Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mamaniemolaka

Jeszcze raz skojarzone czy zwykłe?

Polecane posty

Gość mamaniemolaka

Dziś byłam na szczepieniu pierwszym ,wybrałam szczepionki zwykłe, mała bardzo płakała bo wkłuć 3 :/ jak szczepiłyście swoje dzieci? ja nie ufam tym nowym szczepionkom

ja bralam dla syna zwykle. pediatra i pani w punkcie szczepien zachwalaly i namawialy na skojarzone ale nie dalam sie namowic. i nie zaluje.

Gość mama mhnbhn
sa rózne opinie, jednak ja place za te skojarzone. mi lekarka i pielęgniarka mówiły ze co nowe to nie znaczy gorsze, bo wydziwione, tylko lepsze bo udoskonalone technika idzie do przodu, badania tez, to i my idzmy zamiast stac w mejscu

ja szczepiłam skojarzonymi - i przyznam że to ja bardziej przezywałam szczepienia jak mój Syn

Gość irlmammma
ja jestem za granicą i tam też rodziłam mały miał już 2 szczepienia i dwa były skojarzone z tym ze kłuć było 2 bo jedna skojarzona i 1 raz były pneumokoki a 2 razem jedna skojarzona i meningokoki teraz będzie kolejna tym razem skojarzona, pneumokoki i meningokoki więc kłuć będzie 3 za każdym razem mały płakał tylko przy dawaniu szczepionek a potem wcale nie był marudny ani nie miał gorączki jakby nic nie dostał choć pielęgniarka mówiła że mogą takie objawy wystąpić.

My wybralismy skojarzone... maly fajnie zniosl nie plakal potem tez nie byl marudny nie uwazam ze co nowe to gorsze

Gość skojarzone bralam
maly zadnych dolegliwosci nie mial. Po co kluc 3 razy jak raz mozna

Gość ja wybieram skojarzone
zdania są podzielone, ale jeste jedno małe ale.... Jak sobie dokładnie po necie poszukasz, to światowa organizacja zdrowia zaleca nie szczepić krztuścem pełnokomórkowym i szczepionkami z rtęcią. IMO takie są bezpłatne... w 6w1 czy 5w1 jest zgodnie z zaleceniem i tyle się one różnią od bezpłatnych. Reszta ta sama. Przeciwnicy 6w1 czy 5w1 mówią, że to za dużo dla takiego małego organizmu. Z czym ja się zgadzam. Tylko znowu jest jedno małe ale... Czy ktoś z tych przeciwników widział kiedyś kalendarz sczepień? Chyba nie , bo w nim tak samo dużo, a różnica z iloscią wkłuć. Gdzieś na jakimś forum pewien pan wypowiadał się, że 6w1 to za dużo. Jak się go spytałam, czy wie, że zgodnie z kalendarzem szczpień dziecko dostaje to samo, tylko 3 wkłuciami, to kłóciła się ze mną, że to nie za jedną wizytą, a rozbite co 6 tygodni. Widać ten pan miał małe pojęcie, bo po 6 tygodniach to kolejna katorga 3 wkłuciami.... Jednej rzeczy tylko nie rozumiem. Skoro 6w1 i 5w1 ma to samo co bezpłatne (tylko krztusiec różny i wzwb), to dlaczego płacimy za wszystko?

skojarzone byly i nigdy placzu nie byly no tylko jak skonczy juz rok wiedzial o co chodzi i przy priorix płakał