Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość wpds

odszkodowanie za smierc brata w wypadku za granica JAK SA ROZDZIELANE PIENIADZE?

Polecane posty

Gość jakie pieniądze
??? Bierzesz takie na jakie się ubezpieczyłaś. A z ZUSu bierze ten kto zajmie się pogrzebem na opłacenie kosztów pogrzebu.

Odszkodowanie z wypłacane jest "uposażonemu", czyli osobie wskazanej w polisie. Jeżeli chodzi Ci o innego rodzaju odszkodowania (nie związane z działalnością ubezpieczeniową), to sprecyzuj o jakie.

Gość wpds
tu chodzi o odszkodowanie od sprawcy zabicia. brat byl pieszym a kěerowca go zabil na przejsciu dla pieszych.

Gość wpds
ale jak to jest jest 10 rodzeństwa matka zabitego żona i czworo dzieci jak to procentowo wychodzi?

Gość jacobs
ewentualne odszkodowanie dostanie tylko żona i dzieci/matka i rodzeństwo nic nie dostanie -bo z jakiej racji.

Gość wpds
państwo - włochy i sprawca jest włochem

Z pewnością odszkodowanie nie będzie dzielone procentowo. Niestety, nie znam się na prawie włoskim a według niego i przed włoskim sądem musielibyście dochodzić roszczeń.

Gość wpds
no właśnie ten kto to załatwia powiadomił rodzeństwo i rodzinę (żonę dzieci) ze odszkodowanie jest dla rodziny

Oczywiście nie wiemy na ile socjalnym państwem są Włochy ale chyba każdy kraj przewiduje w takiej sytuacji jakąs opiekę materialną dla najbliższej rodziny. Z tym, że o takie odszkodowanie trzeba wnioskować w sądzie.

Gość wpds
Kajtuś - sprawa sie ciągłą 10 lat ja o niej nie wiedziałam w ogóle. bardzo bym chciała żeby mój brat żył

Jeśli się ciągnie to znaczy, zę ktoś ją założyl... Dla ciebie o bez znaczenia jest, przykro mi z powodu Twojego brata ale odszkodowania nie obejmują rodzeństwa, a osoby, które ofiara miala pod opieką finansową, zwlaszcza jesli byl jednym zywicielem rodziny. Pewnie żona się tą sprawą zajęła.

Gość wpds
no nic dziękuję wszystkim za info

Gość gość
Mysle, ze warto zglosic sie do adwokata w takiej sprawy i dokladnie dopytac, warto jednak wiedziec, osobiscie chodze tutaj www.adwokat-lodz.eu i zawsze sie sprawdza, wiec moge polecic

Gość gość
najlepiej chyba skontaktowac sie z kancelaria, dadza Ci najlepsze rady i co najwazniejsze pewne, moge polecic Ci www.kancelaria-temida.pl

Gość gość
Musiałabyś podpytać prawnika, który specjalizuje się w odszkodowaniach i zadośćuczynieniach. Mogę Ci zostawić namiary na mecenasa Marka Seroczyńskiego. Prowadził moją sprawę o odszkodowanie i mogę powiedzieć, że jest bardzo skuteczny :) Tutaj masz link do strony jego kancelarii http://sokolow-podlaski.seroczynski.com.pl/