Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość tombar

Jakie imię byście wybrali dla córki LENA czy NICOLA ?

Polecane posty

Gość Nicola to zasadniczo facet
Nikola czy Kola - zdrobnienie rosyjskie od Mikołaj, po francusku podobnie - piszemy Nicolas, ale czyta się Nikola. Za granicą Twoja córka będzie brana za faceta.

Co do tej Izaury. Ostatnio o tym czytałam. Jak był popularny serial to wcale dużo matek nie nazwało tak córek - 38. Ja spotkałam się kiedyś z imieniem Nawaho - dla dziewczynki. Okazało się, że matka naczytała się indiańskich książeczek w czasie ciąży i dlatego tak ją nazwała :P Ależ można nazwać dziecko ładnym, nie tak mocno popularnym i co najważniejsze polskim imieniem, np. Adam, Anna, Helena. Teraz prawie nikt nie nazywa tak dzieci.

Gość z tych dwoch to wybralabym
Anna :D ;)

Gość jak adam to dla dziewczynki
Ewa

Gość a możeeeee
Pola albo Dagmara???

Gość mi tam tak juz
Lena ładne,ale oklepane strasznie teraz,Nicola odpada,tandeciarskie. Ewa fajne,zawsze na czasie Anna-niby ladne,ale wszystkie anki jakie znam mają z wiekiem straszne loty,niezrównoważone ,piją jak faceci:-o,aspołeczne.

Gość lena juz lepiej
nicola to porazka. poza tym jestesmy w polsce a nie w ameryce ludzie! moze daj jennifer hahaha jak tak chcesz zamerykanizowac dziecko!

Gość ja też Lena
może się komuś podobać lub nie, ale w odróżnienia od Nikola - to imię istnieje.

a ja mam Lenkę :P I przepraszam bardzo, ale nie znam drugiej. Komu nie powiem, każdy mówi że oryginalnie. Znam natomiast paręnaście Julek, Zoś, Oliwek, Ol :P Nawet ksiądz na chrzcie powiedział, że Leny jeszcze nie miał (mieszkam w dużym mieście). I jeszcze jedno - Lena to nie ruskie imię. lena pochodzi od greckiej Heleny :P

Kunegunda - Kundzia :) Masz 100% gwarancji, że Twoje dziecko będzie wyjątkowe :D

Gość może to przez Kafeterię
bo tu na każdym topiku o imionach pojawia się Lena.

Gość gość
ja mam małą Lenkę i nawet ostatnio Pani w rejestracji u lekarza powiedziała ze jak będzie mieć córeczkę to ja też nazwie Lena więc nie jest to imię oklepane.

Gość gość
A podoba wam się Emilka ?

Gość gość
nie o losie emilka...jak dla mnie to tylko Łucja lub Kinga ale mieszkam w uk i będę musiała sie z tymi imionami pożegnać niestety:(

Gość gość
dlaczego nie Emilka? mi się bardzo podoba

Gość gość
Nie wiem od zawsze miałam odraze do tego imienia. Emilka hmm dl a5 latki tak ale do dorosłej kobiety nie powiesz Emilka. Poza tym to moja opinia i mi sie nie podoba wręcz jestem uczulona na to imię jest tak brzydkie. Ale jak twierdze to tylko moje zdanie.

Gość gość
a mieszkacie w Polsce czy zagranicą> bo dla mnie to albo Nikola albo Nicole, a nie takie pół na pół mi bardziej podoba się Nikola

Gość gość
w dorosłym życiu wszystko sie wyrówna i nie będzie w pracy samych Len miała:) lana ma jeszcze jedną zaletę w porównaniu do nicoli. Wiadomo jak sie pisze, a nicola to zały czas będzie musiała sie tłumaczyc przez c czy k. PoZatym Lena jest naprawdę ładnym imieniem

Gość gość
mi się podoba emilka no ale może faktycznie sama o tym myslalam ze do doroslej kobiety wszyscy będą mowic emilka na pewno nie emilia i to troszkę niepoważne w niktorych sytuacjach

Gość gość
może Iga labo Maja?