Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość lustssita

poradzcie

Polecane posty

Gość lustssita

Witam wszystkich serdecznie.Od ok.roku(gdyż nie robie tego na siłe) proboje zajsc w ciaze-bez rezultatow. Lekarz wykonal podstawowe badania USG i zbadał progesteronu i okazalo si ,ze jest zbyt niski. :( Przepisal na 6 miesiecy luteine dopochwowo. Moje pytanie jest takie czy komus udalo sie zajśc w ciąze po zakonczeniu kuracji luteina??

Badanie nasienia partnera. 50% przypadków niepłodności leży po stronie faceta. jedno badanie, nieporwnywalnie mały koszt w stosunku do badań czekających Ciebie.Czy badanie poziomu progesteronu wykonał trzykrotnie i dodatkowo 6-7 dni po zmonitorowanej owulacji> Jeśli nie - zmienić lekarza. Bo możesz wcale nie mieć niedomogi. nie dość, że 2 cykle w roku mog być nieprawidłowe (tj z niedomogą, np) - dlatego potrzeba badań 3 cykli z rzędu; to dodatkowo wiarygodny wynik poziomu progesteronu wyjdzuie tylko i wyłącznie między 6 a 8 dniem postwierdzonej owulacji a nie w którymś tam dniu cyklu.

Gość lustssita
dodam,ze luteine biore miedzy innymi na regulacje cykli, z miesiaca na miesiac mi sie wydluzały. ngLka- dziekuje za odpowiedz ... badanie mialam robione w 7 dniu cyklu, i 2 razy pod rząd

W 7 dniu cyklu? Badanie to wykonuje się w 7 dniu fazy lutealnej (+/-) czyli po owulacji, 7 dc jest przed owulacją i nie da odpowiedzi czy suplementacja jest konieczna.Do zajścia w ciążę nie potrzeba wyregulowanego cyklu. Jeśli cykle są nieregularne (różnica między najkrtszym a najdłuższym naturalnym i niezakłóconym cyklem spośród ostatnich 12 miesięcy wynosi więcej jak 10-14 dni) to nalezy znaleźć przyczynę tej nieregularności, czyli m.in. zmonitorować cykl, badać poziom prolaktyny a nie na dzień dobry walić hormonami i regulować na siłę coś, co można przez takie działanie jeszcze bardziej rozwalić. Niestety. Sugeruję ponowną konsultację u innego, polecanego ginekologa.

Gość lustssita
wiem,ze te badanie bylo w 7 dc. zwiazane z tymi fazami. ja sie chociaz ciesze,ze mam okres. teraz to juz stracilam nadziej, to moj 2 ginekolog- polecany jezdze do niego 50 km. :(:(:(:(

Jak długie masz cykle? Podaj długośc najkrtszego i najdłuższego spośrd ostatnich 12 miesięcy.

muszę spadać, zapisze sobie ten temat do obserwowanychnapisz długość cykli i zbadaj prolaktynę między 2 a 4 dniem nowego cyklu, z rana, koniecznie na czczo (dnia poprzedniego żadnych silnych emocji, przed badaniem na 10 minut usiądź i odpocznij).

Gość lustssita
teraz dlugos cykli 27-28

Gość lustssita
ngLka- dziekuje ci jestes kochana

nie teraz - napisz jaka jest długośc cykli naturalnych, czyli kiedy nie brałaś duphastonu, luteinypisałaś, że bierzesz na regulacje cykli więc pytam ile wynosiły one wcześniej, skoro twierdzisz, że były nieregularne? teraz nie masz naturalnych cykli; naturalne są bez ingerencji hormonalnej. Luteina jest hormonem.

Gość lustssita
wczesniej 30-36 dni

no to co to za nieregularne cykle? twoje cykle były bardzo regularne, ponad połowa kobiet takie ma.Rożnica nie większa jak 10-14 dni to regularnośc i każdy rozsądny lekarz Ci to powie.Podsumujmy: na początek zmień ginekologa :/ Bo rozwala Ci cykl :(

Gość lustssita
czasem zdazało sie nawet 30-40 az zaczeląm sobie wmawiaz,ze moze mam tarczyce w styczniu ide do ginki, juz nie chce tabletek najwyzej nigdy nie bede matka

:-)A dlaczego nigdy masz nie być matką? wystarczy, że trafisz na porządnego gina, ktry postanowi Cię diagnozować a nie szpikować czym wlezie. właśnie takie działanie, jak walenie hormonami na oślep - może prowadzić do komplikacji.Zbadaj nasienie partnera. Na start.