Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

midi28

osłabienie ruchów dziecka 39 tydzień

Polecane posty

witam. moja kruszynka raczej bardzo dużo sie rusza jednak dziś obserwuje bardzo mało ruchów, tylko czasem się przeciągnie słyszałam że tak jest przed porodem, pozatym mam dużą ilość wydzieliny z pochwy, bóle kości miednicy i brak apetytu? czy myślicie że może to nastąpić w najbliższych dniach?

mniej się rusza bo ma mało miejsca, jesli masz więcej wydzieliny w pochwie nosie i ustach to owszem może to być sygnał że poród tuz tuż, poza tym 39 tc to już sam w sobie jest oznaką bliskiego porodu :) powodzenia sn czy cc?

siłami naturalnymi;-) oj ciekawa jestem jak to bedzie;-) no wydzielny mam naprawde dość sporo...nawet wydaje mi sie że częsciowo odchodzi mi czop. teraz mam bóle takie jak na miesiaczke moze troche silniejsze ale żadnych mocniejszych skurczy jeszcze nie miałam. boje sie że przenosze...

hmm no własnie? z pochwy wydobywa sie tego napewno wiecej ale z buzi czy nosa to nie zauważyłam...

a na kiedy masz termin porodu? ja mam na 8 grudnia. Hmm no ja nie wiem czy jescze mam ten cały czop. w mojej wydzilinie też są takie grudki ale nie wiem czy to jest ten czop czy coś innego..no i czasem jak mi wyleci troche płynów to aż mi sie mokro tam zrobi..

tuż przed porodem zwiększa się wydzielina w organiźmie dzięki której dziecku łatwiej bedzie się wyślizgnąć, i nie tylko w pochwie się zwiększa ale także w nosie i ustach, przez nos i usta nie wyjdzie ale wydzieliny jest wiecej ;)

kurcze to może ja tez mam jakieś zapalenie. choc moja wydzielina nie jest żółta tylko tak bardziej biała...a te grudki to takie małe galaretki są...

ja przed porodem miałam zapalenie pochwy (jest to częsta przypadłość) ale radze szybko iść do gina bo to jest niezdrowe i moze być przyczyną przedwczesnego porodu,

Ja wg OM mam termin 3.12, ostatnie usg na 8.12, a jeszcze wcześniejsze usg 10.12. Nie wiem, kiedy się spodziewać:) Byłam u gina w czwartek. Po wizycie ten czop zszedł mi już ostro, cały krwawy i taki kisiel. Po tym czasie prawie nic się nie sączy, tylko dzisiaj taki bardziej zbity śluz i żółtawy. Często go widywałam u siebie i bez żadnych objawów.