Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ...staram się być szczęśliwa..

Samotność i jej smak..

Polecane posty

Gość Tajemnicza Dama
Dokładnie... takie powszechne :D Przecież na dobrą sprawę wszyscy kłamią, a sztuką jest mówienie tego otwarcie :P Przecież to nic złego, jeśli większość tak robi, prawda ? :D Nie znam człowieka, który by nigdy w życiu nie skłamał... A jaka satysfakcja, gdy osiągnie się coś za pomocą kłamstwa ;)

filozofia normalności kłamstwa jest filozofią Mordoru ...zła ulegaja jej ludzie słabsi , podporządkuwujący się silniejszym i bardziej bezwzględnym kłamcom i powstaje świat orków , troli, i innych stworków służących Ciemności , gubiących się w niej , błąkających się , szukających poklasku i pochwał z tego co robią :( taki też był faszyzm - oparty na kłamstwie wyjątkowości narodu niemieckiego oraz idei "ubermencha" taki też był komunizm z kłamliwą ideologią równości człowieka i równości potrzeb wszystko oparte o kłamstwo , które stało się ideologią , a wyznawców usprawiedliwiało przez najgorszymi uczynkami , które popełniali

Gość sooooooooonia
Rany ile tu już postów... A mnie tak dawno tu nie bylo.Hmmm chyba już nie mam potrzeby pisać o samotności bo powoli już mnie nie dotyczny.Jest dobrze - wreszcie moge to stwierdzić. Początek nowego związku. Powoli krok po kroczku buduje sobie życie od nowa. Mam nadzieje,że i Wam się uda:) Pozdrawiam ciepło.

Gość Tajemnicza Dama
Nie posuwajmy się za daleko ;) Mowa jest o drobnych kłamstewkach :D Zresztą... nie ma się co kłócić z tymi na pozór porządnymi ;) Życie przed Tobą i na pewno kiedyś będziesz zmuszony chronić dupę dla własnego dobra i w związku z czym posłużysz się kłamstwem :D To jest normalne.. no i człowieczeństwo jest przereklamowane, więc bycie takim na pozór normalnym jest mało ciekawe, a co to za życie, gdy łudzimy się, że nasze jest cool, a w rzeczywistości nudzimy się, nie mamy pasji, niczego nie osiągnęliśmy itp. :O Kłamstwo jest też jego urozmaiceniem ;) Oczywiście z umiarem !

Gość Tajemnicza Dama
Soooniu - bardzo się cieszę :) Wierzyłam w Ciebie i trzymałam kciuki ;) Swoje poglądy na temat ''miłości'' i ''partnerstwa'' zostawię dla siebie, żeby nikogo nie zdołować :D Mam nadzieję, że właściwie wybrałaś i chociaż On okaże się porządny i Cię nie zdradzi :) (mała szansa, ale zawsze :P)

kłamstwo jest kłamstwem . ludzie kłamią i klamali ale robienie z tego normalności i dorabianie ideologii , że wszyscy ... , tak trzeba ... to takie fajne i urozmaica ..itp.....to niestety niszczy nie tylko siebie , ale i innych ...gdyż dotyczy to niestety także ich , chcąc nie chcąc rworząc zaś z tego normalność daje się przykład innym ...i w ten sposób tworzy się coraz większy syf dookoła .... no prosze ...sama autorka ...my tu ciężko pracujemy nad samotnością , a ona hula sobie w najlepsze :D Sooonia

Gość Tajemnicza Dama
Ojj, ale to nie jest narzucony stereotyp. Mamy wolną wolę... traktujmy życie na luzie ;) Małe kłamstewka, które nikomu nie szkodzą, a często ułatwiają nam życie - czy są złe? Nie bierzmy pod uwagę religii, tylko samo życie. I nie jesteśmy przedszkolankami, żeby chronić pasożyty od tych ''złych rzeczy'' m.in. kłamstwa. I nie czarujmy się - trochę to nasze życie urozmaica, zawsze jest ciekawiej - może ja tak mówię, bo jestem młoda i na luzie. Po to są zasady, żeby je łamać... I skoro ludzie kłamali i kłamią, to czemu mamy się z tym kryć? Nie narzucajmy sobie norm - to indywidualna sprawa każdego z nas ;)

Gość Tajemnicza Dama
Ehh...

nie raz oszukiwało się rodziców , nauczucielii...aby umknąć spod sztywnuch norm , zbyt głupich zakazów i nakazów ....i nie jest to chyba nic strasznego :) gorzej ...gdy przymnie się to za normalność w dalszym życiu ...coś co ułatwia życie ...

