Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość siedemnastkaaaaa

pomóżcie!

Polecane posty

Gość siedemnastkaaaaa

sytuacja wygląda tak: spotykam się z chłopakiem już jakieś pół roku (oboje mamy po 17 lat), widzę, że mu zależy i to nie jest coś w stylu "pochodzimy ze sobą ale później zerwiemy żeby nie wyjść z wprawy", posiada wszystkie te cechy, które (moim skromnym zdaniem) facet powinien posiadać, więc dobrze nam ze sobą ale do tej pory nie znaliśmy swoich rodziców i żeby to zmienić, jego mama zaprosiła mnie na obiad na którym ma być cała jego rodzina (rodzice, siostra, brat, dziadkowie) strasznie się boję że źle wypadnę, a naprawdę bardzo mi na nim zależy... Co mam zrobić? Jak się zachować/ubrać? Czy powinnam coś przynieść? Proszę doradźcie bo zaczynam panikować...

Mnie chłopak zaprosił dość szybko, jeszcze w trakcie znajomości koleżenskiej, dzieki wspolnym znajomym sie mozna powiedziec ''zadomowilam''. Ale jak np jego mama czy tata zapraszali mnie na swoje urodziny, kiedy 1wszy raz mialam zobaczyc sie z wujkami, ciociami itp to tez stres. Przyniosłam kwiaty i wspolny prezent, ale Ty mozesz np. przyniesc ciasto, sprobuj upiec. Bedzie miło. Ubierz sie ladnie, ale skromnie- bez jakis niepotrzebnych ulepszen czy dekoldu no nie wiem jaki masz styl i jaka on ma mame ale moze w takim razie popros o pomoc chlopaka, zeby Ci doradził. Usmiechaj sie, pochwal jedzenie, hmm opowiedz cos o sobie.

Gość siedemnastkaaaa
A pierwszy kontakt? Mam podejść, przedstawić się, podać rękę? Proszę doradźcie bo już panikuję....

Gość zanim wyjdziesz walnij
kielona

Gość siedemnastkaaaaa
mogłam się domyślić że takie komentarze będą tylko kwestią czasu... :/

Mysle ze jka wejdziesz to Twoj chlopak powienien Cie przedstawić, no bo raczej nie powiesz ''dzien dobry jestem ania kasia czy inna zosia i chodze z Panstwa synem'' To jego obowiazek, ja pamietam podawaałm rękę, chociaz niby strasza osoba powinna zrobic to pierwsza ale zauwazylam ze jego mama i tata wyciagneli w tym samym momencie. Hmm Nie wiesz jak to bedzie, usiadziecie przy obiadku, ja np wchodzilam na temat żarcia, ze u mnie w domu to mama przyrzadza tak i siak i mama mojego chlopaka sie zaciekawiła innym sposobem i wiesz. I tv było włączone i cos leciało i ja cos napomknełam o czyms i znowuz jeog tata zagadał. ale uwierz, ze wstydziłam się strasznie czy im sie podobam itp. Mów o nauce, że czytasz lektury i duzo czytasz, ze kazesz chlopakowi sie uczyc to pomysla, ze masz na niego dobry wpływ

Jestem troszke starsza, mam prawie 20 lat, ale moje początki poznawania rodziców mojego chłopaka to tak miesiąc przed moją 18 nastką, a on jest rok starszy. Więc mniej więcej jak Ty. Może popros chłopaka, żeby sam podejmował jakies dyskusje, pochwalił Cie, to ładnie wygląda jak chłopak mówi np ''a kasia super pływa, albo cos ostatnio wygrała, jest w czyms dobra'' brzmi teraz głupio., ale w trakcie rozmowy doda Ci odwagi, to naprawde wszytsko zalezy od Waszych relacji, nie wiem czy Ci pomogłam chociaz troche

Gość siedemnastkaaaaa
z nas dwojga to raczej on ba dobry wpływ na mnie ;) pomaga mi z chemią i jeszcze uczy grać na gitarze, normalnie ideał :) ale motyw nauki to chyba całkiem dobry pomysł. Pomyślałam też, że mogłabym przynieść coś dla jego młodszego brata ( 3 latka:) ) jakiegoś misia czy słodycze, ale nie wiem czy to dobry pomysł... Martuleczek jak myślisz?

Gość siedemnastkaaaaa
mój chłopak podchodzi do tego raczej bezstresowo.... twierdzi, że jego rodzice są "bardzo wyluzowani" i wiedzą o mnie wystarczająco dużo od niego, żeby "z miejsca mnie polubić"... ale to nie zmienia faktu że to spotkanie i tak bardzo mnie przeraża....

OO jeżeli ma braciszka, to już super. Jasne, przynieś mu cos, będzie miał radoche. Zabaw sie z nim to nie dość, że sie rozluznisz to wiesz jak to dzieci albo sie wstydzą albo cos smiesznego powiedza i atmosferka bedzie lzejsza. Hmmm Może zaproponuj, że pomozesz jego mamie w kuchni z czymś. Jeśli Twój chłopak jest zdolny to przy okazji tematu ''nauka'' hehe pochwal jego. Mysle, że to potem samo się rozwinie w zależnosci od jego rodziców, bo mam nadzieje, ze trafisz na wygadanych i z poczuciem humoru. ;)

A no to widzisz, to zapewne od razu będą dla Ciebie sympatyczni i będą dla Ciebie bardzi mili, w końcu rodzice to zwykle traktuja jak ''przyszłą zonkę ich syna'' ;d

Gość siedemnastkaaaaa
też mam taką nadzieję i dzięki za rady :) Już się trochę uspokoiłam ;)

Gość proponuję forum dla małolatów
proponuję forum dla małolatów. co ty tu robisz dziewczynko, ze swoimi banalnymi problemikami :) ? czy rodzice wiedzą, że bawisz się komputerem , dziecko ? masz problemiki i dylemaciki adekwatne do swojego wieku. proponuję napisać do "Bravo", a administratorowi weryfikować pełnoletność użytkowników forum. nie mam ochoty by w sprawie moich topików wypowiadał się jakaś głupiutka siedemnastoletnia gówniara. odpowiedzi i tak nie mam zamiaru czytać. małolaty do nauki.

Zawsze tyle paniki na nic wiem po sobie, staraj sie często u niego przebywac to załapiesz fajny kontakt i potem inne spotkania rodzinne to pikuś. 3mam kciuki ;)

A ja proponuje załozyć własny portal i klasyfikowac uzytkowników wg swojego poziomu. Nigdzie nie jest napisane ze to dla dorosłych;/ Jak dziewczyna ma ochote to jej nie zabronisz pisac. A jak pisza zboczone i durne rzeczy osoby niby dorosłe to gdzie jakis stosowny komentarz?hm?;/