Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość loliiiiciaaa

Ile dni po stosunku można wiedzieć że się jest w ciąży?

Polecane posty

Gość loliiiiciaaa

Ciekawi mnie ile dni po stosunku już mogę sprawdzić czy jest się w ciąży? To wazne 🌼

Gość loliiiiciaaa
ale moze ktos wie, kiedy powinno sie isc do lekarza i on bedzie to juz w stanie stwierdzic?

Wcześniej stwierdzi to test z moczu lub krwi niz lekarz. A kiedy? Zwykle po 2 tygodniach jest wiarygodny

Gość loliiiiciaaa
aha dziekuje:)

Gość RU480
Do 72h po stosunku można zastosować RU480 i natychmiastową miesiączką pozbyć się zapłodnionego jaja, gdyż owo zapłodnione jajo zagnieżdża się w macicy dopiero ok 5-tego dnia dając ciążę. Myślę, że autorce topiku raczej o to chodzi, a nie o testy. Podejrzewam, dosyć niską znajomość fizjologii seksu, zatem radzę poszukać coś na ten temat pod hasłem "fizjologia seksu" Notabene, RU480 nie jest pigułką wczesnoporonną!!!!!Można ją stosować w wyjątkowych sytuacjach nie częściej niż raz kilka/m-cy

Gość loliiiiciaaa
a czy można to kupić bez recepty czy nie ma takiej możliwości?

Gość ghjhuiy7
ru ci się chyba pomyliło z postinorem, bo opisujesz działanie postinoru. a ru chyba nawet nie jest w pl dostępne(legalnie). a do autorki- test ciążowy jest wiarygodny w pierwszym dniu spodziewanej miesiączki. wcześniej nie ma sensu robić.

Gość K-PAX_13
...tak w ogóle to chodzi chyba o RU486, które notabene - jak może nie być metoda wczesnoporonną - jeśli w/g producenta można go zażywać do 7 tygodnia ciąży?!! To samo z mizoprostolem - zwą jak zwą - mechanizm działania progestagenów w nim zawartych polega na nie dopuszczeniu do zagnieżdżenia zapłodnionej komórki... Każdy ma prawo do wolnych wyborów w życiu - ale bądźcie w pełni świadome tego co wybieracie...i tego że tak duże dawki hormonów jak w tych tabletkach - mają dużo efektów ubocznych - i nie pozostaja bez wpływu na Wasze zdrowie...a producenci tych "leków" tylko zacierają ręce...

Gość K-PAX_13
przepraszam za błąd - Mizoprostol jest analogiem prostaglandyn, a nie analogiem progesteronu.