Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość onajestzesnu111

brak miesiaczki/ ciąża?

Polecane posty

Gość onajestzesnu111

Witam! Mam wielki problem- wspolzylam z chlopakiem w dni plodne, mielismy gumke, ktora nie pekla, a do tego stosunek byl przerywany. Mialam dostac okres 17 listopada i do dzis nic;/ Zdażało mi sie ze okres mi sie spozniał o tydzien, ale nigdy nie az o tyle. Dodam jeszcze, ze 2 tygodnie temu bylam chora i przez tydzien bralam antybiotyki. Od tego poniedzialku zaczelam sie odchudzac i prawie nic nie jem, czy to tez moglo wplynac na brak miesiaczki? Dodatkowo strasznie sie stresuje tym wszystkim i wmawiam sobie ze jestem w ciazy;/ Boje sie poki co zrobic test;/ A brzuch mnie caly czas boli jak na miesiaczke i mam biały (mleczny) śluz, czasem troche serkowaty.. Czy moge byc w ciazy? Prosze pomożcie!

Gość Kasiek20
jak się tak martwisz to może idź do lekarza? stosunek przerywana to żadna antykoncepcja... stosując to można zajść w ciąże. antybiotyki mogą przesunąć okres tak samo jak i stres. ale chyba nie o tak długi czas... a odchudzanie się w tak drastyczny sposób to głupota sama w sobie. najlepiej zrobisz idąc do lekarza.

to wszystko, co opisalas moze wplynac na przesuniecie okresu. kup test - nie warto jest sie stresowac - stres tez na to wplywa

Wymieniłaś kilka czynników, które z powodzeniem mogą opóźniać Ci okres, a drastyczne odchudzanie może w ogóle go zablokować. Przestań się schizować, poczytaj trochę o antykoncepcji i kobiecym cyklu, a jeśli to Ci nie pomoze, to zrób test.

Fakty: -były moje dni płodne -jestem dziewicą -chłpak zrobił mi palcówke ale nie wiem czy preejakulat nie dostał się 'do środka' -napewno nie było tam spermy -oboje palimy już bardzo długo(to podobno obniża płodność) -jeszcze nie dostałam okresu -teraz bylam chora, brałam duzo antybiotyków/wiatmin jakie jest prawdopodobienstwo , że jestem w ciązy? bardzo sie martwie..

Gość onajestzesnu111
to byl stosunek przerywany, ale mielismy gumke... dlatego patrzac rozsadnie nie bylo mozliwosci, bo nie doszlo do wytrysku we mnie, a nawet gdyby to prezerwatywa byla cala.. boje sie isc do lekarza;/ rowniez zrobic test;/

No to skoro patrzysz na to rozsądnie, to dlaczego nie wyciągasz wniosków? Dlatego odesłałam Cię do odpowiedniej lektury - żebyś wiedziała, że przy opisanej przez Ciebie sytuacji poczęcie jest niemożliwe (o ile było dokładnie tak jak opisałaś- gumka i wytrysk poza Tobą)

Gość onajestzesnu111
Dziekuje Okoani za pomoc:) Było dokładnie tak jak opisałam, ale po prostu zaczynam panikować, bo to juz prawie 2 tygodnie a miesiaczki dalej nie ma;/

Rozumiem, ale naprawdę powinnaś się uspokoić, bo przy tylu czynnikach zew. opóźnienie miesiączki to nic niezwykłego :) Zobaczysz, że za kilka dni okres przyjdze.

Gość onajestzesnu111
Dziekuje Ci!:) Jestes aniołem!! :)

To może teraz ja ponowie ten temat :) 29 października wziełam ostatnia tabletke antykoncepcyjna "YASMINELLE" 2 listopada dostałam normalny okres z odstawienia... i nie wizełam juz nastepnego opakowania tebletek, poprostu je odstawiłam (miałam ich już dośc). Przezucilismy sie na gumki.. Jednak ostatnio nas troszke poniosło a nawet kilka razy kochalismy sie bez zabezpieczenia ( STOSUNEK PRZERYWANY ) i do dnia dzisiejszego nie dostałam okresu, a dodam jeszcze ze nas pierwszy stosunek przerywany miał miejsce jakies moze 5 dni temu.. wiec raczej test chyba jeszcze nic nie pokaże... Jak sądzicie mogłam zajsc w ciąze? brzuch mnie troszke pobolewa ale nie tak jak zawsze bo miałam strasznie bolesne miesiączki.. i tak jak kolezanka mam biały a nawet mleczny śluz.. piersi mam lekko nabrzmiałe.. Co o tym sądzicie??

Gość Onajestzesnu111
Dostałam miesiaczke!!!! :))