Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość jagaa1985

Dzieci lekko upośledzone - samodzielność

Polecane posty

Gość jagaa1985

Witajcie. Jestem studentką pedagogiki a najbardziej interesuje mnie oligofrenopedagogika. Mam pytanie do rodziców lekko upośledzonych 13 - 16 latków. W jakim stopniu pozwalacie swojemu dziecku na samodzielność np. wyjścia z domu na popołudnie, po zmroku, dalsze wyjazdy, kieszonkowe, komórka, itd. Badam postawy rodziców wobec upośledzonych dzieci i będę wdzięczna za odpowiedzi:)

Też stusiuję pedagogikę i widzę ważność podejmowanego przez Ciebie problemu- jednak radziłabym Ci poszukać na nie odpowiedzi w innym miejscu, niż kafeteria. Po pierwsze dlatego, że przez internet każdy może odpowiedzieć co zechce, odpowiedzi nie muszą być rzetelne. Po drugie dlatego, że tu zaglądają różni ludzie, którzy za chwilę mogą Cię zbrukać, a dzieci upośledzone w stopniu lekkim- zwymyślać od najgorszych- chyba, ze chcesz badać społeczne postawy wobec problemu wśród internautów:P Po trzecie- raczej nie znajdziesz tu rodziców dzieci upośledzonych- ani w stopniu lekkim, ani innym. Ja przynajmniej dotąd nie spotkałam tu takowych. Powodzenia w badaniach!