąży??

Polecane posty

znajomi opowiadał mi ze kiedy "byli w ciąży" ze starszą córką, żona słuchała muzyki poważnej i mała teraz jest taka spokojna, przytulanka... a z młodszą już jakoś nie chciało jej sie i taki mały szogunek z niej;) ciekawa jestem ze naprawde puszczanie "brzuchowi" muzyki ma jakiś wpływ na charakterek i usposobienie dziecka??

Ja od 18 tyg. słucham Mozarta tak godzinę dziennie tylko ciekawe czy to wstarczy, ale zauwazyłam, że wtedy tak mnie nie kopie i jest spokój w brzuszku..nie wiem czy to cos ma z tym wspólnego...??

Ja od 18 tyg. słucham Mozarta tak godzinę dziennie tylko ciekawe czy to wstarczy, ale zauwazyłam, że wtedy tak mnie nie kopie i jest spokój w brzuszku..nie wiem czy to cos ma z tym wspólnego...??

Moje małe nie lubi muzyki poważnej, zresztą ja też nie :) Usypiałam poprostu przy takiej muzyce. Maluch wcale nie był spokojniejszy, ogólnie nie reagował na muzykę. Co innego, jak mu puszczę coś szybszego, wtedy przestaje np. wpychać mi stopę pod żebro i słucha ;) Najspokojniejszy jest jak słyszy rocka :D

Gość geny iraz jeszcze geny
dziecko dziedziczy temperament po rodzicach, ja słuchałam muzyki poważnej w ciąży i nawet się nie denerwowałam,żeby dziecko było spokojne...no ale po energicznych rodzicach dziecko dostało podwójną dawkę energii hahaha:) i nic w ciąży nie pomogło... to po prostu takie...głupoty :P

J aostatnio sluchalam Chylinskiej i Mala urzadzila sobie w moim brzuchu malşy lunaparl:-))) przestawie sie na Mozarta:-)

muzyka nie wpływa na rozwój Twojego dziecka w brzuszku a tym bardziej na jego temperament... dziecko owszem reaguje na każdy dźwięk...ale nie ukształtujesz w ten sposób "dziecka idealnego" :P po za tym musisz wiedzieć,że dziecko w brzuchu nie słyszy tej muzyki w takich dźwiękach jak ty!!!!!!!!! w większości słyszy szum...

Gość kalina27
ja słuchałam andrea bocelliego. teraz to ulubiona płyta mojego dziecka do usypiania.

Gość a ja ja ja jaA
Słuchaj techno i czasem hh :D :D :D Zobaczymy jaki maluszek bedzie jak sie urodzi :)

Moje po muzyce rockowej hihi ciekawe czy będzie usypiało przy tych utworach :p Raczej nie :)

Gość inesspe
do yes28: "Całkiem niedawno zostało udowodnione naukowe, iż muzyka poważna ma bardzo ważki wpływ na rozwój intelektualny płodu. Dziecko, którego matka słuchała w ciąży muzyki poważnej, jest zazwyczaj bardziej inteligentne i wrażliwe na piękno niż dziecko, które takiej muzyki nie słuchało ani w życiu płodowym, ani w okresie niemowlęcym, który to okres ma również fundamentalne znaczenie dla rozwoju dziecka. Obudzenie w dziecku inteligencji i poczucia piękna już w życiu płodowym i w okresie wczesnego dzieciństwa jest jednym z najcenniejszych darów, jakie nowy człowiek może otrzymać od swoich rodziców i jedną z najlepszych inwestycji rodziców w przyszłość swojego dziecka. A skoro kosztuje nas to tak niewiele wysiłku, to warto o to zadbać"

Gość nie slucham bo niezbyt
ja lubię, wolę rock i reggae:P