Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Marrlena

Czyyyyyy moge być w ciąży??????

Polecane posty

Gość Marrlena

spóźnia mi się okres 2, 3 dni. w tym miesiącu miałam sporo stresu.. a po za tym odchudzalam się czy to może być tym spowodowane?

Prawdopodobienstwo zajsci aw ciaz nei jest zbyt wielkie, jest tylko kilka dni w miesiacu kiedy mozesz ajsc. Nie przejmuj sie na zapas, ta pora roku tez ma wplyw na wahanai cyklu.

Moja znajoma odchudzla sie dosc radykalnie, dyżo schudła ale dostala anemii z braku witamin i bialka i stracila okres. Teraz jest całkiem bezpłodna. Odchudzaj się zdrowo.

Gość Marrlena
dodam jeszcze że z chłopakiem uprawiam tylko peeting..

Gość Marrlena
a ja zrobiłam tak że 2 lub póltora dnia głodówki i tak kilka razy w tygodniu :/

Gość Marrlena
a ja zrobiłam tak że 2 lub póltora dnia głodówki i tak kilka razy w tygodniu :/

Nie wierzę.. głodówka to najgłupsza dieta. Jeśli masz nadwagę to na siłowni ćwicz na steperze i rób brzuszki. Jedz warzywa, owoce, ryby i biale mieso, duzo błonnika (wypatruj go na opakowaniach)

Gość Marrlena
nie no koniec odchudzania nie mam nadwagi. chciałam jakies 2kg zrzucić. spóźniony okres może być tym spowodowany?

może ale może też być to stres, pogoda, ciąża......... Musisz się uzbroić w cierpliwość, 3 dni to jeszcze nic, jak bezie ponad tydzień to się zaczniez martwić.

Gość Marrlena
a ile masz lat

Gość tez KAJTUSSS
Tez tak kiedys mialam,odchudzalam sie,schudlam do 47 kg-przy 172 cm wzrostu i zanikl mi okres na 8 miesiecy!Musialam brac hormony,ale wszystko wrocilo pieknie do normy:)Niestety przytylam ze zdwojona sila:(

Gość Marrlena
nom ale ja nie zauważyłam żebym schudła

witam niewiem czy dobrze trafiłam ale bardzo prosze kogos kto zna ten temat o pomoc.staram sie z mezem o dzidziusia ,staramy sie od lipca ale bez obliczania dni płodnych temperató i innych pomocy liczymy popostu na szczescie.16 listopada miała @ 2 dni przed kochalismy sie i 2 dni po równiez.po tyg od ostatniego zblizenia zaczely bolec mnie piesi (bola do dzis) od kilku dni kluje mnie w podbrzuszu oraz w pochwie dochodzi tez ból krzyza.zrobilam wczoraj gtest i wynik negatywny .jakie sa szanse ze jestem w ciazy?bardzo prosze o pomoc i z góry dziekuje:)pozdrawiam wszystkich cieplutko

Gość paulina 24
Mamuśka widzę, że ty nawet podstawowej wiedzy o cyklu kobiety nie masz. @ dni przed @ i 2 dni po @ są dni niepłodne i nie ma szans na zaciążenie. Owulacja u kobiety przypada zazwyczaj 14 dni przed @ ale mozna to dokładnie sprawdzić dopiero przez codzienne pomiary temperatury. Jeżeli niechce ci się tego robić to radzę kochać się zazywczaj -tak 16-14 dni przed @ wtedy jest się najbardziej płodnym

paluinko ja o tym wiem ale chcialam sie dowiedziec czy jest jakies prawdopodobienstwo zajscia w ciazy w tych dniach kazda kobita i kazdy cykl inny tylko czy to wogle mozliwe,bo skad wziely by sie moje dolegliwosci?

Gość nomnu
po prostu zbliza Ci sie @.

Jeśli masz krótkie cykle, to możliwe, że 2 dni po @ zaczęła Ci się już faza płodna (o ile byłby to przynajmniej 6 dc). Jeśli się starasz o dziecko, to polecam codzienne mierzenie temperatury- wtedy będziesz mogła wyznaczyć fazę płodną cyklu. Tak orientacyjnie faza poowulacyjna może liczyć 10 -16 dni, a pierwsze 5 dni cyklu uważane są zazwyczaj za niepłodne.