Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość panna kąpanna

używa ktoś wanienki ze stelażem?

Polecane posty

Gość panna kąpanna

jak oglądam różne na allegro to te stelaże wydają się strasznie mało stabilne - czy ktoś był z nich zadowolony?

Gość barbara1984
akurat ja mam taka ze stelazem i jestem zadowlona pod wzgledem praktycznym nie bola mnie tak plecy bo jest prawie na wysokosci mnie wiadomo trzeba sie schylic ale nie tak bardzo a i jest tez stabil;na

Gość uzywam nie wyobrazam sobie
inaczej kupilam w sklepie wanienka+stelaz 70zl

ja uzywam i rowniez jestem zadowolna tez nie wyobrazam sobie inaczej kapac:)..przynajmniej narazie poki maly jest kapany w takiej wanience :)

Gość saleminka8
ja mam ze stelażem i jest stabilny,ale narazie mój synek ma nie całe 5 kg

ja co prawda nie mam ze stelazem ale mam regal kąpielowy i takie rozwiązanie jest najlepsze, jest stabilny, masz wszystko pod reka a jak wyjmiesz dziecko to opuszczasz na wanienke przewijak i od razu ubierasz dziecko troche kosztuje, my dostalismy w prezencie i jest super tylko teraz juz maly wyrasta z wanienki i trzeba będzie sie przesiąść na duza wanne i wstawiac ja do naszej wanny, bedzie ciezko bo bolą plecy ;) regał kapielowy oczywiscie nadal bedzie z nami jezdził do łazienki bo przewijamy na nim małego

Gość Laska jak masz w łazience
pralkę, albo w kuchni trochę miejsca na ciągu roboczym, to szczerze radzę - odpuść sobie ten stelaż i weź samą wanienkę. Szkoda kasy i przestrzeni.

Gość panna kąpanna
o widzisz, nie pomyslalam o kuchni :) a tam faktycznie miejsce jest i meble są dostatecznie wysokie :) bardzo dziękuję

Gość Bardzo proszę.
:)

Gość panna kąpanna
normalnie mi humor poprawiłąs bo juz byłam na siebie zła, że nie umiem tego rozsądnie urządzic :D to jeszcze takie pytanie - czy jesli wanienka będzie stała w kuchni na meblach to da się radę wyjąc dziecko z wanny i jedną ręką je trzymac a drugą ręką otulac ręcznikiem? bo ręcznik musiałby wisiec gdzies obok, nie ma go gdzie rozłozyc

Gość Przewieś sobie ręcznik na
ramieniu i podnieś dziecko kładąc je sobie na ramię/klatkę, jedną ręką podtrzymując plecki i kark, drugą zawijaj kje w ręcznik (stojąc w pozycji lekko odchylonej w tył). Potem zmiana rąk i voila! :) Możesz jeszcze ewentualnie wygospodarować troszkę więcej miejsca na blacie kuchennym i tam rozłożyć ręcznik dziecka, a dla większej amortyzacji i wygody malucha podłożyć pod niego jeszcze jeden wielki kąpielowy (jakikolwiek macie w łazience), złożony w prostokąt, jeśli np. nie macie jakiegoś lekkiego przewijaka, który łatwo da się przenosić z miejsca w miejsce.

Gość panna kąpanna
bardzo dziękuję :) pozdrawiam

Gość Byłam bardziej hardcorowa
od ciebie, bo kąpałam noworodka w umywalce. :P A jak podrósł to już bezpośrednio w wannie albo w wiadrze na bieliznę pod prysznicem. :) Tam gdzie mieszkam wanienki nie są w ogóle popularne, toteż taki zakup należy do rzadkości ...że już o stelażu nie wspomnę, bo to byłaby totalna ekstrawagancja. ;)

Gość panna kąpanna
tez niezły sposób ;) chociaz akurat u mnie umywalka nie przejdzie, kran jest zamontowany w taki sposob, ze dziecko mogłoby się o niego poobijac

Gość No w takim razie pozostaje
mi już tylko życzyć wam powodzenia z tym całym około-kąpielowym organizowaniem się. :) Przewijak już macie? - Jeśli nie, to polecam lekki z Ikea (seria Gullunge). Łatwo go przenosić z jednego pomieszczenia do drugiego, bo w zasadzie nic nie waży. Spokojnie go wciśniesz na blat kuchenny między wanienkę a kuchenny bałagan. :D Albo przewiniesz na nim dziecko na pralce w łazience. http://content.expressen.se/blog/89/25/71/innas/images/ikea%20Gullunge%20changing%20pad1.jpg Chociaż, jak pisałam, to samo można osiągnąć wykorzystując złożony mięciuchny dorosły ręcznik kąpielowy. :)

Gość ja mam przewijak z wanienka
wanienki uzywalismy do 5 miesiaca, maly ma 9 miesiecy i przewijaka uzywam nadal. Dla mnie jest bardzo praktyczny sprzet, na poleczkach trzymam wszystkie jego kosmetyki, pieluchy, lekarstwa. Dzieki temu mam wszystko pod reka.

Gość ja mam przewijak z wanienka
ma rowniez kolka wiec latwo go przesunac