Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość klinika dla matek

macierzynstwo-zdrowie-wyglad-samopoczucie

Polecane posty

Gość klinika dla matek

Witam młode mamy.Chcialabym abyscie napisaly jak czujecie sie po porodach,czy stan waszego organizmu się pogorszył ?(pomijając rozstępy i trochę nadwagi) Czy wspomagacie się witaminami,czy macie czas na kremy, balsamy, cwiczenia? Wiadomo,ze nasze pociechy sa teraz na pierwszym miejscu ale nam tez sie cos nalezy.Ja ogolnie czuje sie fatalnie,zwłaszscza rano,ból kości,nerek,kręgosłupa.Nie nadaje sie do cwiczen.Łykam wapń i magnez.Wieczorem wetre troche kremu na cellulit.Jestem pół roku po porodzie.

Gość pysiaq
ja 8 miesiecy po porodzie,schudlam 8 kg...waga 51:) wygladam oki,czuje sie super,maz zagranica a ja daje rade i jeszcze pies:) nic mnie nie boli:) nie uzywam kremow bo po co:> witam nie biore , karmilam 3 miesiace:) Mala spi od 18:30 do 6 :) jest super......zaraz ide ja kapac:P dziecko mi sie nie przestawilo na czas zimowy:P jutro ide na solarek:) chce ladnie wygladac na swieta:) chyba jestes przemeczona...

Gość uuuuuuuuuuuuuups

ja jestem mamą od prawie roku. wygląd fajnie - schudłam od porodu już 24 kg (w ciaży przytyłam 12), mam najniższą wagę od 7 lat i wspaniale się z nią czuję :) fakt ze skóra na brzuchu nie jest taka fajna jak kiedyś, masa rozstępów (ale dzięki kremowi i utracie wagi juz nie tak widocznych), ale jakoś się tym bardzo nie przejmuję. włosy w końcu przestaly wypadać, teraz rosną jak szalone, paznokcie zaczynają się wzmacniać. jedyne co mnie strasznie martwi to to ze strasznie przesuszają mi się dłonie. często je myję, bo przy małym trzeba mieć czyste i od tego ciągle są szorstkie. stosuję kremy, robię maseczki z oliwy z oliwek, z drożdży i nic. fakt jest troszkę lepiej ale na krótko. po całym dniu, wieczorem są suchuteńkie. co do różnych bóli to fakt kręgosłup boli strasznie. jeszcze po porodzie nie doszedl do siebie, potem długie godziny kolek teraz prowadzenie za rączkę i niestety dostaje za swoje. ale od czego jest ruch! troszkę ćwiczeń wieczorem rozciągających i wzmacniających i do przodu :) położyłam spać maluszka i zaraz idę farbować włosy :)

Ja jestem po 2 porodach: sn i cc. Rozstepow nie mam, cellulitu tez, wiec nie zakladajmy, ze ciaza i porod sie z tym wiaza. Po pierwszym dziecku faktycznie czulam sie rozbita, dlugo nie moglam sie pozbierac, wciaz bym tylko spala, na nic nie mialam ochoty. Teraz obiecalam sobie, ze bedzie inaczej. I jest. dzieci mam spokojne, ladnie spia w nocy. A ja staram sie zadbac o wszystko sprawiedliwie: o dzieci, meza, dom i o siebie. Jak dbam o siebie? wysypiam sie duzo spaceruje witamin nie biore, jedynie w owocach i warzywach kremy stosuje jedynie nawilzajace codziennie staram sie cwiczyc chociaz kilka minut po 3 miesiacach od cc wybieram sie na basen robie sobie masaz ud, brzucha i posladkow ;-) staram sie nie rezygnowac z ulubionych czynnosci, czyli czytania i gry na gitarze, odstresowuje mnie i bardzo pozytywnie nastraja