Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Finalistaaa

Jakie studia wybrać ??

Polecane posty

Gość Finalistaaa

No byście poszli - prywantne finanse czy może coś humanistycznego na uniwerku. Niestety humanista ze mnie :/ ale chciałbym wziąc jakiś kierunek, po którym mogę znaleźć pracę. Co wybrać pomóżcie....

chciałbym wziąc jakiś kierunek, po którym mogę znaleźć pracę. no to raczej nie po humanistycznum kierunku na uniwerku :o

Gość niechcaca
Jeśli będziesz myślał pragmatycznie, to źle skończysz,lepiej idź na coś co Cię interesuje. Po żadnych studiach nie ma pracy, trzeba mieć dużo szczęścia lub znajomości. Po co masz się męczyć nad jakimś gównem, które znienawidzisz, jak i tak nie będziesz nic ztego miał, zamiast iśc na coś fajnego, i przynajmniej rozwinąć swoje zainteresowania. A jak będziesz dobry to może kariera naukowa?

Gość Finalistaaa
no to dlatego pytam ;/ Ellinka wlasnie nie chce na uniwerek ale tylko tam sie dostane panstwowo. a nie wiem jak patrza na prywatne pracodawcy i tylko to mnie martwi, bo tak to olewam uniwerek niechcaca nie wiem co mnie interesuje :)

Gość mariusz840
CHEMIA tylko CHEMIa .. a nie jakieś gówno bankowe ciulstwo a humanisci to są zera oni nie śa swiatu potrzebni korzastaja z wszystkich dóbr co wymyslili scisłowcy i chemicy..........

Gość Kariera Naukowa
Kariera naukowa ? Jeśli dostaniesz etat na uczelni po doktoracie to może, tylko spróbuj go dostać :D Do tego pewnie umowa zlecenie....

Gość wiesz ze na finansach
jest matma, matma finansowa, statystyka, ekonometria, rachunek prawdopodobieństwa, rachunkowość ?

Gość Finalistaaa
chemia odpada, ogolnie polibuda. Ponadto w rodzinie osoba to skonczyla i bezrobocie :/

chemia? po chemii i pokrewnych tez niewiele pracy, wiekskzosc znajomych jakos narzeka :P

Gość Finalistaaa
Wiem dlatego prywatna wchodzi jedynie w grę :P Dlatego sie pytam czy lepsze humanistyczne na renomowanej czy te prywatne finanse :) Może ktoś ma jakieś doświadczenia ?

Gość mariusz840
kurwa we wszystkim masz teraz bezorobocie zakuta pało nie kumacz czaczy ... wystarczy papier że masz wyższe dzienne i to jeszcze panstwowa ... i musisz kombinowac i byc zaradna-zaradnym i chuj wszystko masz .. widocznie w rodzinie ten ktos to korniszon

Gość Finalistaaa
ten korniszon ma dyplom na 5 i pełno praktyk a ofert zero..

dziwny jest twoj tok rozumowania. pojdziesz na finanse ptywatnie i co po skonczenie tych studiow? myslisz, ze znajdziesz prace w zawodzie , bedac beznadziejnym w dziedzinach, ktore wczesniej wymieniłam ? bez sensu

Gość mariusz840
dobra to wypierdalaj na zmywak do UK .. bo wkurwai mnie to przebieranie w ofertach kiedyś się szło na studia gjak miało sie powolanie i było sie w czyms dobrym teraz ida aby miec 2000 zł na pasku co miesiac ... zalosne .... to jest masówka a nie studia rozumiesz ten dyplom na 5 w dupe sobie wsadz ... jak człowiek nie zaradny a tego studia nie ucza na szczescie to slabi odpadaja ... nie studiuj pierdol to idz do pracy w biedronce

Gość Finalistaaa
Hmm mam znajomych po finansach z tym, ze nie prywatych i jakos problemow z praca nie mieli, natomiast mi konkretnie chodzi o prywatne i czy sa one bardziej ze tak powiem "przyszlosciowe" anizeli jakas np historia czy praca socjalna (inne tego typu dziwne kierunki)...

