Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość onieonie

BOZE! POMOŻCIE MI WŁASNIE WYCZUŁAM GUZEK W PRAWEJ PIERSI

Polecane posty

Gość onieonie

mam 17 lat, moze to byc rak ?? w mojej rodzinie babcia miała raka. boje się strasznie, pierwszy raz to wyczułam i boli mnie jak dotykam w tym miejscu. do jakiego isc lekarza ? do internisty ?

Gość serila
spokojnie, guzy rosna latami to pewnie zmiany hormonalne, ale do lekarza idz na wszeslki wypadek glowa do gory

Gość nasmaruj piersc
olejem, odczekaj chwile, jesli nie zniknie, mozesz sie martwic. Moze to po prostu bruzdy podskorne

Gość jak mam Ci pomóc

U mnie tez rak jest rodzinny miala chyba z 18 lat jak wyczulam guzek poszlam do lekarza rodzinnego skierowal mnie na USG poszlam prywatnie bo trzeba bylo dlugo czekac okazalo sie,ze to cysta po 2 miesiacach sie wchlonela znikla:) bez paniki idz do lekarza ja badam sama piersi:)zalecenie od lekarza poniewaz u mnie w rodzinie ,tez wystepuje rak

Gość
Ja też kiedyś sobie wyczułam guza wielkości orzecha laskowego,strasznie bolało bałam się jak diabli.Okazało się że to tylko zapalenie piersi,idz do lekarza :)

Gość onieonie
wstydze sie isc do lekarza, poniewaz mam kwadratowe suty

Gość nie zaleca sie badania
piersi samemu ani mammografii przed 40 r. ż. magą być szkodliwe

badanie piersi zaleca sie nawet nastolatka jak chodzilam do gimnazjum w szkole rozdawali ulotki jak badan=c samemu piersi pierwsze slysze,ze tego sie nie zaleca ja rozumiem mammografia ,ale piersi badasz wlasna dlonia wiec jak to moze szkodzic

Gość podobno takie uciskanie
piersi jest szkodliwe był jakis artykuł - badania amerykańskich naukowców, ale ciężko teraz go znaleźć

Gość onieonie
a jakby co to do jakiego lekarza się zgłosic>??

Gość inkkkkkkkkkka
w tym wieku to usg nie mammografia.Nie idz do rodzinnego,ani ginekologa(małe mają pojęcie o tym,już coś wiem na ten temat),ale tylko do poradni schorzeń sutka na wizytę prywatną(inaczej będzesz czekała ok 3 miesięcy) badanie kosztuje ok 70-90 zł.

Gość inkkkkkkkkkka
piersi się bada tuż PO okresie.Do rodzinnego nie warto isć.Ja bylam ze swoim guzkiem u rodzinnego i 3 ginekologów,wmawiano mi ze nic nie ma,aż powiekszył mi się węzeł chłonny.Poszłam do poradni schorzen sutka,guzek poszedł blyskawicznie do wycięcia,nie był złośliwy....ale co by było gdyby był złosliwy a lekaze traktowali mnie jak osobę z urojeniami:/

Gość inkkkkkkkkkka
lekarze oczywiscie:) literówka:)

Gość inkkkkkkkkkka
mało prawdopodobne abyś miała raka,w rtym wielu raczej na bank masz albo torbiel albo włókniak,niemniej jesteś obciazona genetycznie wiec nie olewaj sprawy.oza tymto co wyczułaś nie musi być guzkiem,a poprostu gruczołem,niemniej udaj sie do poradni schorzeń sutka i tylko tam.

Gość dagmara29
Spokojnie. To jeszcze o niczym nie świadczy, ale dobrze gdybyś zrobiła USG piersi. Ja robiłam tutaj http://www.mediconcept.pl/ . Badanie wykonywane jest bardzo dokładnie