Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość planet launge

Pomozcie! jesli doszlo do zaplodnienia okolo 2 tygodnie temu to czy

Polecane posty

Gość planet launge

badanie krwi to wykaze????

Gość gryczka
Do zapłodnienia czy do stosunku?

Gość planet lounge
do stosunku i mysle ze zaplodnienia tez

Tak, badanie na beta HCG wykaże. Prywatnie zrobisz to za jakieś 20- 30 zł. Jesteś ciekawa czy jesteś w ciąży czy nie chcesz żeby się wydało przy zwyczajnym badaniu? Bo morfologia tego nie wykaże, badanie moczu raczej też nie.

Gość gryczka
No to myślę, że się mylisz. To nie odbywa się w tym samym czasie. Od stosunku do zapłodnienia może minąć trochę czasu. Hormony ciążowe zaczynają się wydzielać, gdy zarodek zagnieździ się już w ścianie macicy, a to ma miejsce ok.7-10 dni po stosunku. Jeśli od niezabezpieczonego seksu minęły 2 tygodnie, to może być trochę wcześnie na wykrycie ciąży. Jeśli wydziela się dużo hormonu Bhcg to test z krwi wykryje już taką ciążę, ale w niektórych przypadkach stężenie może być za małe.

Gość planet lounge
chciałabym sprawdzić.. Nie migłam zajsc w ciaze prawie rok, lekarz przepisał mi tabletki, zaczelam je brac i odstawilam od razu po miesiaczce, slyszałam ze w taki sposób mozna zajsc, tylko nie wiem czy tak od razu po odstawieniu jest to z dnia na dzien mozliwe??

Gość gryczka
Jest możliwe, chociaż niekoniecznie musiało do tego dojść. Poczekaj jeszcze ze 3 dni i zrób Bhcg.

Gość gryczka
bazienka, czym Twoim zdaniem badanie moczu różni się od testu ciążowego do przeprowadzenia w domu?

Gość planet lounge
Bardzo Wam dziekuje. Bralam pigulki jeszcze do konca miesiaczki i od razu po niej odstawilam je i doszlo do stosunku. Teraz mam caly czas plamienia, nie wyglada to dobrze, nie jest to krew tylko "czarny" sluz? poza tym nie wydaje mi sie zebym od razu po miesiaczce byla plodna...

Gość planet lounge
Czyli jest to możliwe ze jestem w ciazy?

Gość matka wariatka888
wszystko jest mozliwe...

Gość planet lounge
8 listopada dostalam miesiaczke trwala 6 dni, odstawilam tabletki i od razu do dziela.. Nie sadze... Kurcze sama nie wiem..

Musisz pamiętać że zaraz po odstawieniu tabletek masz większą aktywność plemników, też niedawno odstawiłam, lekarz przestrzegał żeby nie starać się zachodzić w ciążę przez pierwsze 3 m-ce bo jest duże ryzyko ciąży mnogiej. Zaraz po miesiączce nie wydaje mi się żebyś mogła zajść w ciążę, bo mia łaś zatrzymaną owulację, jajeczko nie wyskoczy Ci do macicy w jeden dzień :) Z tym że powie Ci to lekarz- przez jakiś czas po odstawieniu tabletek masz rozregulowany cykl, może trwać powiedzmy 20 dni, jeśli masz owulację tydzień po odstawieniu i tym stosunku, to plemniki mogą jeszcze zadziałać, bo wytrzymują tydzień. Ale bHCG skacze do tego stopnia że zaraz po zagnieżdżeniu się wykryje, 2 tyg. po stosunku jeśli jesteś w ciąży to badanie to wykaże, test ciążowy jest słabszy. A plamienie raczej normalne, też tak miałam po odstawieniu, potem pierwszy okres- długi, bolesny i taki ze chciałam do tabletek wrócić przez moment.

Gość planet lounge
Historynka dziekuje :*

Gość planet lounge
a jeszcze jedno pytanie, co jesli zaraz po tej miesiaczce mialam smarowaną nadzerke solcogynem?????????