Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

gusialena

zespół śląsk -jazzowe klimaty, nie disco polo

Polecane posty

Witam. Poszukuję zespołu na przyjęcie weselne 18.06.Chcielibyśmy jednak mieć zespół, który gra jazzowe aranżacje, nie typowe jak to ktoś kiedyś określił "majteczki w kropeczki" - nam akurat taka stylistyka nie odpowiada (nie chce urazić nikogo). Czy ktoś może kogoś polecić (nie ukrywam, że byłoby super gdyby byłby to ktoś do max. 3 tyś). Z góry dziękuję

Gość za 2 tysiące
to na pewno będziesz mieć niezły jazz na weselu, Ty masz swoje wymagania, ale zrozum że takie kapele też mają swoje, głównie finansowe, mimo wszystko powodzenia

Dzięki za przemiłą odpowiedź. Jakbyś nie zauważył /a- to jest forum, ludzie pytają...bo kto pyta nie błądzi ponoć. Normalnym chyba jest, że każdy chce jakieś rady a nie złośliwych i płytkich komentarzy. Jeśli nie znajdę w cenie 3 tyś. to zapłacę więcej - to normalne! Dopytuję bo generalnie pierwszy raz wychodze za mąż a ktoś przede mną może już zrobił jakieś małe rozeznanie i jest w stanie podpowiedzieć kogo i za jaką stawkę można zaprosić do oprawy muzycznej swojego przyjęcia weselnego. Gratuluje taktu :-), kulturalna osoba napisałaby - w tej kwocie jest to niemożliwe.... NO ale cóż...

Jazzowy ze śląska - polecam Lotharsów, samego Lothara Dziwoki :classic_cool: Niestety nie mam pojęcia, ile biorą, ale Lothar to legenda polskiego jazzu, m.in. Sojka się u niego uczył... rewelacyjnie grają, po setach ludzie stawali i bili brawo, jak na koncercie,a przy tym widać było, że świetnie się bawią :)

..no ale na 3 tys to raczej nie licz... Niestety, duża klasa często wyklucza mała kasę i nie ma się co dziwić...

Gość jazz na wesele
Moim zdanie trudny pomysl, nie wszyscy lubia i beda sie dobrze bawic. PS. Zeby nie bylo -nie jestem za disco polo i mam wyzsze wyksztalcenie muzyczne,ale jazzu nie trawie. I wiem,ze takich osob jak ja jest wiele. EW. radze pomyslec o zespole,ktory bedzie umial zagrac pare kawalkow jazzowych,ale inne tez...

Zgadzam się z przedmówczynią. Sama miałam kapelę jazzową, ale też z solidnym, klasycznym repertuarem (rock, ballady itp. ) "Moja" kapela już nie istnieje, ale Lotharsów bardzo polecam, byli lepsi niż moja :) a jak Lothar walnął Armstronga... :D

Dziękuję za info. Macie rację, że stricte jazzowe klimaty to na weselu nie do końca się sprawdza. Szukam i szukam ale jakoś nic ciekawego póki co nie znalazłam. Ktoś polecał mi New Transformation..ale ja ich na żywo nie słyszałam, zatem ciężko mi cookolwiek powiedzieć. Jeśli znacie jeszcze kogoś, będę naprawdę wdzięczna za pomoc (od 10 lat mieszkam poza Śląskiem, a weselę organizuję właśnie w rodzinnych stronach...stąd cała trudność w poszukiwaniach...opieram się jedynie na opiniach na forach..niestety). Pozdrawiam :-)

...przysłowia są mądrością narodu.A jest to coś takiego/w skrócie/..nie lubię jazzu i górolskiej muzyki..na WESELU..zaznaczm na weselu:) Nie dziwi mnie fakt, jak ktoś napisał,że jazzowo-weselna kapela już nie istnieje:):)

...z wyjątkiem muzy, w stylu Zakopower-a.Górolska ci tam nutka gro,ale fajne to:) Ale to wyższa szkoła jazdy..i kto byk to zagroł na weselu.Chyba,że cover.".Dziewczyna o perłowych włosach.":)Jako pierwszy taniec:):):)

Gość Michał - Helikopter
Helikopter zawitał na MySpace. Zespół znaleźć można pod tym adresem: www.myspace.com/helikopterpl Serdecznie zapraszam! Są jeszcze wolne terminy na 2010 r.

