Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

karolla8787

testy owulacyjne

Polecane posty

Gość no tak kaloria
to rzeczywiście spora nieregularność a od kiedy przyjmujesz duphaston? od ilu cykli?

Gość no tak kaloria
i zawsze od 16-go dnia cyklu??? czy może lekarz robi Ci monitoring ???

lekarz nie robi mi monitoringu co miesiąc , a co miesiąc biorę luteinę od 16 dc, dlatego postanowiłam sama sobie zrobić te testy bo nie wiem czy sobie owulacji nie blokuję

Ja tam nie wiem, jak się starać o syna czy o córkę. Dla mnie wszystko jedno co się urodzi, ważne żeby było zdrowe :) A poza tym, to nie wiem, czy to takie trudne "wcelować" w córkę - mnóstwo koleżanek ze studiów ma córki, a tylko ja będę mieć (chyba na 100% ;) ) synka :D

Gość no tak kaloria
w takim razie jestem wręcz pewna, że właśnie blokujesz owulację duphastonem:O koniecznie zmień lekarza, bo nieptrzebnie tracisz przy nim czas i pewnie nerwy jakiś niepoważny lekarz:O

Gość no tak kaloria
no widzisz, a ja bez problemu mam synka, a o córkę muszę się trochę "napocić";)

Gość kwiatuszekpolny
Faktycznie spore odstępstwa w tych cyklach.Wiesz takie rozregulowanie może powodowac też ogromna potrzeba zajścia w ciąże,nie będe pisać żebyś wyluzowała bo to nie tak prosto-wiem po sobie.Ja mysle że najpierw powinnaś wyregulowac cykle.Pozatym bierzcie witaminy.

już 3 raz zmieniłam i każdy jest taki sam, jak tylko wspominam o monitoringu to każdy z nich twierdzi że nie ma takiej potrzeby narazie i tak biorę te różne leki. Niby na regulację ale jest gorzej i coraz bardziej są nieregularne te cykle

Gość no tak kaloria
moim zdaniem nie powinnaś wcale brać duphastonu, bo w Twojej sytuacji najpewniej on jest winny tak rozregulowanym cyklom, bo jest stosowany na oślep:O ci lekarze zupełnie już podurnieli i tylko kasa im w głowie:O

Gość no tak kaloria
i powiem Ci, że w Twojej sytuacji jedyną deską ratunku jest właśnie regularne mierzenie temperatury

Gość kwiatuszekpolny
To zakichani lekarze:/ słuchaj a może zamiast wydawac na leki to zrób sobie badania na poziom progesteronu i prolaktyny,zobaczysz wtedy czy masz w normie i czy warto przyjmowac luteine a właśnie prolaktyna odpowiada za takie nieregularne cykle.

może macie racje:) od przyszłego cyklu zacznę mierzyć temperaturę bo teraz to już chyba za późno:)

Gość no tak kaloria
a dziś który masz dzień cyklu?

Gość no tak kaloria
z hormonami to jest tak, że mogą się zmieniać z cyklu na cykl więc skoro już minęło pół roku, to może warto zrobić te hormony, o których pisze kwiatuszek zwłaszcza, że od 6 miesięcy właśnie przyjmujesz duphaston

Gość no tak kaloria
uważam, że wcale nie jest za późno na mierzenie tempki już od tego cyklu im wcześniej tym lepiej, bo więcej wiesz o sobie zacznij od jutra, bo raczej owulację masz dopiero przed sobą

Gość kwiatuszekpolny
I tak zrób,odstaw te wszystkie luteiny i mierz temperature.Pozatym tak jak pisałam nie zapomnijcie o witaminkach i do dzieła:) A słyszałam też że taw.wspomagacze płodności pomagają.I wiesiołek lub siemie lniane na śluz jeśli masz z tym kłopoty.

Gość kwiatuszekpolny
11dc to wcale nie poźno!! nie zaczynaj brać luteiny.Ja też uważam że warto powtórzyć badania ale to na nastepny cykl żeby ta luteina z Ciebie zeszła.

Gość no tak kaloria
Kurcze, może jeszcze za wcześnie, bo 17 to jeszcze nie taki wieczór;) Może zrób jeszcze raz po 20.00. A najlepiej zapytaj tutaj: http://f.kafeteria.pl/temat.php?id_p=1350194 Podczytuję ten topik, bo dziewczyny mają większe doświadczenie i czasem o coś pytam. Powinny wiedzieć co jest grane.

zrobiłam jescze raz i wyszła kreska ale bardzo blada, dzisiaj rano mierzyłam temperaturę i 12dc -36,45 nie wiem czy to normalne bo mierzę pierwszy raz w życiu

Gość no tak kaloria
no to zapisuj temperatury skrupulatnie;) ja tak robię i właśnie dowiedziałam się, że u mnie temperatura nie spada przed @ tylko dopiero jak dostanę @ a mierzysz temperaturę według tych wszystkich zasad?

Gość no tak kaloria
ja też mierzę według tych wszystkich zasad i tempka spadła mi nieco dopiero drugiego dnia @ i w sumie to nawet nie tak bardzo, bo od najwyższej zanotowanej to o 4 kreski też nie wiem czy to prawidłowo czy nie a sprawdzasz też śluz i inne rzeczy obserwujesz? samopoczucie itp.?

staram sie obserwować ale nie wychodzi mi to za bardzo , nie mam w tym doświadczenia ale ciągle coś czytam na ten temat:) zamontowałam sobie program z netu i tam wpisuję wszystkie objawy i temp

Gość następna skołowana
witajcie, dołączam do was , jestem w pierwszym cyklu z testami. I chyba niestety ten cykl był bezowulacyjny...co prawda w 17-18 dniu c. wyszły podwójne kreseczki ale bardzo słabe wg ulotki owulacji nie było. w kolejnych dniach juz nawet tych słabych nie było. ale myślę że może jednak to był ten 17-18 bo mnie bolały jajniki a przeważnie w okresie owulacji mnie bolą. przeczytałam masę różnych forum i za bardzo się nie stersuje bo było wiele takich przypadków że wg testów owulacji niet a jednak była. jak mi się uda od nastepnego cyklu ide na monitoring a z testów nie zrezygnuję i zobaczę czy w moim przypadju się potwierdzą. pozdrawiam

Gość następna skołowana
a co do luteiny to podana za wczesnie blokuje owulację. ja mam nie regularne miesiaczki i z moich obserwacji wynika że w tamtym cyklu jak była owulacja to też 18 dnia a ja luteinę miałam zapisaną od 19 i mogłam sama sobie teraz zaszkodzić