Gość Tajemnicza Dama
W jakiś sposób ułatwia :D Ale istnieją pewne normy. Często rusza nas sumienie :P Albo po prostu nie umiemy kłamać ;) - a to jest sztuka ;)

nie mów , że fascynuje Cie ta sztuka :D:P czy też pragniesz ją opanować :P

czy ktos jeszcze tutaj zaglada? ? :( gdzie Wy wszyscy jestescie i co porabiacie? czy ktores z N as juz nie jest samotne,oprocz Sooonii..? bo u mnie tak samo niezmiennie... coraz to bardziej jestem pogubiona w swiecie swoich emocji,mam problemy w kontaktach z wyrazaniem siebie ,zle sie czuje...:(

Ja zaglądam. U mnie w sprawach uczuciowych jak i erotycznych brak zmian. Choć generalnie czuję się ok. Zakończyłem może nie tyle faktycznie ważny, ale długo trwający etap w moim życiu. Mam pewne sprawy z głowy. Ale też oczywiście nowe, nieznane morze przede mną. Pozdrawiam.

komp siadl, windows ledwie otwieram i czytam 😍.wiadomo dla..:) pozdrawiam Wszystkich. mail jeszcze działa

Gość Tajemnicza Dama
🖐️ Wyssany - raczej próbuję opanować :P Panno M. - samotność, to moje drugie imię ;) :( Not. - cieszę się :) 🌼 dla wszystkich

Damo - daj sobie spokój z tą sztuką :). Istnieją inne ciekawsze i też rozwijające oraz dające lepsze perspektywy :) Taka zdolna i inteligentna osóbka biegła w tej sztuce może narobić zupełnie niepotrzebnie wielkie spustoszenie , a może i ból innym , a tak naprawdę bardzo niewiele może to przynieść jej wymiernych korzyści. Wiesz , piszę o tym , gdyż niszczy to wszystkie związki i nie pozwala na przeżycie czegoś naprawdę normalnego , długiego i przwdziwego. Cóż z tego , że te nogi są krótkie i grube - trzeba wtedy się miocno nabiegać , a i tak daleko się nie dobiegnie :D Dotknęły mnie te sprawy bardzo bezpośrednio - żyłem z kimś , kto właśnie tak traktował ten problem , że potrafił w końcu zwieść mnie do tego stopnia , że mało nie zginęłem ....dlatego może nieco wrażliwy jestem na tym punkcie , który tak dobrze znam ...prawie do końca :) Muszę przeinstalować system u siebie :(

panno M pozdrawiam i przesyłam dobre fluidy :) zmieniłaś wreszcie te leki ? Damo - jak tam ? nie obrażaj się za bardzo :) Not - zniknąłeś zupełnie - w angilskim stylu ;) co jest ??? Padme - wiesz ...:)

Nie zniknąłem, byłem, zaglądam. Choć próbuję oduczyć się od kafe, z marnym skutkiem, ale są pewne postępy :P

Tak, to nałóg :P Plany, hmm nie spieszy mi się strasznie. I tak kilkadziesiąt lat pracowania w perspektywie ;) Ale niestety powoli trzeba coś zacząć szukać dokładniej, bo burczą nad uchem :P

taki mały nałożek :) lubię pobrykać jeszcze po jednym topiku :D - znalazłem się tam właściwie z naszego powodu :) i byłem prawie do końca pewny że ... :) :D:D Not - całkowicie rozumiem twoje podejście ...jak już zaczniesz , to się wciągniesz .... i poleci Panna M się zupełnie gdzieś zapodziała :(

Ja też rozumiem całkowicie swoje podejście ;) Chyba miałem się urodzić jakimś latino - ameryka południowa, hamak, waląca się chatynka, hamak, trzy ganiające po podwórku świnki - skóra i kości, hamak. A ja się bujam w hamaku. I bujam, bujam, bujam... Niestety dookoła mnie prawie jak jakieś "protestanty" - praca, praca, praca. Bla bla bla. Powinni straszyć w przedszkolu dorosłością. Nawet bardziej niż Babą Jagą! O!

Oczywiście ten wyżej to byłem ja. Tylko mi się moje rozdwojenie jaźni popieprzyło. Wszystko od tej pracy :P