Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość iza.net

problem z babcią

Polecane posty

Gość iza.net

witam, mam poważny problem .Jesteśmy właśnie na etapie poszukiwania jakiejś placówki, do której można byłoby odwozić na kilka godzin dziennie naszą babcię.Oboje z mężem pracujemy i wychowujemy małe dzieci, a babcia nie powinna już zostawać w domu przez cały dzień.Ze względu na niemiłe doświadczenia z opiekunkami wolelibyśmy babcię zawozić do jakiegos ośrodka.Niestety nie mamy pojęcia gdzie takowego w Szczecinie szukać.Może ktoś z was ma jakieś namiary i orientację co do kosztów?Będziemy bardzo wdzięczni.

Gość zraz posypia sie
komentarze ,ze jestes wyrodną wnuczką

Gość iza.net
ale ja kocham babcie mimo tego co mi zrobila, nie chce by umarla :(

Cześć. Po pierwsze dobra z Ciebie kobieta,że nie chcesz babci po prostu oddać tak jak to robi wiele osób tylko szukasz takiego rozwiązania! Niestety nie jestem ze Szczecina,ale np. w moim mieście nie w ogóle ośrodków opieki dziennej dla starszych osób. Jeśli Ci mogę coś doradzić to idź do Caritasu. Tam mogą Ci znaleźć sprawdzoną opiekunkę - Caritas raczej nie bierze przypadkowych. Duży szacunek dla Ciebie!

Gość iza.net
Dobrze pepper, bo ja nie mam serca tego zrobic osobiscie :(

Gość efdqewfc
pepper--:-) akurat to,ze autorka nie chce oddac babci do domu starcow nie musi oznaczac ,ze jest dobra,a wrecz przeciwnie,moze oznaczac,ze po prostu lubi babcina rente :-) Mam zanjomych ktorzy swoja matke i tesciowa po wylewie trzymali w domu,bo mieli korzysc z jej renty.Ona sama pewnego razu jakos na migi opiekunce społecznej wytłumaczyła,ze chce do domu opieki i tak sie stało a zanajomi byli smutni,ze kasa im sie skonczyła :-)

Jeślibym miała tylko możliwości finansowe to może nie przygarnęłabym,ale pomogła inaczej. Wiem jaki to porblem, gdy moja ukochana teściowa zachorowała na raka i opiekowałam się nią w szpitalu i napatrzyłam na cierpienie opuszczonych chorych osób to zawsze staram się w takich sytuacjach jakoś pomóc tym, dla których babcia, dziadek są ważni!

Gość rfwdrf
pepper --no to idź pracuj jako wolontariuszka

Gość fdvdfvf
pepper to pracuj dalej

Gość iza.net
:**** aus oryginal

Iza a może to Cię zainteresuje: Dzienny Dom Pomocy Społecznejul. Łukasiewicza 6 71-317 Szczecin, woj. zachodniopomorskie

Szczerze mówiąc spodziewałam się właśnie komentarzy, że jesteś wyrodną wnuczką, ale to co przeczytałam przeszło moje najśmielsze oczekiwania,sami się pousypiajcie, dziewczyna szuka pomocy, bo ani nie chce babci nigdzie oddawać na stałe, ani też zostawiać jej samej, zupełnie bez opieki, a pozatym raczej nie wydaje mi się, że liczy na jej rentę, bo nawet w dziennych ośrodkach trzeba płacić, a gdyby liczyła na rentę zamknęła by babcię w domu samą i po kłopocie. Nie jestem ze szczecina ale poradzę ci poszukać w interneci domów dziennej opieki, albo domów seniora, możesz też zapytać w opiece społecznej, albo poszukać po stronach domów spokojnej starości, może któryś ma pakiet kilkugodziiny.

Gość iza.net
Dziekuje ci toska. tylko ty mnie orzumiesz. widze ze jestes dobrym czlowiekiem wiec moze przygarniesz moja babcie?

Gość dfbvejtg
Tośka :-) autorka taka cwana a tutaj szuka pomocy :-)widocznie autorka niezbyt rozgarnieta jest :-) bo przeceiz wiadomo,ze w osrodku opieki dysponuja adresami takich placowek.

Gość nmfnb
Tośka,nie mogłąby autorka zamknac babci samej w domu .bo to by sie wydało,ze bez opieki ja zostawia i autorka miałaby kłopoty.Autorka po prostu lubi babcina rente

Gość iza.net
witam jeszcze raz, dla wyjaśnienia- nie brałam udziału w tej dyskusji i nie ja jestem autorką tych 'błyskotliwych' wypowiedzi . Dzięki pepper za adres, sprawdzimy co to za dom.

Gość tadek-jadek
tzw DDPS - dzienne domy pomosy społecznej - sa to ośrodki gminne - gdzie trzeba spełniac szereg warunków - sądzę że wyjściem jest jakis prywatny ośrodek - obilo mi sie o uszy że sa takie tylko koszty są nie wiem przerażające - około 1,5 tys PLN, ale za full service - nie wiem czy to dużo mało czy jak

Gość iza.net
do tadek-jadek: dzięki za odpowiedzź, nasza babcia nie dostanie skierowania od lekarza więc pozostają prywatne placówki.Niestety nie możemy żadnej zlokalizować w Szczecinie.1500 to trochę dużo faktycznie, ale gdybyś znał jakiś namiar byłoby świetnie.Pozdrawiam

Gość może coś zaproponuję
Jest też inne rozwiązanie - wziąć opiekunkę plus monitoring. Nawet zwykła kamerka internetowa pozwoli Ci na monitorowanie z pracy tego, co się dzieje w domu. Będziesz mogła sprawdzić opiekunkę. Można też zażyczyć sobie profesjonalnej usługi tego typu - pytaj u prywatnych detektywów bądź w agencjach ochorny.