Gość Finalistaaa
mariusz a co twoj wywow wnosi ? bo nie bardzo rozumiem. Sam jestes zly na siebie ?

Gość niechcaca
tak naprawde patrzac na to co sie dzieje na rynku pracy, no w ogole szkoda, że ukonczysz liceum, bo teraz na stanowiskachprezesow i dyrektorow sa jelopy bez podstawowki. Co ztego ze bedziesz po studiach wyzszych, po 10 fakultetach, jak i tak bedziesz zarabial 1500 na dwie zmiany, i twoim szefem bedzie debil mowiacy "poszlem"

Gość mariusz840
nie na Ciebie wkurwiaja mnie takie niezaradne ciamajdy jak nie mieli problemu z praca to czemu nie idziesz na te studia czemu z nimi nie rozmawiasz tylko zakladasz bez sensowny temat .... idz gdzie chcesz ale czy to powod by na oglnopolskim forum zakladac nic nie znaczacy temat swiadczacy tylko o bezradnosci , niewiedzy i kołowatości autora ??

no jesli odrozniaja aktywa od pasywów to nic dziwnego,ze nie mieli kłopotow z pracą. Nie rozumiem natomiast co komu po absolwencie, ktory skonczył studia ledwo ledwo , przeciez to i tak zaraz wyjdzie :/ Dobrze radzę, studiuj to co lubisz, bo sie przejedziesz. A i tak mało kto dizisaj pracuje w zawodzie

i koleś najpierw odpowiedz sobie na jedno zajebiście ważne pytanie; co chcesz w zyciu robić,a potem to rób.

Gość Finalistaaa
mariusz na forum mozna ponac doswiadczenia innych i o to pytam, moze ktos tak konczyl? Po co sie mieszasz w dyskusje skoro masz nastawienie krytykanckie skonczyles/konczys chemie i wiesz ze na prace nie masz szans tylko moze nie chcesz sie do tego przyznac ? wiesz - hmmm niektorzy to nie wiem czy odrozniaja :) ale bezrobotni nie sa - a mnie nie interesuja konkretny kierunek, z tego co wiem to oni raczej tez bez powolania :P Bardziej sklaniam sie ku patrzeniu na oferty pracy, ale nie wiem jak po rpywatnej i w tym problem :) Wiadomo na uniwerek moze i by sie poszlo tylko po co mi prestiz przez 5 lat jak potem pracy po tych kierunkach nie znajde..

chcesz dostac gwarancje ,ze za 5 lat dostaniesz pracę w jakimś zawodzie ? haha, dobre ! Choć ja moge ci zagwarantowac, ze dostaniesz, jesli bedziesz najlepszy. Nikt nie chce przecietniaków i nieudacznikow. A myślenie o życiu masz jeszcze bardzo dziecinne ...

Gość Finalistaaa
chyba najlepszy w szczesciu :P ale najpierw musze miec odpowiedni kierunek :) Ma ktos te doswiadczenia z prywatnymi uczelniami ??

ja mam doswiadczenie. skonczyłam dziennie na uniwerku humanistyczny kierunek, po ktorym dostałam pracę w banku. Teraz studiuje na prywatnej finanse, bo spodobały mi sie cyferki, ale twoje podejscie jest śmieszne. Wybierz sie na pare rozmow kwalifikacyjnych, a zrozumiesz o co w tym wszystkim chodzi ( w czasach gdy magistra ma co druga osoba ). no tak, wpierw ktos musiałby cie na taka rozmowę zaprosić...

Gość Finalistaaa
eee no to rozumiem, ale to raczej wyzej niz na doradce z takim wyksztalceniem bedzie ciezko to innego pewnie po finansach. Swoja droga sa osoby po prywatnych ? No bez wyzszego raczej mnie nikt nie zaprosi ale z ekonomicznych predzej niz z humanistyka :)