Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nie wiem co mam o tym myślećc

Okres spóźnił się AŻ tydzień, ale....................

Polecane posty

Gość nie wiem co mam o tym myślećc

w końcu przyszedł i trwał 1 dzień :o Zawsze był regularny i trwał 5 :o a tu tydzień spóźnienia i taki krótki. Wy dziewczyny macie tutaj większe doświadczenie więc pytam: O CO CHODZI?? Dodam, że 2 dni przezd tym jednodniowym okresem zrobiłam test i NEGATYWNY !! a 3tygodnie temu miałam zapalenie oskrzeli i byłam na silnych antybiotykach. Byłam też bardzo osłabiona (temperatura 35,5. Może ma to związek?

moim zdaniem może to być spowodowane własnie przez antybiotyki, może zakłociły prace twoich hormonów. chociaz taki jednodniowy okres tez zdarza sie we wczesnej ciązy ale jesli test wyszedł negatywny to chyba nie ma sie czym martwic...

Po mojemu to to może być opóźnienie związane z chorobą ale często występują sytuacje w których będąc w ciąży kobieta krwawi (może to przypominać miesiączkę ale jest słabsze i krótsze) i może to plamienie/krwawienie pomylić z miesiączką... Co do testów to mogą się mylić (ja wykonałam w dniu spodziewanej miesiączki i nic, trzy później z popołudniowego moczu - też nic - dopiero 4 dni po @ ciążę potwierdził poranny test) , może także wystąpić przesunięcie owulacji i całej fazy lutealnej (poowulacyjnej) i test może nic nie wykazać z powodu zbyt małej ilości hormonów. Może także być tak, że choroba spowodowała ogólne zaburzenia całości cyklu... Warto w takiej sytuacji powtórzyć test, jeśli nadal podejrzewasz że jesteś w ciąży wykonaj test na betę hcg, a jeśli i to nic nie wskaże(co już po takim czasie daje 100% pewności o ciąży lub jej braku), to przy braku kolejnego okresu trzeba koniecznie udać się do gina na USG bo mogą to być jakieś problemy z jajnikami i inne... Taka tam moja wypowiedź, może pomoże choć trochę namotałam ... :) mam nadzieję ze wszystko się dobrze ułoży. Pozdrawiam

Gość saleminka8
okres się nie spóźnił a wystąpił później ze względu na przesuniętą owulacjęlub jej brak...to wtedy miesiaczka moze być mniej skapa i nawet całkiem bezbolesna lub na odwrót ;)

witajcie.... ja też w m-cu poprzednim miałam dziwny okres.... tzn. trwał jeden dzień i był dość obfity....potem tydzień przerwy i dostałam ale tym razem trwał 6 dni:) myślałam dlaczego tak się stało...rozmawiałam z lekarzem i mi powiedział że za dużo stresu i dodatkowo miałam duża dawkę witamin...i to były skutki tego.... jestem ciekawa jak będzie w tym m-cu.... mam nadzieję,że normalnie i że mi się ustatkuje (bo miewam okres co 16 dni)...a teraz gdy przyszedł pozniej miałam 23 dni przerwy i ulgę:)