Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość bezzzzzzzzzzzzzzznicku

stłuczony palec

Polecane posty

Gość bezzzzzzzzzzzzzzznicku

czy miał ktoś z was stłuczony palec bo boje się ze moje bjawy nie są typowe dla tego typu urazu. Wczoraj dosc mocno udezyłam/ zmiazdzylam sobie palec srodkowy u reki. Centrum udezenia byl staw pomiedzy paliczkiem blizszym i srodkowym oraz paliczek blizszy (ten najblizszy dloni). Palec strasznei spuchl, zrobil sie fioletwy i mialam duze problemy z poruszaniem nim, wystraszylam sie ze to zlamanie, wiec pojechalam na pogotowie. Rtg nie wykazalo zlamania, zatem powiedziano mi ze to tylko krwiak i ze mam mu robic cieple oklady a najlepiej smarowac liotonem 1000 i rozruszac go. Na noc zrobilam sobie oklad, ale dzisiaj rano okazalo sie ze juz nie tylko ten staw i miejsce uderzenia sa fioletowe, ale siny zrobil sie dokladnie caly palec, w tym obydwa stawy, oraz spuchla i zsiniala mi kostka pod tym palcem. Tak wiec o ile wczoraj sine bylo tylko mniej wiecej miejsce udezenia o tyle dzisiaj siny i napuchniety jest caly palec i troche mnie to martwi tzn czy takie powiekszenie sie obrazen to objaw typowy czy nie? z gory dziekuje za odp aha palcem moge ruszac, jedynie tego stawu, ktory sie stukl nie moge zgiac do konca bo boli bardzo

ja kiedyś miałam słuczonego kciuka, też bolał ale lekarz dał mi go w szyne. i za dwa tyg. sciagnął, nie wiem czy był fioletowy bo to było ładne pare lat:)