Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Dianka90

Jak dopajać dziecko? Prosze o rade

Polecane posty

WItajcie. Moja corka pierwsze 2 miesiace zycia jadla pokarm z piersi, niestety prawdopodobnie przez stres mi zanika ;( . Od kilku dni dokarmiam ja mlekiem HIPP, a z piersi je okolo 3 razy dziennie po 3 minuty i dokancza z butelki. Slyszalam, ze dzieci karmione butelka musza byc dopajane? Czym dopajane? Ile razy dziennie? Corka ma 9 tygodni.

Dzieki za wypowiedz, mam herbatke uspokajajaca, ulatwiajaca trawienie i koper wloski, no i wode. TYlko dokladnie ile ml i ile razy dziennie :) Slyszalalam, ze rumianek uczula...

Gość wódzi mu daj

Gość ja się dopajam
piwem, ale mam 2 miesiące i 25 lat

Gość u mnie podobnie
ja też karmię trochę piersią a reztę butelką.Jeśli je z piersi to zawsze najpierw ;eci taka jakby woda--picie.Może jej to wystarczy? Moja innego dopajania nie chce.Nie ma takiej potrzeby.Jeśli kupy robi ok tzn nie zaparte to może jej wystarczy to co dostaje?A jak chcesz możesz spróbować tymi herbatkami które masz.Zrób 50ml i daj .Ile będzie chciała to wypije.

Gość u mnie podobnie
moja córcia jest identycznie wiekiem jak twoja:) ile waży?ile wypija mleka z butli dziennie?:)

Wazyla w 8,5tyg 5.300, a waga urodzeniowa to 3 .600 Wypija w ciagu 24h wypija 6 butelek po ok. 130ml no i z piersi troche. Bardzo ubolewam, ze nie moge jej wykarmic :(

Gość u mnie podobnie
weź się nie przejmuj.U mnie mleko jest tak pół nna pół,może troche więcej piersi.Ale stres robi swoje i mleka jest za mało zeby wystarczyło tylko ono.Jeśli tak ci zależy to próbuj podawać malej pierś co godzinę,nawet pustą,niech ssie to może odbudujesz laktację.Albo odciągaj.Najlepszym sposobem jeśli mała ssać nie chce to wypożyczenie elektrycznego laktatora lactina.Działa super.U mnie w ciągu tygodnia odbudował laktację.Teraz chyba też wypożyczę.:)

Gość hhhhhh
ja karmię butelką i nie daję pić. Mała nie chce, kupki ma normalne, kolki nie ma, a ma 3,5 miesiąca. Zacznę dopajać jak wprowadzę posiłki