Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość chokeshoke

Luteina a okres

Polecane posty

Gość chokeshoke

Witam;) mam pytanie;) okres powinnam dostać około 14.11. jednak nie dostałam.. poszłam do ginekologa i facet przepisał mi luteinę (2x 1 tabl. ) na 5 dni dopochwowo. Z miejsca wykluczył ciążę i powiedział, że okres powinien się pojawić do 3 dni po odstawieniu. Dzisiaj mija 10 dzień i nic.. czy to możliwe, że lekarz nie wykrył ciąży gdyż było za wcześnie? i dlaczego okresu jeszcze nie ma? zastanawia mnie jeszcze taki ból jak przed okresem (w jajnikach tak jakby), tylko że okres nie przychodzi nadal. w dodatku wyczułam (na długość wskazującego palca) jakiś mały guzek. Gdy go nacisnę, bolą mnie strasznie jajniki - tak ostry ból jak w czasie miesiączki. Umiejscowiony jest on na boku w pochwie, na długość wskazującego palca po stronie na brzuch. nie wiem co to, gdyż lekarz tego nie wykrył (patrzył wziernikiem pod oświetleniem). możliwe iż jest to po prostu szyjka macicy? gdy się ją naciśnie powinny boleć tylko jajniki? badanie wziernikiem i wyskrobanie czegoś, a potem psiknięcie na to na szklanej płytce to na co badanie? bardzo mnie niepokoi ten brak okresu.

hej ja często stosuję luteinę na wywołanie okresu i ostatnio też mi się zdażyło że po 12 dniach od ostatniej tabletki dopiero dostałam @. jak nie dostaniesz okresu w ciągu 5 dni to radzę ponownie iść do lekarza albo zrób test ciążowy:)

Gość chokeshoke
od odstawienia luteiny minęło już 10 dni.