Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mama coreczki......

JAK NAUCZYC 1,5 ROCZNE DZIECKO ZAŁATWIANIA SIE DO NOCNIKA ?

Polecane posty

Gość mama coreczki......

Witam ! Mam problem , bo nie wiem jak nauczyc moja corcie robic siusiu i kupke na nocnik . Na nocnik sadzam ja odkad skonczyla 8 miesiecy i rezultat taki ze udalo jej sie zrobic 4 razy siusiu do nocnika( kupy jeszcze nigdy nie zrobila w nocnik ) . Teraz ma 1,5 roku - pokazuje i mowi ze chce siusiu , sadzam ja na nocnik - moze siedziec nawet pol godziny i nic . Zakladam jej pieluche i za chwile robi siusiu ( w ta pieluche ) . Jak zrobi w pieluche - pokazuje i mowi ze zrobila siusiu . I w sumie tak jest zawsze . Nie wiem dlaczego corcia nie chce robic na nocnik , nawet kupilam jej drugi nowy . A Wy jak uczylyście swoje pociechy , jak dlugo trwala nauka ? Za wypowiedzi z gory dziekuje .

hej metoda chyba jest jedna puszczac dziecko po domu bez pieluch obsika sie pare razy az zobaczy ze nie fajnie byc mokra itd przede mna to moj ma 16 ms a nocnik to zabawka

Gość zamiast pieluszki
załóż jej majteczki i powiedz że w majteczki nie wolno robić siku. Jak się posika w majtki nie rób z tego wielkiej afery powiedz dziecku nic sie nie stało następnym razem się uda. Rób tak aż do skutku. Ja tak nauczyłam swoją córkę:)

twoje dziecko moze byc zwyczjamnie jeszcze na nocnik za male... moja corka tez ma 1,5r i wiem ze jeszcze nie czas... moj syn sie nauczyl na nocnik zalatwiac jak mial 2 lata i zajelo to wtedy moze z tydzien bo juz byl na tyle dojrzaly ze rozumial o co chodzi... jak uczylam??? zdjelam pieluche zalozylam majtki-powiedzialam ze jak bedzie chcial siku to ma robic na nocnik i tyle... obsikal sie kilka razy-zobaczyl ze to nic przyjemnego i zaczal robic na nocnik... tyle ze moj syn juz wtedy plynnie mowil wiec nie bylo problemu zeby sie z nim dogadac... z kolei moja corka jeszcze niewiele co mowi i nie wyobrazam sobie dyskutowac z nia nt. nocnika bo i tak nic by nie zrozumiala...

aha ja u swojej corki zaczne nauke czystosci gdzies w kwietniu jak juz bedzie cieplo... corka wtedy skonczy 2 lata i moze cos zacznie rozumiec do tego czasu... tzn. napewno zacznie bo juz teraz jak kupe zrobi to podchodzi do mnie i ciagnie sie za pieluche co oznacza zeby jej zmienic bo jej przeszkadza...

Zamiast pampersow po domu wkladaj pieluchę tetrowa-jak zrobi siku bedzie czuła mokro .Jak zrobi na nocnik nagrody :) U mnie poskutkowały gumy mamby :)

Gość bleblebleeeeeeeeeee
Mała jest.Na wszystko przyjdzie czas....ja mojego synka nie zmuszałam do niczego i sam w wieku 2 lat i 2 miesięcy zaczął robić na nocnik.Z kolei mojej kolezanki córeczka miała niecałe 2 latka jak już zaczęła sie załatwiać na nocnik.Moja siostra próbowała zmuszać córkę zanim ta skończyła 2 lata.Rezultat?dziecko nie chciało siadać na nocnik w ogóle.Miała ze 2,5 roku jak zaczęła się przekonywać do nocnika...i trochę to trwało.

Jest udowodnione naukowo zaz do 21 miesiaca zycia dzieci nie sa neurologicznie zdolne do utrzymywania moczu i sygnalizowania checi skozystania z toalet/nocnika ... oczywiscie sa wyjatki ale nie ma sensu dziecka ponaglac... samo do wszystkiego powoli, swoim rytmeme dojdzie :-)

Gość to jeszcez za wczesni9eee
To jeszce za wczesnie. poczekaj jak skonczy 2 lata. teraz mozesz ja tylko zrazic do nocnika.

Gość mama coreczki......
dziekuje za wypowiedzi . wiem ze kazde dziecko jest inne ale dzieci niektorych moich kolezanek juz robily siku do nocnika w tym wieku . a jednej kolezanki corcia zalatwiala sie do nocnika jak miala juz 9 miesiecy i zakladala pieluche tylko na noc . na sile nic nie bede robic , nie bede zmuszac dziecka .

może być więc tak, że woła siku gdy nie chce jej się siku

Gość wedfdsfrd
powiedz ze tylko maluszki robia suiku i kupe do pieluchy... pojedz jej po ambicji.. u mnie podzialalo, z tym ze moja corka odrazu siadala na sedes, kupilam takie schodki dla dzici i taka nakladke specjalna na sedes i pieknie od poczatku , jak miala jakies 9 miesiecy juz wszytko robila do kibelka

Gość buahahha
jaaasne, pojechalas po ambicji 9cio miesieczniakowi? buahahaha nieprzemyslane prowo :)

Gość ioewhf
a da sie da wystarczy miec w poblizu dziecko ktoego nie znosi... ja mialam jej kuzynke i powtarzalam przez 3 miesiace od 9 miesiac ajej zycia ze tylko mluszki i tkaie dzieci jak jej kuzynka nosza pieluszki, a jako ze kuzynki nie znosi to odrazu na kibel leciala:) oczywiscie za reke i zmoja pomoca... ale nauczyla sie bardzo szybko

Gość do ioewhf
na pewno twoje 9 miesieczne dziecko sie bardzo przejelo jak jej pojechalas po ambicji ha ha

Gość ewelinamalina
buhaaaahaaa juz w to wieze 9 miesiecznemu dziecku bo ambicjii

Gość ewelinamalina
moj mały ma 15 miesiecy, kup mu nocnik grający, u mnie poskutkowało

Gość gość
witam jestem młodą mamą, mój synek który ma już 1,5roku nie chce załatwiać się do nocniczka. usiądzie na niego ale jak mu ściągne spodnie oraz pampersa to wtedy już nie usiądzie. co mam robić? jak postępowa?