Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

karolla8787

testy owulacyjne

Polecane posty

następna skołowana - to witaj w gronie:) a któy teraz masz dzień cyklu? i ile się już starasz???? no u mnie też narazie tylko słabe kreski:)

Gość kama2424
ja robiłam testy owulacyjne przez 2 miesiące, potem zrezygnowałam z przyczyn "innych", ale nie zaszłam w ciąże. Mam cykle 30 dni i 15 dnia dwa razy pod rząd miałam 2 kreski- mocne.. i nie zaszłam w ciąże.. sama nie wiem- podobno owulacja jest 24-36 godzin po wzroście stężenia hormonu. W takim razie ile czasu po "dwóchn kreskach" zaczęliście sie kochać i do kiedy próbowaliście- ile dni po szczycie stężenai hormonu??/ Pytanie do dziewczyn które zaszły w ciązy po użyciu testu owulacyjnego.

Gość następna skołowana
skąd wiem że 18? bo bolały mnie jajniki i to bardzo a okres przychodzi przewaznie 14 dni po owulacji i to się właśnie zgodziło. temperatury nie jestem w stanie mierzyć bo pracuję na zmiany- dniówki i noce też więc odpada. teraz byłam na usg dopochwowym w 11 dniu cyklu i coś tam maciupenkiego było i gin powiedziała ze za mniej więcej 4 dni powinnam zacząć robić testy. staram się od jakichś 4 miesiecy. w koleinym cyklu mam zacząć zamiar brać zioła na owulację i może włączę siemię lniane. a jutro lecę pobadac prolaktyne i progesteron

następna skołowana myślisz że te ziólka coś pomogą? mi nadal wychodzi jasna kreska na teście owulacyjnym, od wczoraj mierzę tem było 36,45 a dzisiaj 36,2 . a dzis 13dc

Gość no tak kaloria
🖐️ fajnie, że dołączyły nowe dziewczyny:) u mnie na razie bez zmian, bo dopiero 4 dzień cyklu i trochę się przeziębiłam, ale mam nadzieję, że szybko mi przejdzie, bo nie zamierzam odpuszczać w tym cyklu;) karolla-------> tempa u Ciebie mówi chyba, że owulacja jeszcze przed Tobą kama2424-------> z tego co wiem, dziewczyny, które używały testów i chciały mieć córki odpuszczały starania juz w dniu pojawienia się dwóch jasnych kresek natomaist te, które chcą mieć synów współżyły i w dniu pojawienia się dwóch mocnych kresek i dzień po; następna skołowana--------> ja nie mam właściwie żadnego doświadczenia ze wspomagaczami w postaci ziół czy innych i ciekawa jestem czy to naprawdę pomaga czy tylko działa jak placebo na psychikę i poniekąd właśnie w ten sposób pomaga;)

Gość ale ja nie rozumiem
przecież to czy będzie chłopak zależy czy w plemniku był chromosom Y, a nie od tego kiedy się współżyje

no tak kaloria- bierz witaminki i nie poddawaj się chorobie:) a długie masz cykle? ja nie wiem jak to jest z tą owulacją nie mam doświadczenia w mierzeniu temp dzisiaj przeszukałam cały internet i coś nie coś się dowiedziałam ale i tak nie wiem kiedy jest owulacja? w momencie najwyższej temp w cyklu? czy po najniższej?może ty wiesz?

Gość no tak kaloria
Z tego co wiem, to z owulacją jest tak, że jest wtedy, gdy temperatura podniesie się o co najmniej dwie kreski i utrzyma przez 3 dni i potem wiadomo - kolejne aż do @ albo i nie;) Często też jest tak, że temperatura spada znacznie tuż przed owulacją i mocno podnosi się w dniu owulacji i też musi być wyższa przez co najmniej 3 dni żeby była pewność iż rzeczywście odbyła się. Mam nadzieję, że w miarę jasno napisałam:) A jeśli chodzi o moje cykle to mam regularne co 28-31 dni. Ostatni był 30. Ale same @ mam zawsze 7 dni więc do testowania jeszcze trochę mi zostało. Zobaczymy jak będzie teraz:) Ty musisz być czujna, bo u Ciebie już 13 dc;)