Gość anetahanert
Witam, odstąpię salę weselną w Restauracji Riding Club w Radzionkowie, nie daleko Piekar Śląskich Termin: 30.07.2011 Cena: 1000zł (tyle wpłaciliśmy zaliczki za salę). Sala jest nowa, oddana do użytku około 2 lata temu -bardzo elegancka, przestronna sala do tańca -gustowna, elegancka dekoracja, którą sami możecie wybrać -Sympatyczni właściciele oraz obsługa Cena za osobę to 200 zł. W cenie: -obiad -trzy ciepłe kolacje -deser, kawa, herbata, -owoce i cukierki czekoladowe -soki owocowe, woda mineralna niegazowana z cytryna (bez ograniczeń) -toast na poczatku (szampan) -zimna płyta (sałatki, wędlinki, ryby itp) Dodatkowo gratis jest apartament dla nowożeńców oraz bezpłatny wynajem hotelu na czas przyjęcia weselnego (1 doba), gdy miniamalna liczba gości weselnych będzie wynosić 90 osób. Dodatkowo, jeżeli ktoś będzie zainteresowany do odstąpienia na ten dzień mam zespół "New mix" z Nakła Śląskiego. Jeśli ktoś zna, to wie, że jest to jeden z najlepszych zespołów. Cena 3 400 plus zaliczka 500 zł którą daliśmy. Zespół składa się z 4 osób (wokalistka, wokalista + gitara, klawiszowiec i saksofonista). Skład można zmienić, aż do 9 osób, wtedy także zmieni się cena. Proszę o kontakt pod numerem telefonu 793-196-595 Bądź e-mail aneta_ hanert@vp.pl

Gość sxxx
A co myślicie o zespole Backgroup?? też grają jazzowe utwory + biesiadne, taneczne, bez discopolo!! może ktoś polecić zespół dobrej klasy do 5.000?? bo znam z opinii jedynie backgroup ale strasznie boję się zaryzykować wolałabym jeszcze posłuchac innych zespołów

Gość gość
Polecam w takim razie Zespół Positive Vibes! Byłam ostatnio z mężem na weselu u mojej kuzynki i Dawno nie bawiłam się tak dobrze na ślubie. Pełna profeska. Polecam! Tutaj jest bardzo dużo informacji o tym zespole: www.oprawa.gdziewesele.pl/Zespol-DJ/Ekskluzywny-Zespol-Positive-Vibes.html :)!

Gość gość
zespół- co najmniej dwie osoby, prawda, nawet gdyby to był tylko keyboard i śpiew. Ile czasu- ok 10-12 g grania z przerwami, prawda- na łebka zostaje 1500 MINUS koszty. A teraz podzie sobie te 1500 na 10 godzin, dolicz koszty dojazdu.... słabo to widzę i to tak licząc najtańszym kosztem za 2 osoby... - to dla muzyków mało atrakcyjna propozycja, szczerze mówiąc.... a teraz pytanie- ile daliście księdzu za mszę , tylko za msze- bez kwiatów i innych du...pereli? cwaniactwo kwitnie....

Gość MET BUD Konstrukcje Stalowe
Propozycja idealna na piękny ślub w plenerze! Zachęcamy do zapoznania się z nasza ofertą. MET-BUD Konstrukcje Stalowe jest młodą, prężnie rozwijającą się firmą z siedzibą w Siedlcach. Dysponujemy własną halą produkcyjną wyposażoną w najwyższej klasy maszyny i sprzęt do obróbki metali. Nasz zespół to wykwalifikowani i doświadczeni specjaliści, którzy elastycznie podchodzą do każdego Klienta. Dzięki temu jesteśmy w stanie sprostać każdym wymaganiom w zakresie wykonania hal namiotowych, konstrukcji stalowych i magazynów. Stale wprowadzamy nowe technologie i nowinki rynkowe, co przekłada się na wysoką jakość naszych produktów i usług. Zakres naszej działalności obejmuje: konstrukcje halowe, sprzedaż hal namiotowych, wynajem hal namiotowych, wynajem podnośników koszowych. Obsługujemy Klientów z całej Polski oraz Unii Europejskiej. Idealne do wynajęcia na piękny ślub w plenerze!

A może polecicie coś niekoniecznie jazzowego, ale też bez disco polo i tandety? Obawiam się, że przy jazzie nie każdy by się umiał bawić. Fajna jest też opcja typu hity lat 60-70 czy też 90. - lata mojej młodości. Myślę, że fajnie by się można było bawić.

Gość gość
AfroBand to wyjątkowe brzmienie na poziomie!

Gość gość
Myśmy ostatnio z mężem wyszli z wesela po obiedzie. Całe 15 minut wytrzymaliśmy z ambitną muzyką i jak się okazało, że oni hitów weselnych nie znają, zostawiliśmy młodych, oczywiście koperta poszła z nami. Nie będzie jakaś szczeniara robić ze mnie miłośniczki ambitnej muzyki.

Gość gość
AfroBand ma niesamowity klimat i super ceny. Jeśli ktoś szuka niekiczowatego zespołu, to to będzie strzał w dziesiątkę!

Gość gość
AfroBand mają klasę, do teego dostosują repertuar do gustu gości, tak aby każdy był zadowolony.

Gość Oliwia

Afroband to zespół na najwyższym poziomie za niewielkie pieniądze. Grali na naszym weselu pięć lat temu i sprawili, że do tej pory wszyscy je wspominają z uśmiechem na twarzy.

Gość Marta

oryginalny zespół z niepowtarzalnym klimatem - jedynie AfroBand przychodzi mi do głowy. Ich muzyka to prawdziwy miód na uszy i niesamowity power, sprawiają, że wszyscy na sali tańczą przez całą noc.