Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość piecyk_internetowy

Pilna prośba - prawa konsumenta!!!

Polecane posty

Gość piecyk_internetowy

Pilna prośba do Was, może ktoś mi pomoże!!! Kupiłam przez internet piecyk, jest bardzo dobry ale okazał się niepotrzebny. Wg tego regulaminu, mam i nie mam prawa oddać go, jeśli jest nieużywany, a jest, fabrycznie nawet wciąż zapakowany i nieuszkodzony - czy wg tych punktów, mam prawo go oddać w końcu czy nie? Z góry dziękuję !!! cytuje: # Nabywca ma prawo zwrócić dostarczony towar w przeciągu 10 dni (decyduje data nadania listu przewozowego) pod warunkiem, że jest on w nienaruszonym stanie i nie nosi śladów używania (nie ma zarysowań ani pęknięć) art.7 ust.1 ustawy o ochronie praw konsumentów. W tym celu prosimy o e-maila z prośbą o zwrot oraz z danymi konta bankowego na jakie mają zostać przelane pieniądze. # Wypłata należności za zwrócony towar nastąpi w przeciągu 7 dni roboczych na konto Nabywcy. # Nie pobieramy żadnych opłat manipulacyjnych za zwrot towaru. Jedyne koszty związane z tym procesem to koszty firmy przewozowej kurier, które pokrywa Nabywca w obie strony. # Zwroty towarów sprowadzanych na indywidualne zamówienie Nabywcy nie będą uznawane (o ile towar nie posiada wad produkcyjnych) przy czym przy nietypowym zamówieniu prosimy o przedpłatę 50% wartości zamówienia.

Gość Brzydzia30 w pomaranczy
Rzecz kupiona przez internet mozna zwrocic w ciagu ilus dni na pewno warunwk-musi byc nieuzywana

Gość piecyk_internetowy
100% nieużywany !!! jest bardzo dobry ale okazało się że niepotrzebny jeśli tak jak piszesz, to bardzo by mi to pomogło :-) dzięki może ktoś jeszcze to potwierdzi to spokojniej zniosę niedziele ... perspektywa że nie wyrzuciłam kasy w błoto sprzyja relaksowi

Gość piecyk_internetowy
dzięki nie kupiłam go ze sklepu internetowego, mam fakturę i piecyk jest nawet fabrycznie jeszcze zapakowany mam go od 3 dni, więc teoretycznie wg tego regulaminu mogę go zwrócić do 7 dni jeszcze byłoby super gdyby tak mogło być !!!

Gość Brzydzia30 w pomaranczy
nic sie nie martw na pewno przyjma piecyk z powrotem:)

Gość piecyk_internetowy
dobrze by było - żadne pieniądze teraz nie przechadzają się spacerkiem, poza tym nigdy nie spacerowały ;-) skoro tak mówicie! uff