Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość faficzka2006

dlaczego moje dziecko nie śpi...chodzę po ścianach-co robić??POMÓŹCIE!!!

Polecane posty

Gość faficzka2006

Moja córcia w czwartek skończy 3 tygodnie....ciągle się budzi, nie chce spać.noc jest najgorsza-budzi się o północy je z 45 min z przerwami, potem ok 3, potem to juz od 4 do 6 moze sie zbudzic i 3 razy, zasypia i kolo 9 znowu, a w dzień to nawet nie za bardzo chce jej sie spac. i placze. pielucha czysta, nakarmiona i placze, mimo ze widze ze ziewa. nie wiem co robic, ja jestem zmeczona, sfrustrowana, mam kompletnie dosc, juz pokrzykuje na mala, choc tego nie chce....:(( POMÓŹCIE!

Gość Mama jak inne
Moze kolka niemowlęca...

Gość takakaaaakak
moge cie pocieszyć moj 10 MIesieczniak od urodzenia nie przespał nocy...wstaje do niej przynajmniej 15 razy ....nie martw sie bedzie dobrze

Gość no to musisz się uzbroić
w cierpliwość:O moje dziecko zaczęło "coś tam spać", gdy zaczęłam wprowadzać inne pokarmy niż tylko mleko z cycka, a w miarę normalne spanie zaczęło się dopiero, gdy odstawiłam od piersi całkowicie i zaczęłam dawać mleko modyfikowane (gdy skończył 9 miesięcy, bo już wysiadałam fizycznie i psychicznie):O bo ileż można nie spać i ciągle tylko marudzić i ryczeć?:O najwyraźniej można i to długo:O teraz mam raj, bo śpi mi w nocy dobre 9 godzin i w dzień 1,5 h ale swoje przez pierwszy rok musiałam przejść:O

Gość treeee...
Wedlug mnie mala jest poprostu niespokojna i nie czuje sie bezpiecznie... pomozesz jej jak sie sama uspokoisz i wyciszysz ... Jesli mozesz to zostaw corke na pol dnia z kims innym a Ty odpocznij... dzieci przejmuja nasz stres !!

Gość faficzka2006
mała jest na sztucznym jdzeniu,i niezbyt wiele to pomaga...kolek nie ma,wiem na pewno. niestety nie moge jej zostawic pod opieka komus-nie mam nikogo takiego.a chetnie bym gdzies wyszla, a wlasciwie wyspala sie.

ja niestety też nie miałam nikogo komu mogłabym zostawić dziecko i bardzo możliwe, że to również przez moje ciągłe poirytownie dziecko było marudne

kurcze 3 tyg, dziecko i nie spi NIC w dzien? tak to chociaz w dzien moglabyus odespac to i frustracja by zeszla;)

Gość a gdzie mieszkasz
z jakiego wojewodztwa jestes?? chetnie bym pomogla:)

Hej! Wiem co czujesz.Moj syn ma 14 miesiecy i do dzis chodze spac o 5 rano a budze sie o 7.Glowa mnie boli z niewyspania. Moze mała ma kolki? Jakie mleko pije? Idz jutro do lekarza albo do apteki i kup preparat na kolki.Jest wiele do wyboru.Moj tez mial kolki kupilam espumisan w kropelkach i przeszlo..teraz mam inny problem z nim.

tylko jak tu się nie denerwować kiedy człowiek niewyspany już nawet nie od kilku dni czy tygodni, ale miesięcy i żadnej pomocy:O to jest już jak spirala, bo wszystko się nakręca taka młoda mama musi mieć jakąkolwiek choćby najmniejszą pomoc z jakiejkolwiek strony, gdy jej nie ma jest naprawdę ciężko:( ja nie miałam i nie mam dlatego doskonale wiem co to znaczy:(

Gość mialam podobnie i jak sie
dziecko budzilo w nocy wsadzalam jej cyca i razem kimalysmy, spałam z nia. Ale moze cos twojemu jest, tego nie wiem.

Gość akurat dawanie piersi
w celu zasniecia to bardzo kiepski pomysl

Gość faficzka2006
spi w dzien....na spacerze godzinke, i tak ze 3, oczywiscie rozlozone na raty. a z mazowieckiego :) pije Nan1, preparaty na kolki mam-to nie dziala ja tez czasami wtykam butle na wyciszenie, o dziwo je, bo wychodze z zalozenia ze jak nie bedzie chciala, to nie zja, tak malego dziecka nie mozna moim zdaniem przekarmic...

Gość barbara1984
a sproboja dac na noc butle a nie cycya jak tez tak mialam i noc dawalam butle i maly byl najedzony i przesypial mi w nocy tez butle a za dnia z cyca bo odciagalam laktatorem i z butelki dawalam moje mleko za dnia

Gość kajlsjfhs
I na tym właśnie polega wczesne macierzyństwo :)

Gość barbara1984
co masz na mysli wczesne macierzynstwo?????

Gość no chyba początki zaraz po
urodzeniu;) raczej nei Twój wiek, tak domniemam;)

Gość faficzka2006
caly czas je butle...nie karmie piersia niestety...

Gość no wlasnie jak sie karmi
piersia to dziecko sie na ogol uspokaja, nie tyle je, co czuje sie bezpieczne. U mnie to dzialalo, takie usypianki piersia nie trwaja przeciez latami tylko krotki okres, ktory pomaga dziecku w przestawieniu sie na zycie w nowych warunkach. Moze chociaz spij z mala przytulona.

Gość barbara184
wczesne macierzynstwo,ale sie ciesze bo wczesnie wychowie dzieci a mam ich juz dwojke:)

Gość faficzka2006
dzięki za podpowiedzi :) to moje pierwsze dziecko, i sadzac po nocach, ostatnie, bo jakbym miala nawet ochote na seks, to jak kloda po tych malo przespanych nocach:/ wiecie, juz wole rodzic 2 razy na miesiac, niz wysluchiwac placzu dziecka

Gość owin gowniare szczelnie
pielucha na noc. stara metoda. inaczej cie wykonczy! a jak wyje to niech wyje, w koncu ty tez masz swoje granice. latanie na kazde kwikniecie dzieciora to masakra!

heh tu nie chodzi już o to, że człowiek jest na każde zawołanie tylko ile można nie spać i słuchać płaczu? od tego zwariować można:O dziecko ma sucho, najedzone, ciepło, a potrafi wyć 2 godziny bez przerwy:O to jest naprawdę masakra:O

Gość dalej piwo do mleka
zawsze działa !

nie martw sie, moja córka dopiero gdy skonczyla rok zaczęła przesypiac noc - i to nie zawsze. z zasypianiem tragedia do dzis. ja dałam rade i ty tez dasz, powodzenia!

moja coreczka jak sie urodzila nie odrozniala nocy od dnia majac 2-3 tygodnie potrafila ciagiem nie spac 7 godzin Niemozliwe? A jednak. po miesaicu walki sie udalo wynioslam z sypilani TV laptop zadnego swiatla nawet malej lampki noc miala byc czarna nawet przy przewijaniu pieluszki bylo po omacku potrafila plakac godzine ja glowe pod poduszke wkladalam bo tulenie itp nic nie dawalo i udalo sie :) choc mamy nastepny problem jakbylam na wakacjach w polsce 2 miesaice spalismy na wersalce i mala nie chce do lozeczka :O ale damy rade :)

Gość barbara 1984
jakie rady dolej piwko do mleka a jakie okreslenia gowniary??ze jeszcze tacy l;udzie chodza po ziemi masakra!!