Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mama 3ki

CZĘSTE ZAPALENIA UCHAczy ktoś mi coś poradzi

Polecane posty

Gość mama 3ki

Witam.Może tutaj ktoś mi poradzi co mam robić. Moj 3 letni synek od 29,09 do teraz przeszedł już 3 zapalenie ucha i trąbki słuchowej w środę skończyliśmy kolejny antybiotyk.A w sumie to jego 4 zapalenie.Wszystko zaczęło się od usunięcia trzeciego migdała.proszę poradźcie mi coś bo już nie wiem co robić:(

Gość może ma gronkowca zł

moj do pierwszego roku zycia mial systematycznie co miesiac dopiero zrobili mu wymaz i dobrali wlasciwy antybiotyk okazalo sie,ze ucho nigdy nie bylo wyleczone do konca

Gość mama 3ki
Dziękuję! Szczerze mówiąc tez się zastanawiam nad gronkowcem zastanawiam się czy mogli go zarazić w trakcie zabiegu? Zawsze zaczyna się od kataru i na 2 lub 3 dzień łapie go ucho. Pani doktor stwierdza na wizycie i po badaniu że jest poprawa zostawia mu steryd do nosa jeszcze na ok.2-3 tygodnie i tak już te krople ma 3 m-c boję się skutków ubocznych:(

Gość mama 3ki
witam. Mam skierowanie na wymaz z gardełka nie wiem cz to coś da ale pediatra mi powiedziala że z ucha mam chcieć od laryngologa więc idę 10 i zobaczę czy tak bez problemu mi wypisze.

Gość mama 3ki
Witam. Myślałam że mój topik umarł smiercią naturalną;) Ponny-ponny- były różne antybiotyki:"Ceroxim,Summamed,Augmentin i ostatnio tzn20.11 znowu Ceroxim.i po każdym ucho było wyleczone(podobno)w tej chwili ma znowu Fluimucil do nosa. 10.12 idę z nim do kontroli bo ostatnio miał bardzo zły wynik tympanometri i zobaczę co mi powie.

Gość kocia mama2
przechodziłam zapalenie ucha regularnie co 2-3 miesiące od nowa znajdź dobrego prywatnego laryngologa zanim dziecku stanie się krzywda antybiotyki nie są antidotum

Gość mama 3ki
Kocia mama2 byłam już u 3 laryngologów w tym 2 prywatnie i wszyscy stwierdzili że tak może się dziać po usunięciu 3 migdałka,ale boję się że to oże być coś innego niż mówią.

Gość mama 3ki
Wiem że antybiotyki to nie antidotum i wiem że mu szkodzą,bo zawsze przy kuracji boli go brzuszek chociaż podaje mu Trilac.A co do prywatnego laryngologa to właśnie ostatnio się bardzo zawiodłam bo miał uszko chore i nic mu nie przepisał tylko Ibufen:(

Wydaje mi sie, ze te zapalenia fatycznie moga miec zwiazek z usunieciem migdalka. Wiec moze teraz maly troche sie poleczy, a pozniej juz bedzie spokoj. Oby tak bylo.

Gość mama 3ki
Pony-pony- wynik z wymazu wyszedł prawidłowy więc mam nadzieję że będzie tak jak piszesz,trochę jeszcze pochoruje i przejdzie. A może wiecie coś na temat Broncho-vaxomu? Bo przepisał mu to laryngolog i zastanawiam się czy warto a szukałam na różnych topikach i w zasadzie kończy się tylko na pytaniu autora a chciałabym dowiedzieć się czegoś więcej, Za opinie z góry dziękuję.

Oj nie wiem, nie znam tego leku. A z tym zapaleniem ucha, to chyba sobie wykrakalam wchodzac na ten topik. Moj maly skarżył sie od niedzieli na bole ucha, co prawda bylismy na lyzwach, ale sadzilam, ze czapka na glowe wystarczy. Niestety nie. Lekarz stwierdzil zapalenie ucha i przepisal duomox. Mam nadzieje, ze szybko mu przejdzie :)

Gość mama 3ki
Serdecznie współczuje:( A byłaś u laryngologa? Jeśli nie,to powiedz pediatrze żeby ci wypisał skierowanie i idź do kontroli i niech ci zrobi tympanometrie. To jest bezbolesne badanie:) Ile syn ma lat? My jak na razie mamy spokuj,ale zaczynam się bać bo ja jestem przeziębiona i starszy syn też już ma katar a ten mały jak tylko złapie katar to zaraz będzie znowu zapalenie a mój laryngolog poszedł sobie na urlop do końca roku:O Daj znać co z synkiem czy lepiej po tym antybiotyku. Pozdrawiam🌼

Gość zapalenie ucha
Na szczescie obeszlo sie bez laryngologa i bez tego badania o ktorym piszesz. Antybiotyk wystarczyl :) A co to jest tobadanie, o ktorym piszesz i an czym dokladnie polega? Bo nie brzmi najlepiej..