Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Sprawdzająca postępy swego...

Co potrafi 2,5 lenie dziecko

Polecane posty

Wypiszcie prszę co potrafia dzieci w tym wieku.Chodzi o mowę,pampersy,jedzenie,itp....

moja corka ma 2 lata i 3mc; sklada proste zdania po polsku i po francusku (mieszkamy we Francji); od lata pieluche ma do spania, czasem zdarzaja sie wpadki, szczegolnie z kupka, ale generalnie jest coraz lepiej; jesli chodzi o jedzenie to corka jest zdecydowanie miesozerna ale warzywami tez nie pogardzi, nie przepada za nabialem; poza tym rozpoznaje podstawowe kolory, zna 5 literek i dwie cyfry; calkiem dobrze sobie radzi z prostymi puzzlami:)

2 lata i 7 miesięcy-mówi wyraźnie,sama je(głównie mięso i danio).Liczy do czterech,pampersa nie używamy o 6 miesięcy.W pełni samodzielna,potrafi się ubrać(często ubrania są na lewą stronę :-) ).Zna dwa kolory(rozpoznaje je). Katarynka,ciągle gada,opowiada,śpiewa......ale...................niestety bije młodsze dzieci.Popycha i rządzi nimi.

2 lata i 3 msc skałda proste zadnia pielucha od 3 msc do spania bywaja wpadki z siusiu ale sporadycznie liczy do 3 zna kolory , rozponjame je układa puzle takie proste z klocków tez cos ubuduje wie co do jedzenia to zupy miecho i makrony

Gość malwinkaaaa
moj 2 lata 4 miesiace papmersika nosi do zlobka i na spacer, w domu nie. gada wiecej po swojemu niz zdaniami, ale dogadac sie mozna, kopije polecenia opiekunek ze zlobka, typu: siadaj, kladz sie, chodz, cicho, nie wolno, dogadac sie z nim mozna liczy do 11, zna wszyskie literki i kilka kolorow, kilka piosenek - ciagle to powtarza - w tym zadna moja zasluga, po prostu pare razy obejrzal Madrego Malucha i wierszyki ze zlobka. no i najgorszy problem, ze rzadzi! wszedzie, w zlobku tez - bardzo sie tym martwie, bo ciagle slysze skargi opiekunek, ze kogos popchnal, a w domu jest ok.

Gość kaasik26
2 lata i 7 miesięcy-i data urodzenia jak w wpisie wyzej:) tylko ze synek:) Gada całymi zdaniami,czasem w dłuzszych wyrazach poprzekręca sylaby:) Je sam.Sam się rozbiera ale ubrac się juz nie umie.Myje ładnie sam ząbki,gada przez telefon ale na głosnomówiącym.Coraz więcej się bawi sam,robi scenki z misiami itp. Ale tez rzuca sie na podłoge,jak mu cos nie pasuje to wrzeszczy w niebogłosy,czasem bije...ot cały trzylatek:)

Gość kaasik26
Data urodzenia taka jak u jakpot:) A co do pieluchy to nie nosi od kwietnia.Ostatnio zakładam na noc po paru wpadkach..ale pieluchy po nocy sa suche. Rządzić próbuje ale staram sie nie dawac:))

Gość malwinkaaaa
u nas puzzle, ciuchcia, samochodziki, klocki, ksiazki z obrazkami to tez norma, ubiera sie i wybiera dla siebie ciuszki, czasem potrafi zdjac, bo mu sie nie podoba jakas bluzeczka czy kurtka i wybrac inną. ogolenie jest bardzo energiczny i radosny, ale klopot z tym popychaniem w żlobku - nie wiem co robic a bardzo mnie to martwi.

Ja też nie mogę sobie poradzić z jej zachowaniem.Zaczynam bać się chodzenia z nią do znajomych mających młodsze dzieci.Tylko ,że u nas wynikiem tego zachowania prawdopodobnie jest starsze rodzeństwo w domu z którym mała sobie nie radzi.Zawsze to starsze przy bijatykach wygrywa wiec może mała chce się wyżyć. Ogólnie jest spokojnym i miłym dzieckiem.Wszyscy zachwalają jaka to ona jest grzeczna,miła i za wszystko dziękuje,prosi i tak dalej,ale co z tego jak mówią to znajomi którzy albo nie maja dzieci,albo tacy których dzieci są stasrze od mojej córki. Ręce opadają.

Gość malwinkaaaa
u nas identycznie - pelen zachwyt nad synkiem - grzeczny, sprytny, miły, ale to starsi, i starsze dzieci tez go uwielbiają, natomiast z maluchami sie nie dogaduje - najgorzej w tym żlobku, bo autentycznie zaczynam popadac w depresje, jak slysze, ze kogos popchnal, a z drugiej strony wiem, ze nie robi tego zlosliwie, tylko z tego natloku energii do brykania. no ale pchniecie to pchniecie i nic komu do tego jakie byly intencje, wolalabym, zeby tego nie robil. ogolnie mam wrazenie, ze wszystkie dzieci w zlobku to aniolki tylko moj czarna owca. ile sie czlowiek musi namartwic zanim takiego brzdaca wychowa :)

Gość malwinkaaaa
najgorsze, ze ja nigdy nic dobrego o nim nie uslyszalam, zawsze walną najgorszą wiadomosc, a widze, ze nauczyl sie ladnie spiewac, tanczy, recytuje wierszyki, zabawnie kreci bioderkami - to zadnych osiagniec nie pochwalą, tylko ze popchnąl kogos, np raz albo 2 razy.

up

Gość nununu
corka2 i 9 miesiecy,nie uzywa pampersow,zna kolory,ksztalty(choc czasami sie myli)liczy do 20,po polsku i angielsku(mieszkamy w anglii)bardzo ladnie buduje zdania w obu jezykach,zna alfabet po angielsku,uczy sie bardzo szybko piosenek jak i wierszykow,sama sie ubiera i rozbiera,rozpoznaje szesc pierwszych literek alfabetu,moim zdzaniem bardzo ladnie maluje,zna wszystkie czesci ciala,