:) czujna jestem i tak codziennie uprawiamy sex więc nie ma problemu z czujnością:)a testy nadal robię:) ale podejrzewam ze owulacja jest blisko bo mnie jajniki bolą:) współczuję ci że masz tak długie @ u mnie to tylko 3 no może 4 dni:) w miarę jasno mi napisałaś o co chodzi z owulacją:) będę codziennie mierzyła temp więc zobaczymy:)

Gość następna skołowana
witajcie teraz ziółka bo nie mam nic do stracenia. tym bardziej ze zamierzam pić zioła ojca Grzegorza u którego byłam w dzieciństwie i mi pomógł to może i teraz nie zaszkodzi:-)) wcześniej byłam na castagnusie i iwesiołku a śluzu było mało co ale teraz jestem bez niczego i masakra dlatego mam zamiar poprawić owulację.

Gość no tak kaloria
hej:) co tu taka cisza? ja niespecjalnie mam o czym pisać, bo u mnie dopiero 7 dzień @ i właściwie nic się nie dzieje;) a co u Was? mam nadzieję dobrego:)

hej:) u mnie test dzisiaj pozytywny czyli owulacja jest blisko dzisiaj 16dc:)temperatura nadal jest niska bo dzisiaj rano 36,1 więc moze jutro będzie owulacja:) teraz wiem że blokowałam sobie sama owulację biorąc luteinę w 16dc, więc mam nadzieję że teraz może się udać:) a jak u ciebie koniec @?????????

Gość następna skolowana
Witajcie, ja rezygnuję z testów bo najprawdopodobniej nie mam owulacji. a nawet jak mam to z ciąży nici bo odebrałam wyniki i mam gorzej niż zły progesteron. czyli teraz leczenie nie wiadomo ile czasu. szlag by to...

Gość no tak kaloria
🖐️ :) karolla--------> i jak? była w końcu owulacja? i jak tempka? następna skołowana--------> współczuję:( Ja robiłam wczoraj pierwszy test owulacyjny, ale tylko jedna kreska. Zaraz robię kolejny. Zobaczymy czy coś ruszyło;) Pozdrawiam Was:)

chyba nie było owulacji bo 17 18 19dc temp 36,35 więc niższa niż na początku cyklu:) a u ciebie który dzień?????????

Gość no tak kaloria
W takim razie może organizm przygotowuje się do owulacji skoro jest spadek tempki? U mnie dziś 11dc. Dzisiaj znowu robię test owulacyjny:) Jak na razie testy są całkowicie negatywne. A Ty w ogóle robisz teraz testy owulacyjne czy mierzysz tylko temperaturę?

Gość te testy to pic na wodę
miałam w tym miesiacu monitoring owulacja yła równolegle robiłam testy i ciągle był wynik negatywny. następna skołowana

Gość no tak kaloria
A u mnie nie okazały się picem na wodę, bo już w tym cyklu pokazały zbliżajacą owulację, która pokryła się i z odczuciami i temperaturą:) U mnie dziś 3 dzień wyższych temperatur zatem owulacja już za mną. Pozostaje mi łudzić się, że się udało;) karolla----------> a co u Ciebie??? daj znać:) pozdrawiam:)

Gość Koralinaaa
mam pytanie do dziewczyn wykonujących takie testy. Jak długo utrzymywał się u was wynik pozytywny?

A ja mam takie pytanie test owulacyjny wczoraj wyszedl mi pozytywny i dzis taki sam czy to normalne ze 2 dni test owu wychodzi pozytywnie! Co do kalendarzyka owu i dni plodnych A wiec tak 18.11 pierwszy dzien krwawienia od 27.11 do 4.12 dni plodne Owulacja w kalendarzyku pokazuje mi na 1.12-2.12 Cykl 28 dni

Gość Koralinaaa
no właśnie mi też tak wyszło więc się zastanawiam...

