Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość tikitakibumcykcyk

Depilacja- pomożcie

Polecane posty

Gość tikitakibumcykcyk

Hej, Może tutaj znajdę jakieś rozwiązanie mojego problemu.. Mam ciemne i mocne włosy, dlatego depilacja jest dla mnie koszmarem, wszystko jeszcze ujdzie, ale jak przychodzi do depilacji okolic bikini to jest po prostu katastrofa. Włoski "wychodzą" mi az na nogę, jak ubiorę bielzinę czy kostium kąpielowy po prostu nie da się tego ukryć ; ( Wstyd mi jest wyjsc na plazę, fajną bielizną się cieszyc nie moge, bo widac te wstrętne czarne kropki.. jeszce te bym przezyla, ale po depilowaniu wyskoczyly mi czerwone punkty, któe trzymaja sie juz od pół roku i nie chcą zejsc. Moze znacie jakis sposób, moze jakąs masc, cokolwiek... Wklejam zdjęcie dla zobrazowania... http://www.sendspace.com/file/y2q517 Za każdą radę dziekuję

Gość słuchaj a słyszałaś o nowej
metodzie bioxet?

Gość tikitakibumcykcyk
cos slyszalam, ale to jest chyba na hamowanie tego owłosienia. Na ten moment chcialabym się pozbyc tego co mam..; (

Gość tikitakibumcykcyk
mialam na mysli to , że po tym kremie mi moje dolegliwosci nie znikną

Radzę wybrac się do kosmetyczki ona zaradzi lepiej niż my... Al ejest taka depilacja na okolice bikini nazywa sę ona Brazylijska trochę boli może nawet mocniej niż troche ale słyszałam że jest skuteczna koleżanka se robi i teraz aby dwa razy do roku jej wystarcza tam iśc...

Gość słuchaj a słyszałaś o nowej
no właśnie po to to jest, żeby zniknęly :O normalnie się depilujesz, ale jak używasz tego kremu, to rosną słabsze aż przestają. więc twoje rozumowanie jest nielogiczne, gdy piszesz że nie pomoże. bo właśnie na takie problemy ten krem jest

Gość adscvadsvcfasd
"Al ejest taka depilacja na okolice bikini nazywa sę ona Brazylijska trochę boli może nawet mocniej niż troche ale słyszałam że jest skuteczna koleżanka se robi i teraz aby dwa razy do roku jej wystarcza tam iśc... " --->> ale to jest sposób depilowania a nie metoda :O a jak se koleżanka łono dwa razy do roku depiluje, to pewnie ma posuchę niezłą po prostu

Gość adscvadsvcfasd
"teraz aby dwa razy do roku jej w" co to za zwrot? ABY co? kurwa, analfabeci pierdoleni :O

Gość tikitakibumcyklcyk
Chodzi o to, że nie mam większego problemu z wybraniem metody depilacji, lecz z tym co po niej powstaje... Te czerwone punkciki, krostki mam juz dosc dlugo, przez pewien czas nie depilowalam się, żeby zobaczyc ,c zy znikną, niestety... Moze to zapalenie mieszków włosowych? nie wiem...

Gość no oczywiscie ze zapalenie
mieszkow wlosowych. jak wlosy przestana rosnąć to nie bedzie problemu. nadal twierdzisz, ze metoda nie dla ciebie? :O

Gość wwrrr
Slyszalas o tej nowej, nie burz się, autorka ma w sumie rację - z takimi problemami skórnymi (widziałaś zdjęcie?) nie powinna w ogóle się depilować, bo tylko pogorszy. raczej tormentionl bym proponowała, ale nawet nie wiem, choć sama mam takie problemy, tylko mniejsze i też jeszcze ich nie usunęłam.

Gość tikitakibumcykcyk
w takim razie czy wiesz co mogloby mi pomoc na zapalenie mieszków włosowych? To juz trwa bardzo długo, zapalenie powinno zniknąć szybko... Jak się tego pozbędę, pomysle o tym, zeby juz się to nie dzialo..

Gość ale czy nie rozumiecie
ze jak sie oslabi wloski, to nie bedzie takiego problemu???????? oczywiscie w tym stanie, to najpierw trzeba zaleczyc zapalenie, kup sobie sudocrem, albo alantan plus, albo cokolwiek, w aptece ci poradza, narazie nie powinnas depilowac. jesli wloski beda delikatniejsze, to problem nie powinien wystepowac. kiedys mialam mocniejsze hery na nogach, i robilo mi sie tak jak autorce, ale przez pewien czas stosowalam telocapil, ktory ogolnie oslabil wloski, i zapewniam was, ze yteraz jak sie ogole, to stany zapalne sa zdecydowanie mniejsze, moze dlatyego, ze wloski sa delikatniejsze. i proponowalabym jakis suplement diety z witaminą c rutyna cynkiem i wapniem,zazywac na co dzien, bo te pierwiastki sa odpowiedzialne wlasnie za leczenie stanow zapalnych,a w kazdym razie bardzo pomagają.

Gość tikitakibumcykcyk
wwrrr - pomógł Ci ten tormentiol, czy nie stosowalas go jeszcze?

Gość tikitakibumcycyk
Przyznam sie ze do tej pory to olewalam, ale teraz bardzo chce to zlikwidwać, bardzo mnie to deenrwuje, nie wiem czy alantan coś pomoze, to juz sie "usiedzialo" . Do lekarza po antybiotyk mi sie nie widzi isc...ja mam pecha

Gość nie musisz isc do lekarza
i nie musisz isc po antybiotyk - po kiego kurwa grzyba sie truc antybiotykiem :O idz po prostu do apteki i powiedz, jak wyglada sprawa. przeciez farmaceuta (mgr) tez konczyl te same studia medyczne co lekarz i tez musi miec pewna wiedze ogolna i bedzie mogl ci cos doradzic.

Gość tikitakibumcykcyk
no dobrze, spróbuje tak jak mówisz. Dzięki ;) Gdyby ktoś jeszce moglby cos doradzic to bede wdzieczna za kazda rade;)

Gość a moze kremy do depilacji
? jak cie nie uczulaja, to nie powinno byc takiego efektu. no i ten telocapil co pisalam, naprawde dziala, ale zeby zupelnie wlosy przestaly rosnac, to trzeba tego regularnie dosc dlugo uczywac, ja uzywalam krotko, ale roznica, jesli chodzi o grubosc wlosow - duza. wiec jeszcze jako metode depilacji moge polecic telocapil (a raczej balsam z jego dodatkiem), bioxetu w sumie nie stosowalam. a na stany zapalne jest ogromna ilosc specyfikow, na kazdego co innego lepiej dziala, mowie ci, zapytaj w aptece najlepiej :) i powodzenia :)

Gość a moze kremy do depilacji
heheh, zmobilizowalas mnie tym topikiem do przygotowania sobie balsamu z telocapilem :P

Gość tikitakibumcykcyk
To jest właśnie to, że wolę nie używać kremów, maszynek do golenia bo doprowadze do jeszzce gorszego stanu niz teraz mam . I teraz nie chodzi o krostki ale o to ze wlosy m isie rozrastaja coraz to dalej i dalej i sa o wiele mocniejsze. Uzywam depilatora i wiem ze to nienajlepszy sposob, ale poniekąd dobry bo wlosy nie beda mi rosły do polowy uda...Ale cos za cos, teraz mam jakies zapalenie ochydne...

Gość a jestes moze z warszawy
? prosze cię bądź!!!!!!!!!!!!!! :(