Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pytamsie boniewiem

ZASWIADCZENIE O NIEKARALNOSCI Z POLICJI-MOGA MI WYDAC NA żąDANIE?

Polecane posty

Gość pytamsie boniewiem

Ciekawi mnie jedna sprawa,jade za granice i wiem ,ze czasem pytaja sie o zaswiadczenie o niekaralnosci. Czy moge jeszcze PRZED wyjazd4em za granice isc na komende i poprosic o taki papier? czy dopiero jak bede TAM ZA GRANICA jak bede miala prace to czy mam pisac do policji? Nie wiem jak to zrobic.Tym bardziej ,ze ojciec mowi ,ze nie wydaja tak sobie na zadanie petenta. Jak to jest???

Gość astree
Składasz wniosek, dorzucasz znaczek skarbowy za 50 zł, i czekasz nie pamietam ile, max chyba do miesiąca

Gość to wydaje sąd a nie policja

Gość pytamsieboniewiem
50zl:/ na wszystkim musza zarabiac:/ dzieki za pomoc!

Gość pytamsieboniewiem
to mam isc do Sadu rejonowego? czy wystarczy ze do poliocji pojde?

zaświadczenie o niekaralności wydaje tylko i wyłącznie Sąd (w mieście wojewódzkim w dodatku). Trzeba złożyć podanie o wydanie zaświadczenia, dołożyć znaczek za 50 zł. Można załatwić tę sprawę listownie (oczywiście listy polecone). Trwa to max 2-3 tyg (jeśli pocztą).

Gość astree
A nie wiem, ja na to ciągle mówię znaczek ;) Tak czy inaczej, 50 ostatnio zapłacić za to musiałam

Gość pytamsieb oniewiem
czyli w moim przypadku beda to katowice (jestem z sosnowca). I trzeba sie udac do Sadu Wojewodzkiego? Ale wczesniej chyba trzeba zrobic ta oplate (np na poczcie) i ten kwitek zeby byl tez w srodku wraz z wnioskiem prawda?

W Krakowie załatwia się to w sądzie "od ręki" - wypełniłam wniosek, opłata 50 zeta, parę osób w kolejce, pan poklikał w klawiaturę i przybił pieczątkę "nie figuruje" i gotowe - załatwiałam to już dwukrotnie, bo taki jest wymóg dla nauczycieli podejmujących pracę w nowej placówce...

Gość pytamboniewwiem
dzieki krakowianka.... ciekawe, czy ktos Ci zwraca te 50 zl.... pewnie nie, bo Ministerstwo same gole hehe...