Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nhgncgn

Pasta jajeczna?? dobry przepis

Polecane posty

Gość nhgncgn

czy macie jakis dibry przepis na taka paste? zeby byla prawie taka jak ze sklepu?? czy sie dodaje musztardy zeby byla pikantna?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość podstawa to wiadomo ze
jajka na twardo, szczypior bądź natka pietruszki, sól, pieprz, majonez.Modyfikować możesz do woli.Najlepsza to metoda prób i błędów.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
przepis jak powyżej, tylko nie przesadz z majonezem na 3 jajka ok pol lyzeczki, chyba ze na sam koniec uznasz ze jesst zbyt sucha to dolozysz.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Ja to dodaję albo filety z makreli w pomidorach z puszki albo żółtego sera potartego i ogórka kiszonego :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość jhgjhgjhg
moja ulubiona robię jajka faszerowane i zawsze zostaje połowa farszu jako pasta gotuję jajka, wyjmuję żółtka, dodaję szczypiorek i szynkę/wędlinę pokrojoną w kostkę, mieszam z majonezem na jednolitą masę. faszeruję jajka, na wierch kładę majonez, a reszta na kanapki PYCHA! można też zrobic samą pastę i po prostu dodać białko też i wymieszać ale ja nie lubię tak

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
A ja zawsze robiłam tak: kilka jajek, koperek, cebulka, sól, pieprz, czosnek i majonez. a ostatnio dodałam pomidorów.. rewelacja po prostu:) znalazłam to na jakimś blogu i stwierdziłam że spróbuję:) mój mąż zachwycony:D

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Ja robię tak : Jajka ,szczypior,majonez ok.łyżki ,łyżeczka musztardy serepskiej ,trochę margaryny /masła sól,pieprz,czasem daje makrele wędzoną ,ale to już jest wtedy pasta z makreli :) Jajka siekam ,szczypior tak samo ,dodaję resztą składników i mieszam do uzyskania jednolitej masy .Pastę smaruję na suchy chleb ponieważ w niej znajduje się masło i jest wilgotna dzięki czemu dobrze się rozsmarowuje :) czasem dodaje ogórka konserwowanego :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Pasta z serkiem topionym: serki małe hochland śmietankowe - rozgnieść szczypiorek - pokroić papryka żywa - w kostkę jajka gotowane - w drobna kostkę musztarda majonez sól, pieprz do smaku:)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

×