A dodam jeszcze ze od 27.11 mialam piekny sluz plodny jak bialko z jaja kurzego bylo go duzoooo i tak do wczoraj dzis juz nie ma tego sluzu czyli wychodzi na to ze owulka byla wczoraj ??

Gość Koralinaaa
a robiłaś tylko te 2 testy czy wcześniej też testowałas? bo mi np. przedwczoraj test wyszedł negatywny.

dziewczyny u mnie się tak zdarzał np. 3-4 dni dwie równe krechy. Tak czy siak współżyliśmy codziennie, więc nie było dla mnie to takie ważne. Wydaje mi się, że liczy się pierwszy dzień pozytywnego testu czyli od 1testu 24-48h będzie owu. Oczywiście to tylko z moich obserwacji jeśli chodzi o śluz to za szczyt uważa się ostatni dzień śluzu o cechach płodnych, ale nie musi to być przecież bj, wystarczy wodnisty

Pragnienie silniejsze Ja czytałam wypowiedź lekarza że 2 dni pozytywnego testu owulacyjnego to jeszcze lepiej bo twój organizm jest zdrowy i mas silny tzw pik Lh. Także gratuluję!

Koralinaaa Prwnie ze robilam od 10 dnia cyklu !! Wczesniej byly negatywne dopiero wczoraj i dzis pozytywny :) Kasia-Angel to mnie bardzo pocieszylas bo juz dosc dlugo staram sie o druga ciaze 1 byla z niepowodzeniem a wiec naprawde dalas mi odrobinke nadziei ze moze jednak ten miesiac bedzie owocujacy a dodam jeszcze ze 2 cykl bralam CLO i co do tego sluzu to dawno takiego nie mialam:) A i wreszcie cykl 28 dni bo wczesniej to skakal od 24 do 33 dnia :P

Gość Koralinaaa
pragnienie - to jesteśmy jakby troszkę takie same -jak to mawia dzwoneczek. ja mam też jedną ciążę za sobą ale zakończoną powodzeniem - ma już 3,5 roku i jest słodką dziewczynką ;) ja również 2 cykle brałam Clo ale niestety zrobiła mi się torbiel, którą leczyłam hormonami. cykl mi się strasznie rozregulował :( ale nie ma tego złego co by na dobre nie wyszło, bo niepamiętam już kiedy testy owu wychodziły mi pozytywnie;) tak samo jak tobie dopiero od wczoraj testy owu wychodzą pozytywnie. mam nadzieję że nam się uda i może spotkamy się na jakimś topiku dla ciężarnych ;) pozdrawiam i życzę powodzenia!

Koralinaaa hmmmm no to do testowania zostaniemy tutaj a pozniej razem zalozymy topik dla rodzacych sierpniowek-ciezarowek :)) Hmmm to wygladaloby na to ze jesli uda nam sie to bedziemy mialy termin bliski sobie hehe :)) Moja ciaza zakonczona niepowodzeniem w 12 tygodniu mysle ze byla to dziewczynka tak poprostu to czulam;(:( Co do skutkow ubocznych po CLO nic nie wiem bo nie kontroluje sie teraz u gina :/ A o kolejna niunie staramy sie z mezulkiem od lipca:/ i nic takze mam wielka nadzieje ze ten miesiac bedzie owocny i dostane najlepszy prezent pod choinke czyli 2 krube kreseczki na tescie ciazowym :):):)

Koralinaaa a sprawdzalas od kiedy masz dni plodne kalendarzowe??? kiedy mialas ostatnia @?? No i od ktorego dnia cyklu zaczeliscie w tym miesiacu staranka ?? Dopiero od pozytywnego testu owu ?? Hmmmm u nas wygladalo to tak 28.11 mocniutkie przytulanko:) 29,30 spokuj tzn foszki byly ale juz wczoraj czyli1.12 przytulanko tescik pozytywny no i teraz zamierzam tak przez 3 dni jeszcze moze jednak sie uda :)