Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość bura27

ile czasu potrzeba by w moczu zebrał się hcg?? Pomóżcie

Polecane posty

Gość bura27

Cześć dziewczyny. Wiem ze pewnie uwielbiacie tego typu pytanka, ale to naprawde dość ważne dla mnie więc bede wdzięczna za jakieś podpowiedzi. Podejrzewam ciąże, nie mam miesiączki 35dzień, pobolewa mnie brzuch, piersi i mam temeprature 37,1. Chciałabym zrobić dziś test, tylko ze przeziębiłam pęcherz i latam siku co pół godziny minimum. Zastanawiam się czy przy ewentualnej tak wczesnej ciąży, test wykryje hcg. Obawiam się ze może być zbyt rozcieńczony, tym bardziej ze pije bardzo duzo wody. Jak myślicie, ile czasu musiałabym wstrzymać oddawanie moczu aby zebrało się hcg wystarczająca ilość? Mogłabym zrobić rano, ale dziś miałabym wspaniałą niespodziankę dla męża i starszej córeczki:) Radzicie poczekac czy robić??

Ja radziłabym poczekać, chociaż testy nie są drogie, możesz zrobić dziś jeden a drugi jutro :) Słyszałam, że testy powinno się robić z rana ale nie jestem pewna. Ja swój robiłam wieczorem i druga kreska była słabo widoczna, więc coś w tym może jest :)

Gość bura27
no mi z pierwszą córką tez wyszedł w 25 dniu cyklu, ale to było po południu a od rana sie wtedy nie załatwiałam, wiec mocz nie był oddawany przez ok 5 godzin. Teraz oddaje co pół godziny i to prawei samą wode chyba którą wypijam litrami, dlaetgo podejrzewam ze moze być za mało tego hcg...aj...a test lezy i kusi:)

Gość bura27
ajjj....bardziej niż starconego testu, boje sie rozczarowania :( Dlatego chyba tak sie waham. Sikałam godzine temu ostatnio, nie wiem czy przez godzine hcg w moczu sie w ogóle nazbierało, jesli ktoś mi napisze ze tak, to ide zrobić:):):)

Przy rozrzedzonym moczu może nie wykryć. Zdecydowanie lepiej poczekać na poranny, szczególnie przy b. wczesnej ciąży.Jeśli mocz ma kolor słomkowy - daruj sobie. Najlepiej, jesli barwa jest b. mocno żółta.

Gość bura27
no właśnie, a mój mocz prawie nie ma koloru, bo duzo pije, wiec jest prawie przezroczysty:( No nic, chyba będę musiał poczekac do rana. Mimo tego bardzo dziękuje. Może odezwe się jutro jakby co:)

Gość zacofana zakręcona
Cześć. Nie wiem co myśleć... ostatni okres miałam 20.10. - był zabójczo obfity bo był wynikiem odstawienia pigułek. Od tamtego czasu miałam kilka stosunków (przerywanych) ze swoim partnerem. Oczywiście okresu w listopadzie nie dostałam i w dodatku ostatnio źle się czuję (może to wynik tego że ostatnio dopadały mnie różne choroby)... i się zastanawiam czy kupić test i zrobić czy czekać jeszcze jakiś czas...? Chociaz moje objawy bardziej pasują do cukrzycy niż do ciazy :O

Gość bura27
:( zrobiłam:( Negatywny wyszedł:(

Zrób jutro z rana... Może faktycznie jest tak, jak napisała ngLka...

Jesli mocz nie ma koloru to nie wykryje nawet zaawansowanej ciązy :-) w ulotce masz nawet informację o tym, że byt rozrzedzony mocz może dać wynik fałszywie negatywny.Zrób z rana.

Podwyższona temperatura i bóle podbrzusza to także częsty objaw towarzyszący zapaleniu pęcherza, więc tym nie ma się co sugerować; jedynie brak miesiączki ale to, wiadomo, nic pewnego jak się człowiek nie obserwuje i nie wie kiedy była owulacja.A infekcję lecz jak najszybciej, to najczęstsza przyczyna poronień.

Gość zacofana zakręcona
Bardzo bym nie chciała żeby to była ciąża... ostatnio brałam ciężkie leki antybiotyki i przeciwzapalne... gdyby się okazało że brałam je będąc już w ciąży.. chyba niezbyt to optymistyczne... i niezbyt dobrze wróży rozwojowi płodu... :( no ale może niepotrzebnie się martwię...

Gość bura27
no niby taak, ale myślałam że moze chociaz malutki cień pokaże tej drugiej kreski. A tu nic, choćby nie wiem jak popatrzeć:) Aż mi sie śmiac chce z samej siebie, nie sądziłam ze bede aż taka niecierpliwa:) Dzięki dziewczyny. Miło z kimś sie podzielić

-> zacofana zakręcona ->JAKIE leki przeciwzapalne? Leki lekom nierwne.ja brałam na początku samym antybiotyk i dziecko mam zdrowe, tyle, że antybiotyk był z tych potencjalnie bezpiecznych

Gość zacofana zakręcona
brałam Zinnat i dość długo Profenid

Gość bura27
na pęcherz dość czesto chorowałam, nigdy nie miałam przy tym podwyższonej temperatuty, tym bardziej ze jestem przy końcówce tej dolegliwości, skończyłam juz brac leki i teraz tylko duzo pije zeby nie doprowadzić do nawrotu. No ale różnie to moze być... Nie chce sie nastawiać, ale wiadomo jak to jest jak się by chciało powiększyć rodzinke:)

Zinnat jest lekiem ktry przepisuje się ciężarnym i karmiącym więc nim sie nie przejmuj.Profenid również nienależy do leków wysokiego ryzyka (w I i II trymestrze jest lekiem bezpiecznym; nie wolno stosować w III).Wiadomo, że z lekami w ciąży nalezy uwale akurat wymienione preparaty nie mają działania tetragennego, nie zagrażają rozwojowi płodu.

Ja brałam również zinnat na początku, na apalenie pęcherza (z krwiomoczem) zanim jeszcze wiedziałam, że jestem w ciąży

Gość zacofana zakręcona
ngLka ---> dziękuję :) ulżyło mi... bo już miałam czarne wizje... ;)